Akersposten

Dette er det nye kvartalet

REKKEHUS: Ut med blokker og inn med 56 rekkehus er de nye planene for kvartalet i Henriks vei. Illustrasjon: INBY og R21 Arkitekter

Da er det helt nye planer for kvartalet i Henriks vei på Hovseter. Planene med byvillaer, eller blokker som mange vil kalle det, på 6 etasjer er lagt bort og rekkehus har erstattet disse.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

HOVSETER: Plan- og bygningsetaten var ikke begeistret for blokkbebyggelse, selv om prosjektet ligger i såkalt stasjonsnært område. Utbygger, Bergskogen Eiendom, tok signalene og har omprosjektert byggeplanene. Gjeldende regulering, småhusplanen, er nå førende for prosjektet. Oppstart av detaljreguleringsarbeid for Henriks vei er nå kunngjort.

Det innebærer at prosjektet er redusert fra 135 boenheter til 56 boenheter, fordelt på rekkehus med et bruttoareal på cirka 7 800 m2. Det vil i så fall si et snitt på 140 m2 per rekkehus. Søker karakteriserer dette som "tett-lav"-bebyggelse. Rekkehusene vil bestå av tre etasjer.

Les også (2018): 135 nye leiligheter i «byvillaer» på Hovseter

Saken fortsetter under bildet

MÅ RIVES: Dagens småhus i Henriks vei må rives for å gi plass til ny bebyggelse. Google Maps

Søker skriver blant annet i sitt varslingsnotat:

Planforslaget bidrar til et variert botilbud i området. Stedsanalysen viser at det er lite rekkehusbebyggelse innenfor avgrensningen av Hovseterløftet. Hvor over 80 prosent av bebyggelsen består av blokkleiligheter.
En hovedmålsetning for planområdet er derfor å tilføye området en ny type bebyggelse. Rekkehusbebyggelse med generøse og tilgjengelige uterom, felleshus og høye arkitektoniske kvaliteter gir et godt grunnlag for å etablere et attraktivt bomiljø.

Det vil ikke bli anlagt underjordisk garasje. Det tas sikte på parkering på bakkeplan og denne er basert på en bildelingsordning. Sykkelparkering skal også etableres.

Mer om planene ved å følge denne linken

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...