Akersposten

- Det handler om glede, kjærlighet og ikke minst håp

JULESTEMNING: Mange familier besøkte Ullern friviiligsentral denne dagen. Irene Schmeling understrker at de som står sammen på bildet er i samme familie/kohort. Foto: John Sverre Stray

Og det handler om at noen skaper noe for mange. Det er Ullern frivilligsentral et bevis på

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

HOFF: Tirsdag denne uken var det utdeling av presanger utenfor Ullern Frivilligsentral, kombinert med bålpanne, risgrøt, gløgg og saft. Det var mange «julenisser» som var involvert i forbidelse med gaveutdelingen.

Et annerledes juletre

- Det var flyktningfamilier som sto i sentrum for dagens pakkeutdeling. 30 familier med over 60 barn var invitert, forteller daglig leder ved Ullern Frivilligsentral, Esther Marie Lier.

At julegavene når de rette mottakerne er ideen med juletreet sin fortjeneste.

- Juletreet var ikke pyntet på vanlig måte, det var blitt et julegavetre. I samarbeid med Møller Eiendom ble et juletre satt opp på Harbitz Torg. I stedet for julepynt, ble det festet lapper, hvor det for eksempel sto «Gutt 3 år» eller «Jente 12 år». Dermed kunne de som ville gi en gave, ta med seg lappen og finne en presang til rett barn. Vi oppfordret til at det måtte være snakk om noe som er pent brukt eller nytt, sier Lier, som kan fortelle at givergleden har vært stor.

Strømmet til med gaver

Det kan primus motor for arrangementet, Irene Schmeling, skrive under på.

- Privatpersoner og næringsliv har stilt opp så det virkelig monner. Først og fremst var det ideen med juletreet på Harbitz Torg som Møller Eiendom kom med, som gjorde at aksjonen ble så vellykket. Det strømmet til med gaver og mange hang opp lappene på nytt, slik at vi igjen fikk gaver til for eksempel «Gutt tre år». Vi oppfordret til å gi aktivitetsgaver, i og med at så mange må være mye inne denne julen. Det er utrolig mye fint som har kommet inn. Vi sjekker jo alle gavene før de blir gitt videre, sier Schmeling.

Saken fortsetter under bildene

FANTASTISK: Iren Schmeling samler inn pakkene som bugner under juletreet på Harbitz Torg.

Det var mange familier som kom til tirsdagens arrangement.

- Det er viktig å understreke at vi i den forbindelse hadde et strengt smittevernregime. De som sto samlet og snakket med mindre enn en meters avstand, tilhørte samme kohort/familie. Vi passet å minne alle på smittevernreglene, i tillegg til at vi i forbindelse med julegavene delte ut smittevernutstyr. Dette la ingen demper på julestemningen, med mange barn som gledet seg over arrangementet denne ettermiddagen. Alle koste seg med gaver, risgrøt og gløgg og en god samtale.

JULEGLADE: Store og små koste seg på frivilligsentralens arrangement. Foto: Inger Schmeling

Flere får julegaver

Hva så med alle julegavene som ble til overs?

- Det er ingen julegaver som blir til overs. Gjennom vårt kontaktnett er det mange trengende familier i bydelen som får julegaver i år, takket være den store givergleden. Det gir også håp i denne vanskelige tiden, hvor mange har det ekstra tøft, sier Schmeling.

Det er Esther Marie Lier enig i.

- Julen handler om glede, kjærlighet og ikke minst håp, som blir reflektert gjennom den store givergleden. Håp er da også en sentral del av julebudskapet, sier Lier.

Begge vil takke alle privatpersoner som har vist noe av det julen består i, å gi av seg selv. Ved siden av har næringslivet bidratt til at innsamlingen har vært en suksess, både i form av arrangement og gaver. Blant disse er Møller Eiendom, Gjensidigestiftelsens juleaksjon (ullklær til barna og kontantkort til matvarer) i samarbeid med Kirkens Bymisjon, klokkeprodusenten Optura AS med Knerten-klokker til barna med flere. I tillegg har bydelen med BUA og Oslohjelpen vært viktige støttespillere.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...