Akersposten

– Det handler om å overleve nå

Innehaver Hasan Kocakulak på Kaktus i Lilleakerveien permiterer folk, men holder åpent noen timer hver dag for middag og take away.

Igjen rammes restauranter i Oslo av nye koronarestriksjoner – og denne gangen kanskje verre enn i våres med en tilstundende julefeiring, som er bransjens viktigste periode. Det er ingen påbud om å stenge, men man får full skjenkestopp, noe som rammer hardt. Det innebærer for eksempel at tradisjonsrike Bakkekroen stenger sine dører fra tirsdag 10. november, mens Kaktus på Lilleaker velger å holde åpent med redusert drift.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2020 kl 11:28

SMESTAD/LILLEAKER: Restauranten melder at de vurderte å holde åpent, men at det ikke vil være økonomisk forsvarlig.

– Dette er en veldig tøff periode for oss, men vi håper å kunne åpne dørene igjen etter tre uker, heter det i en melding fra Bakkekroen.

Stenge gjør også den relativt nyåpnede restauranten Flatbread Factory på CC Vest. For dem kommer selvsagt de nye restriksjonene spesielt uheldig som en helt ny aktør.

En som ikke stenger, er populære Kaktus i Lilleakerveien, men de tilpasser seg situasjonen. Innehaver Hasan Kocakulak sier:

– Vi permitterer fire av våre ansatte 100 prosent og resten 60 prosent. Vi vil holde åpent fra 15 til 19 for middagsgjester og for take away – rett og slett som et tilbud til våre faste gjester, og for å hjulene noenlunde i gang selv om vi ikke tjener penger, sier Kocakulak og legger til: – Det var ikke akkurat dette vi trengte nå. Vi hadde jo håpet at ting skulle normalisere seg slik at vi kunne få en god høst og tilnærmet normal julebordtid. Nå ryker det, og dermed må vi bare håpe vi kan klare oss gjennom denne tiden. Det handler om å overleve nå, sier Hasan.

Her er tiltakene som gjelder fra tirsdag i Oslo

Mats & Martin på CC Vest stenger foreløpig ikke. Det gjør heller ikke serveringsstedene i Karenslyst allé på Skøyen, så vidt Akersposten erfarer. Men det er nok slik at noen sitter på gjerdet og ser an situasjonen.

Alle krysser de fingre for at situasjonen bedrer seg, slik at man kan redde noe av førjulstiden.

I Bærum, rett på andre siden av Lysakerelva er situasjonen annerledes. Der er det ikke innført skjenkestopp, noe som gjør Hasan Kocakulak på Kaktus ekstra fortvilet.

– Ja, det er jo bare noen meter fra oss og over til Bærum. Så det svir ekstra , sier Hasan. – Våre kunder har jo lett tilgang til et glass vin rett i nærheten.

Daglig leder Haifen Qian på Bakkekroen, som nå stenger dørene etter beskjeden om en periode med skjenkestopp i Oslo. Arkivfoto: Fredrik Eckhoff

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...