Akersposten

– Dette er et høyt nivå!

I forkant av forestillingen ønsket formidlingssjef ved Den Norske Opera & Ballett, Frida Steenhoff Hov, velkommen og informerte om hva som skulle skje. Foto: Bjørg Duve

– Jeg er imponert! Dette er et høyt nivå! sier Kathleen Monsen til Akersposten. Hun er en av de over 60, som er på generalprøven til balletten «Barokk bevegelse» på Den Norske Opera & Ballett.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

OSLO: – Her er det nerve i forestillingen, fortsetter hun og legger til at dette frister til gjentakelse.

Operaen og «Aldersvennlig by» samarbeider om å gi Oslo-innbyggere over 67 år, gode opplevelser. Torsdag 4. april var første gang Operaen inviterte til å overvære en generalprøve.

– Helt fabelaktig

– Helt fabelaktig, sier Susanne Engelschiøn.

– Bevegelsene er helt fantastiske. Har du sett hvordan hun strekker benene? fortsetter Engelschiøn og vender seg til venninnen.

– For noen vakre og harmoniske farger, sier Marit Fabritius. Hun og Kari Eng er kulturambassadører for Bydel Ullern.

– De har klart å forene moderne ballett og barokkmusikk, fortsetter Eng. – De har fått det til å kle hverandre. Jazzet barokkmusikk, du verden. For en kontrast.

Som en del av opplegget, hadde Operaen også invitert elever fra musikklinjen på Foss videregående skole til diskusjon med seniorene om kveldens forestilling. Det var noen ivrige og entusiastiske ungdommer, forteller Eng. - Både til dansen, musikken og spesielt den digitale. Og de kunne godt tenke seg å se ballett i følge med interesserte besteforeldre!

Kulturambassadørene i Bydel Ullern ser fram til neste gang.

Flere bydeler skal med

De vel 60, som var i operaen torsdag, kom fra bydelene Ullern, Vestre Aker, Frogner og Sagene. Omtrent 2/3 var fra Ullern eller Vestre Aker. Målet er at alle bydelene skal få egne kulturambassadører.

– Til uken skal det være et møte i Oslo kommune, slik at flere bydeler blir med i dette opplegget, sier Mari Bilben, bydelskoordinator for «Aldersvennlig Bydel» i Bydel Ullern. Hun kan bare konstatere at de som var i Operaen i går, var godt fornøyde.

– Dette er så absolutt en positiv opplevelse, sier Randi Øverland. Neste gang ønsker hun å ta med seg en venninne.

Vestre Aker

Denne gangen kunne de som bor i Vestre Aker, melde seg på via bydelskoordinatoren i Bydel Ullern.

– Kan de fortsette med det?

– Målsettingen er at det skal være kulturambassadører i hver bydel, fortsetter Bilben. Bydel Ullern er fadderbydel så hun hjelper til med å legge til rette for den eller de som melder seg som kulturambassadører i Vestre Aker.

– Det er bare å ta kontakt med meg så hjelper jeg til, sier Mari Bilben. mari.bilben@bun.oslo.kommune.no eller ring 917 41 425.

– Dette er et kjempeflott tilbud. Både for alle dem som får en opplevelse i Operaen, men også for dem som ønsker å være kulturambassadører. Derfor oppfordrer jeg interesserte i å ta kontakt og bli kulturambassadør.

Skal få gode opplevelser

– Kulturopplevelser styrker livskvaliteten, sier Frida Steenhoff Hov, formidlingssjef ved Den Norske Opera & Ballett. – Vi vil så gjerne at folk skal få gode opplevelser her i Operaen så vi er meget glad for samarbeidet med «Aldersvennlig by».

Rundt 60 fremmøtte fikk overvære en generalprøve, og begeistringen var stor. Foto: Bjørg Duve

Utgangspunktet for Den Norske Opera & Ballett for å gå inn i dette samarbeidet, er at en ønsker at folk i alle aldre skal kunne ta del i de tilbudene de har. En ønsker å være med på å skape sosiale fellesskap og tilhørighet. Både til Operaen, men også til det bydelene og deres kulturambassadører inviterer til.

– Det er utrolig moro at det var så mange som 64 påmeldte til dette første arrangementet, fortsetter Steenhoff Hov. Hun vil at terskelen for å besøke praktbygget i Bjørvika, skal være lavest mulig. Rullestol og rullator er ingen hindring.

Operaen har også et annet opplegg for å være med å skape gode opplevelser og øke livskvaliteten.

– Vi har et tilbud som kalles «Møte med minner». Det er for personer med demens. Der ønsker vi å skape gode opplevelser som øker trivselen og vekker minner, sier Frida Steenhoff Hov.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...