Akersposten

– Dette er noe vi definitivt vurderer!

Norsk toppfotball fikk torsdag grønt lys, men Toppserien ikke får kommet i gang før om to måneder. Derfor vartet Røa Dynamites Girls i stedet opp med boblefotball.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2020 kl 08:40

RØA: – Vi tenkte at vi skulle gjøre en litt annerledes vri på fotballen i Korona-situasjonen, og det er en krise som har fått oss til å tenke nytt og kreativt på mange områder. Så da gjør vi også det på sportslig nivå, sier markeds- og mediesjef Erik Olsson.

Når de siste rådene er en meters avstand, så passet en match med boblefotball perfekt siden de i seg selv er cirka 1x1 meter.

– Det gir en naturlig avstand, og jentene har savnet å spille fullkontaktsfotball, Dette er en perfekt måte å både ta smittevernhensyn og la jentene takle hverandre, sier Olsson.

– Kommer dere til å satse på dette nå da?

– Dette er noe vi definitivt vurderer som et fullverdig alternativ til Toppserien 2020. Skulle fotballforbundet finne ut at det er dette som er løsningen for å spille fotball i år, er vi som du ser klare, og definitivt store kandidater for å ta gullet i år, sier Olsson med et smil.

LES OGSÅ: "Alle" vil kjøpe seg en murstein nå!

– Lov til å løpe ned folk

Uansett var boblefotball noe som definitivt en morsom overraskelse for den vanlige treningen.

– Når vi kommer på trening og er vant til å løpe mye og så dette i stedet, det var litt deilig. Jeg har hatt lyst til å prøve det, men aldri gjort det før, sier Frida Lyshoel.

Hun fant seg raskt til rette i boblen.

– Hva var det mest utfordrende?

– Egentlig det at vi ikke trengte å fokusere så mye på ball. Det var lov til å løpe folk ned. Det mest utfordrende var at du plutselig kunne få en i ryggen, ler Lyshoel.

De siste par månedene har, for å si det mildt, vært spesielle for Røa-spillerne etter at fotballen ble satt på vent da Korona-krisen rammet Norge, men torsdag kveld kom nyheten om at toppklubbene kan begynne treningen.

Først ut er herrene, mens damene må vente noen uker.

– Vi skulle egentlig vært godt ut i sesongen, men nå blir det mest sannsynlig seriestart om et par måneder, så det var jo en god nyhet, sier Holum.

Blant reglene som er utarbeidet av fotballforbundet er at spillerne ikke kan jobbe eller studere ved siden av fotballen de kommende månedene noe som er vanskelig siden de fleste i Toppserien jobber eller studerer ved siden av fotballen. Ellers skal også spillerne komme ferdigskiftet til stadion, og helst i egen bil.

– Hva synes du om at dere må vente såpass lenge etter herrene?

- Det føles jo veldig urettferdig, men det er en del ting vi ligger veldig bak på som praktiske hensyn som må tas, der det er besluttet at det ikke er mulig for damene i dag. Men forhåpentligvis kommer vi i gang fire uker etterpå, forteller Holum.

Om få uker

I følge markeds- og mediesjef Erik Olsson kommer Røa nå sakte, men sikkert til å komme tilbake i normal trening.

– Jeg anslår at mye er skjedd i løpet av de kommende to ukene og at vi får lov til å starte med ordinære treninger om drøye tre uker, sier Olsson.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...