ANNONSE
Annonse

– Det verste er avføringen

FORBUDT: 15 biler pluss flere telt står hver natt på dette området. Foto: Vidar Bakken

Russkengeneral Jan Hauger synes det er trist med alt griseriet og forsøpling som skjer rundt leiren med biler, som ikke respekterer forbudet på stedet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2016 kl 11:07

ANNONSE
Annonse

ZINOBER/SØRKEDALEN: De griser ned toaletter på stedet så de ikke kan brukes lenger. De fortsetter i buskene og til slutt på selve fotballplassen. Det er bare noe av forsøplingen rundt leiren ved treningsanlegget langs Sørkedalselven, nedenfor der hvor Zinoberveien starter.

Ikke tillatt

Klokken 05.30 er Akersposten på plass på stedet hvor det ikke er tillatt verken med parkering eller camping. 15 biler og diverse telt er på plassen ved elven og treningsanlegget. På denne tiden er det stille, og folk sover i telt og biler. Vi har ikke lyst til å forstyrre de sovende, men Rusken har vært på området tidligere og sett på forholdene.

En av mange

RUSKENGENERAL: Jan Hauger liker ikke det han ser ved Zinober. Foto: Fredrik Eckhoff


– Som vanlig har vi respondert på klager fra befolkningen. Dette var en av mange meldinger om forsøpling og ulovlig camping gjennom Rusken-appen vår. Det var meningen at Ruskenpatruljen skulle bistå politiet på tirsdag. Det vil si at politiet sjekker ID, og de som camperer ulovlig, blir bedt om å forlate stedet etter å ha fått med seg det de trenger, sier Hauger.

– Deretter kommer Ruskenpatruljen og rydder området. Vi sto klare, men det ble ikke noe av denne gangen, fordi politiet fikk andre oppgaver de måtte prioritere, sier Rusken-generalen.

Verst med avføring

Ruskenpatruljen fikk likevel tatt en sjekk av området.

– Det så ikke bra ut. Det er mellom 30 og 40 mennesker, stort sett fra Øst-Europa, som holder til her. Det verste er nok at de som camperer her, legger igjen avføring mange steder utendørs. Det er veldig uhygienisk og svært lite hyggelig for dem som bruker friområdet. De som lufter hundene sine, får også hundene sine tilgriset av avføring, i og med at hunder ofte er litt for interessert i nettopp dette. Ellers er området forurenset med ulike former for søppel, sier Hauger.

BÆSJ: På fotballbanen ligger det en ruke. Lite hyggelig å komme på trening. Foto: Rusken

Flinke til å varsle

Dette er noe som er dagligdags for Rusken.

– Folk er opptatt av å ta vare på byen sin, og mange legger ned mye arbeid for å ha det rent og trivelig i nærområdet. Folk er flinke til å varsle Rusken om ulovlig camping og forsøpling. Da ser vi på saken og varsler så politiet, som vi har et veldig godt samarbeid med, sier Hauger, som tror at leiren snart blir ryddet.

Flere nyheter på Akersposten.no:

En skog full av søppel og tyvegods

Ung kvartett vant Mærradalen Opp

Røa-Kristine rå i lufta, rask og eksplosiv – kan få talentpris

Lidenskap, galskap, branndrama og et nytt liv for Jeppe-sjefen

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse