Akersposten

«Dette dreier seg om miljø, luftkvalitet og fremtiden»

Røatunnel eller ikke? Engasjementet er stort. "Vi trenger en total reset", skriver Røa-beboer Anders Sætre.

«Vi må slutte å være skuffet, peke på historien og synes synd på oss selv, det hjelper dessverre ingenting.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2018 kl 12:08

RØA: Reaksjonene etter at bystyret onsdag i forrige uke vedtok utredning av to alternative Røa-tunneler – noe som fører til enda en utsettelse av tunnelen – lar ikke vente på seg. I lokalmiljøet på og rundt Røa kommenteres temaet friskt på sosiale medier.

Røa-beboer Anders Sætre er blant dem som har kommentert på Facebook-siden «Røatunnel NÅ», etter at de la ut Akerspostens Vidar Bakkens kommentar «Ingen grunn til HURRA». Sætre fokuserer på at mye er skjedd i de 40 årene lokalmiljøet har kjempet for tunnel på Røa.

«Viktig fra nå er at all argumentasjon og budskap dreier seg rundt miljøhensyn og lokal, kortreist byutvikling. Verden og den politiske holdningen er en helt annen nå enn under Oslopakke 1 og 2 og ikke minst 40 år tilbake da denne lovnaden først kom,» skriver han.

Sætre fortsetter:

«Selv om historien kan minnes om gang på gang, hjelper dette lite, og i en del tilfeller vil det virke direkte mot sin hensikt. Vi trenger en total reset og alle argumenter må spisses, underbygges av fakta og tilpasses Oslo/Norge 2025. Her må fremtidsbildet og konsekvensene for 10 tusener av mennesker beskrives i detalj. Dette dreier seg om miljø, luftkvalitet og fremtiden for et stort område i Oslo. Vi må slutte å være skuffet, peke på historien og synes synd på oss selv, det hjelper dessverre ingenting. Takk til alle som gjør en viktig jobb!!»

«Bryter avtale»

Flere har kommentert også på Akerspostens Facebook-side, blant andre Høyre-politikere. Bydelspolitiker Yngvar A. Huseby skriver:

«Dette er en skandale, og de rødgrønne partiene bryter en inngått avtale og neglisjerer innbyggernes ønske. Makan til arroganse! Som lokal Høyre-politiker kan jeg si at vi ikke gir oss i denne saken, og skal gjøre vårt for å få lang Røatunnel etablert så snart som mulig. Kanskje må vi ha et skifte av byråd for å få det til.»

Husebye får imidlertid raskt svar fra Torbjørn Endal: «Yngvar A. Husebye, H og Frp satt ved makten i 18 år uten å få ut fingeren. Gjør som H gjør andre steder i landet (feks med jernbane i Moss og Ringeriksbanen), tving folk i hopetall til å flytte fra sine hjem og lag kort tunnel under Røakrysset. Det er mulig. Men det tør nok ikke Høyre likevel å gjøre i Oslo vest.»

Sigrid Rønning Skrolsvik skriver: «Vedtaket er i realiteten en spiker i kisten for Røatunnelen. Utrolig skuffende!»

LES OGSÅ: "Ingen grunn til HURRA"

Følg Akersposten på Facebook

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...