ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Det sosiale, mentale og fysiske henger sammen

– Det er viktig at vi gjør noe sammen, sier Johan Kaggestad til Akersposten. Onsdag 23. november blir han å høre på Ullern kultursenter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2016 kl 08:47

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: – Jeg er svært opptatt av at det sosiale, det mentale og det fysiske henger sammen, fortsetter 73-åringen, som er i fullt arbeid. Han trekker i denne sammenheng fram Petter F. Hjort, som blant annet er internasjonalt kjent for sin samfunnsmedisinske forskning. Kaggestad regnes som en pionér med å bruke fysisk trening som en aktiv del av behandlingstilbudet til psykiske pasienter.

Egne erfaringer

Johan Kaggestad vil ta utgangspunkt i egne erfaringer og det han tror på. Tittelen på foredraget hans er: "Pensjonist? Jeg ønsker å fungere best mulig."

– Det er viktig at vi holder oss friskest mulig, sier Kaggestad, men legger til at veien fram dit må en selv finne. Det er ikke ett svar. Hva som gjør oss godt og hva som får oss til å bevege oss, er individuelt. Uansett virker det på hvordan vi har det.

– Likevel mener jeg at gode, sosiale sammenhenger og fysisk aktivitet har en gunstig påvirkning på vår mentale helse, sier Kaggestad. De tre områdene inngår i en slags treenighet. Men han legger til at en også må ha med seg en porsjon flaks her i livet.

Ullern kultursenter

Ullern kultursenter satser stort på å legge til rette for at folk som besøker senteret, skal synes det er trivelig å være der samt å tilby ulike former for fysisk aktivitet. Leder av Brukerrådet, Marit Fabritius, sier at senteret legger opp til alt fra trim til dans til yoga, samt et variert kurstilbud og andre aktiviteter.

– Jeg er ikke i tvil om at trivsel og aktivitet virker positivt på hvordan vi har det, sier Marit Fabritius.

Johan Kaggestad, født og oppvokst på Majorstuen, ser fram til å komme til Ullern. De fleste forbinder trolig foredragsholderen med sykkel – spesielt Tour de France. Ekspertkommentatoren har fått positive omtaler også for sine utenomsportslige fortellinger fra områdene syklistene kjører i gjennom.

Ullern kultursenter på Stoppestedet på Lilleaker onsdag 23. november klokken 12.

Nøkkelord