Akersposten

«Dette er jo som å spille på bygda»

Lilleaker Musikk Festival ble arrangert for 10.gang lørdag. Og bandet «Du og jeg og 2-3-4» var svært populært blant de yngste. Foto: Reidar Martinsen

For tiende gang samlet Lilleaker-folk seg på Kaktus, til musikk og god stemning – til tross for høljende regnvær.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2017 kl 10:17

LILLEAKER: Værgudene kan være ganske så ubarmhjertige. Det fikk Lilleaker Musikkfestival erfare lørdag kveld. Regnet silte tidvis ned, og gjorde nok at noen holdt seg hjemme foran TV`en i stedet. Men de iherdige arrangører lot seg selvsagt ikke stoppe, og det ble en flott musikkfest.

10. året

Hassan Kocakulak, som driver Kaktus Mat- og Vinhus – og er medarrangør av festivalen, var fornøyd.

– Det var ikke like mange besøkende som ifjor, men været får vi gjort lite med. Det var 10. året festivalen ble arrangert, og vi er det største musikk-eventet i Oslo vest. Dette er blitt en tradisjon, og vi kommer til å fortsette med dette, sier Hassan.

Den populære restauranten i Lilleakerveien, som nå har snart 20 år bak seg, er selvsagt en nøkkelfaktor i arrangementet. Mat ble tilberedt på grill i teltet, og det var gratis pølser til barna. I tillegg var det god flyt i tappekranene, og under teltene var det en fin stemning.

Godt samarbeid

Sterkt engasjert i Festivalen er også Lilleaker Lions og Bydel Ullern, og en rekke sponsorer bidrar også. Arrangementet bød på et bredt spekter av musikk, alt fra skolekor, musikkorps til Janitsjar til internasjonal pop. Sistnevnte kategori var det særlig amerikaneren Adam Douglas som sto for.

Primus motor for arrangementet, Harald Nesset, som selv var deltagende musiker, mener at besøket, været til tross, var bra.

– Ja, faktum er at de som kom var her lenge. Det var mye veldig bra musikk, og folk gikk rett og slett ikke hjem. Det er vi veldig fornøyd med, sier Nesset.

Knirkefritt

Det ligger mye arbeid bak et slikt arrangement, og det er logistikk på høyt nivå.

– Artistene var godt fornøyd, sier Harald. – Som Adam Douglas og hans band uttrykte det:; «Dette er jo som å spille på bygda.» – og så er vi i Oslo! Uttalelsen var uten tvil gitt i en positiv kontekst.

– Jeg tror artistene føler at de med i et profesjonelt opplegg, selv om det er amatører som står bak. Teknisk sett gikk festivalen knirkefritt, sier Harald Nesset.

Han forteller videre at de rene kostnader er cirka 140 000 kroner, og at man i år kommer ut med et lite underskudd.

- Men det skal gå bra. Vi er ganske så robuste nå etter 10 års erfaring med Lilleaker Musikkfestival. Vi er for øvrig veldig fornøyd med at vi fikk et bidrag fra Bydel Ullern på 50.000 kroner. Det er selvsagt svært viktig for oss.

– Har dere vurdert billettsalg?

– Ja, det har vi, men har falt ned på at vil at dette skal være et lavterskeltilbud, med gratis pølser og brus til barna – og gratis inngang. Festivalen er også viktig som en profesjonell scene for alle som er musikkaktive i bydelen vår. Og de er mange.

Harald Nesset ble forøvrig meget fortjent overrakt blomster av bydelsutvalgsleder Carl Oskar Pedersen.

Og Harald, Hassan & co har snart et nytt Lilleaker Musikkfestival i sikte. Og takk for det!

LES OGSÅ: Båtopplaget forsvinner, men løsningen er der

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...