Akersposten

«Det handler om å gi unge en stemme»

Nicolas J. Wong og Oscar Chr. Husebye

Vi trenger flere unge kandidater i Vestre Aker og Ullern! mener Nicolas J. Wong og Oscar Chr. Husebye.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2018 kl 11:09

Lokalvalget er ennå rundt ett år unna, men nominasjonsprosessene er allerede i gang for fullt i de fleste partier. Til det har vi en oppfordring til alle byens velgere og partimedlemmer: stem ungt!

Gjennom vårt flerårige engasjement i Unge Høyre har vi vitnet utallige unge mennesker – på tvers av partilinjer – med brennende engasjement og lidenskap for lokalmiljøet sitt. Ungdom er opptatte av å gjøre en forskjell der vi selv har vokst opp - for de menneskene vi har vokst opp med. Her er noen av grunnene til hvorfor du burde vurdere å gi oss en stemme:

Lokalpolitikken er en viktig arena for å utdanne fremtidens ledere, samt eksponere oss for reelle problemstillinger som påvirker ekte mennesker i hverdagen. Det er fort gjort å drømme seg bort i storslåtte idéer og utopiske idealer av å være med i ungdomspolitikken. Det unngår man om ungdomspolitikerne utsettes for reelle problemstillinger og praktiske utfordringer som folkevalgte. På den måten bygger man opp neste generasjons politikere og samfunnsborgere som pragmatiske og løsningsorienterte, og med kunnskaper om også det helt lokale. Det er viktig.

Det handler også om å gi unge en stemme i lokaldemokratiet og lokalstyret. Med et system slik vi har i Norge der partimedlemmer avgjør valglistene, er det lett for unge kandidater å bli oversett og overkjørt. Det er dessverre få unge som engasjerer seg i nominasjonsprosessene i partiene, og da har nominasjonskomitéer og foreningsstyrer et ekstra ansvar.

Det er viktig at partienes endelige valglister speiler befolkningssammensetningen i området. I Vestre Aker er over hver fjerde innbygger under 20 år, og 37,7 prosent under 30 år. I Ullern er tallene henholdsvis 23,2 og 34,1. Disse tallene er svært uproporsjonale med andelen unge i bydelsutvalg og i lokalpolitikken. Det er viktig at bydelsutvalg og bystyret representerer et mangfold av grupper, etnisiteter og aldere – akkurat som byen vår representerer.

Alderskvotering er en dårlig idé, og ideologisk for oss svært problematisk. Det bør ingen gjøre. Men, kjære Vestre Aker og Ullern, det handler om å la unge, flinke kandidater utvikle seg og vise hvor dyktige de er. Det ungdommelige engasjementet som finnes i Vestre Aker Unge Høyre, Vestre Aker-Ullern AUF, Oslo Vest FpU og så mange andre ungdomspartier og -organisasjoner er noe de politiske lokalforeningene i våre bydeler bør hegne om.

Noen ganger kan nye krefter og nye syn være det som trengs for å finne disse nye idéene og bedre løsningene. Så, en oppfordring fra oss: Spør etter unge kandidater i din bydel og ditt parti og gi dem en stemme og en sjanse til å vise hva vi er gode for.

Nicolas J. Wong
fungerende leder av Vestre Aker Unge Høyre

Oscar Chr. Husebye
annen nestleder i Oslo Unge Høyre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...