ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Dette dreier seg om miljø, luftkvalitet og fremtiden»

Røatunnel eller ikke? Engasjementet er stort. "Vi trenger en total reset", skriver Røa-beboer Anders Sætre.

«Vi må slutte å være skuffet, peke på historien og synes synd på oss selv, det hjelper dessverre ingenting.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2018 kl 12:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Reaksjonene etter at bystyret onsdag i forrige uke vedtok utredning av to alternative Røa-tunneler – noe som fører til enda en utsettelse av tunnelen – lar ikke vente på seg. I lokalmiljøet på og rundt Røa kommenteres temaet friskt på sosiale medier.

Røa-beboer Anders Sætre er blant dem som har kommentert på Facebook-siden «Røatunnel NÅ», etter at de la ut Akerspostens Vidar Bakkens kommentar «Ingen grunn til HURRA». Sætre fokuserer på at mye er skjedd i de 40 årene lokalmiljøet har kjempet for tunnel på Røa.

«Viktig fra nå er at all argumentasjon og budskap dreier seg rundt miljøhensyn og lokal, kortreist byutvikling. Verden og den politiske holdningen er en helt annen nå enn under Oslopakke 1 og 2 og ikke minst 40 år tilbake da denne lovnaden først kom,» skriver han.

Sætre fortsetter:

«Selv om historien kan minnes om gang på gang, hjelper dette lite, og i en del tilfeller vil det virke direkte mot sin hensikt. Vi trenger en total reset og alle argumenter må spisses, underbygges av fakta og tilpasses Oslo/Norge 2025. Her må fremtidsbildet og konsekvensene for 10 tusener av mennesker beskrives i detalj. Dette dreier seg om miljø, luftkvalitet og fremtiden for et stort område i Oslo. Vi må slutte å være skuffet, peke på historien og synes synd på oss selv, det hjelper dessverre ingenting. Takk til alle som gjør en viktig jobb!!»

«Bryter avtale»

Flere har kommentert også på Akerspostens Facebook-side, blant andre Høyre-politikere. Bydelspolitiker Yngvar A. Huseby skriver:

«Dette er en skandale, og de rødgrønne partiene bryter en inngått avtale og neglisjerer innbyggernes ønske. Makan til arroganse! Som lokal Høyre-politiker kan jeg si at vi ikke gir oss i denne saken, og skal gjøre vårt for å få lang Røatunnel etablert så snart som mulig. Kanskje må vi ha et skifte av byråd for å få det til.»

Husebye får imidlertid raskt svar fra Torbjørn Endal: «Yngvar A. Husebye, H og Frp satt ved makten i 18 år uten å få ut fingeren. Gjør som H gjør andre steder i landet (feks med jernbane i Moss og Ringeriksbanen), tving folk i hopetall til å flytte fra sine hjem og lag kort tunnel under Røakrysset. Det er mulig. Men det tør nok ikke Høyre likevel å gjøre i Oslo vest.»

Sigrid Rønning Skrolsvik skriver: «Vedtaket er i realiteten en spiker i kisten for Røatunnelen. Utrolig skuffende!»

LES OGSÅ: "Ingen grunn til HURRA"

Følg Akersposten på Facebook

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!