ANNONSE
Annonse

– Det kommer til å bli krig om å vinne prinsessen i tårnet

– Det blir ekstra morsomt for barna å lage pepperkakehus når barna er med og hjelper andre barn, sier Tine Løken i Rønningen Kanvas-barnehage.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2017 kl 15:28

ANNONSE
Annonse

RØA: «Superklubben» i barnehagen, det vil si femåringene, tok fredag formiddag turen innom Røa Senter for å beskue utstillingen av pepperkakehus. I disse dager foregår det en spennende budrunde på de seks flotte husene, bygd av barn fra seks ulike barnehager: Lysejordet, Rønningen Kanvas, Liabakken, Grindbakken, Hov-Meklenborg og Solsikken montessoribarnehage avdeling Sognestuen.

Pengene som kommer inn i aksjonen «Barn hjelper barn», skal gå til Røde Kors. Pepperkakeauksjonen er det Krogsveen Røa som står bak, og det er første gang dette gjøres på Røa.

(Saken fortsetter under bildet.)

Rønningen-barna hadde litt lyst til å smake, men det ble med beskuing og beundring av de flotte pepperkakehusene som nå selges på Røa Senter. Til v: De tre eiendomsmeglerfullmektigene hos Krogsveen Eiendom Røa: Eirik Nyseth, Camille Bjerke Olsen og Anniken Bock-Svendsen. Til høyre: Tine Løken fra Rønningen Kanvas-barnehage. Foto: Fredrik Eckhoff

Anniken Bock-Svendsen, eiendomsmeglerfullmektig hos Krogsveen Røa, forteller at pepperkakeauksjonen er en tradisjon flere steder i landet. I Sandefjord for eksempel, står det i dag rundt 25 pepperkakehus på utstillingen, og Bjerke Olsen håper at dette kan bli en aksjon som vokser seg stor og sterk også på Røa.

Rønningen topper akkurat nå

– Oj, se på Lysejordets pepperkakehus! sier barnehageassistent Tine Løken, som sammen med Rønningen-barna beundrer de ulike byggverkene. På Lysejordets pepperkakehus, eller -slott, står selveste Rapunsel med sitt flagrende, lange hår i tårnet.

– Hvilket hus har fått inn det høyeste budet så langt? spør vi.

– Det er faktisk Rønningens, sier meglerfullmektig Camilla Bjerke Olsen.

– Hva? Er det sant? Ja, nå ble jeg faktisk litt høy om mørk, smiler Tine Løken, som sammen med femåringene i barnehagen har lagd pepperkakehuset. Budet er foreløpig på 900 kroner.

– Det var gøy å bygge pepperkakehus. Men også kjempeslitsomt, sier Oscar (5).

– Slitsomt? sier kompisen Jonas (5) undrende. – Nei, det var ikke slitsomt – vi fikk smake på godteri!

Stort potensiale

Auksjonen på de seks flotte pepperkakehusene varer frem til 14. desember. Meglerne fra Krogsveen Røa forteller at de har hørt om pepperkakehus i Larvik som har gått for summer helt opp mot 2.500 kroner, og de håper at både privatpersoner og private bedrifter vil kaste seg inn i budrunden når den nå nærmer seg innspurten.

Det høyeste budet på Rønningen-huset er gitt av Krogsveens avdeling på Grefsen, og de prøvde seg faktisk på en «spansk en» fredag formiddag, da de skrev følgende i en epost:

«Vi har tatt en prat på kontoret, og vi vil gjerne kjøpe pepperkakehuset vi byr på off-market.» De prøvde altså å «kuppe» huset ved å legge inn et saftig bud med kort frist.

«Lukket bud på 900 frist fredag kl 10.30,» skrev de nemlig i budmailen.

Og hva svarte Rønningen-barna på dette fremstøtet, lurer du kanskje?

– Nei, selgerne ønsket ikke å si ja til det lukkede budet. De sa at pepperkakehusmarkedet er veldig godt om dagen, sier Camilla Bjerke Olsen, som også kan fortelle at det er Lysejordets Rapunsel-slott som har fått inn flest bud så langt, men det har foreløpig stoppet på 800 kroner.

– Det kommer til å bli krig om å vinne prinsessen i tårnet, tror hun.

Sjekk husene

Ønsker du å bidra til «Barn hjelper barn» og dermed Røde Kors i år, og samtidig ha mulighet til å sitte igjen med et flott pepperkakehus i god tid før jul? Da er det bare å ta turen innom Røa Senter, der pepperkakehusene står utstilt frem til 14. desember.

Les også:

Får neppe bygge høyblokker på Montebello

- Jeg kommer aldri til å selge

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse