Akersposten

– Det sosiale, mentale og fysiske henger sammen

– Det er viktig at vi gjør noe sammen, sier Johan Kaggestad til Akersposten. Onsdag 23. november blir han å høre på Ullern kultursenter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2016 kl 08:47

LILLEAKER: – Jeg er svært opptatt av at det sosiale, det mentale og det fysiske henger sammen, fortsetter 73-åringen, som er i fullt arbeid. Han trekker i denne sammenheng fram Petter F. Hjort, som blant annet er internasjonalt kjent for sin samfunnsmedisinske forskning. Kaggestad regnes som en pionér med å bruke fysisk trening som en aktiv del av behandlingstilbudet til psykiske pasienter.

Egne erfaringer

Johan Kaggestad vil ta utgangspunkt i egne erfaringer og det han tror på. Tittelen på foredraget hans er: "Pensjonist? Jeg ønsker å fungere best mulig."

– Det er viktig at vi holder oss friskest mulig, sier Kaggestad, men legger til at veien fram dit må en selv finne. Det er ikke ett svar. Hva som gjør oss godt og hva som får oss til å bevege oss, er individuelt. Uansett virker det på hvordan vi har det.

– Likevel mener jeg at gode, sosiale sammenhenger og fysisk aktivitet har en gunstig påvirkning på vår mentale helse, sier Kaggestad. De tre områdene inngår i en slags treenighet. Men han legger til at en også må ha med seg en porsjon flaks her i livet.

Ullern kultursenter

Ullern kultursenter satser stort på å legge til rette for at folk som besøker senteret, skal synes det er trivelig å være der samt å tilby ulike former for fysisk aktivitet. Leder av Brukerrådet, Marit Fabritius, sier at senteret legger opp til alt fra trim til dans til yoga, samt et variert kurstilbud og andre aktiviteter.

– Jeg er ikke i tvil om at trivsel og aktivitet virker positivt på hvordan vi har det, sier Marit Fabritius.

Johan Kaggestad, født og oppvokst på Majorstuen, ser fram til å komme til Ullern. De fleste forbinder trolig foredragsholderen med sykkel – spesielt Tour de France. Ekspertkommentatoren har fått positive omtaler også for sine utenomsportslige fortellinger fra områdene syklistene kjører i gjennom.

Ullern kultursenter på Stoppestedet på Lilleaker onsdag 23. november klokken 12.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...