Akersposten

«Det mangler lærere – ikke løfter»

«På Vinderen skole mangler det nå 2,5 av totalt 28 lærerårsverk for å innfri normen. I tillegg har skolen lite med ressurser for å tilby tilpasset undervisning til elever som behøver det mest,» skriver Thomas Kristensen i FAU på Vinderen skole.

Driftsbudsjettet per elev ved Vinderen skole er nå på et nivå som gjør at rektor må beklage at undervisningen ikke lenger er forsvarlig.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2019 kl 16:12

Valgkampen går mot slutten, og Byrådet har tydeligvis ikke problemer med å finne penger til gratis AKS, gratis kulturskole og endog gratis varm skolemat. Da blir det desto mer surrealistisk at byrådet de siste to årene har funnet det nødvendig å kutte kraftig i bevilgningene til flere Oslo-skoler etter innføring av ny fordelingsmodell.

Driftsbudsjettet per elev ved Vinderen skole er nå på et nivå som gjør at rektor må beklage at undervisningen ikke lenger er forsvarlig. Det er i tillegg godt dokumentert at flere Oslo-skoler ikke har tilstrekkelig midler til å innfri ny lærernorm vedtatt av Stortinget. På Vinderen skole mangler det nå 2,5 av totalt 28 lærerårsverk for å innfri normen. I tillegg har skolen lite med ressurser for å tilby tilpasset undervisning til elever som behøver det mest.

Det er vanskelig å forstå hva som kan være viktigere enn å sørge for at det finnes nok lærere til å sikre forsvarlig undervisning av barna våre. Byrådet har hatt 4 år på seg til å bevilge tilstrekkelig med penger - uten å lykkes. Det er vanskelig å vite om dette skyldes at skolen vår ligger på feil side av byen eller om Byrådet vurderer rektors bekymring som lite relevant. Uansett er det på tide at velgerne gjør opp status. Tiden for løfter er over - nå trenger vi flere lærere.

Thomas M. Kristensen
FAU Vinderen skole

LES OGSÅ: – Skummel ressursfordeling overfor barn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...