Akersposten

– Det handler om å få frem flest mulig lokale ungdommer

Noen av Ullern-juniorene som har fått unik erfaring på 2. divisjonsnivå denne sesongen. Fra venstre: Felix Horn Myhre (f.99), Håkon Helland Hoseth (f.99), Johannes Bretteville-Jensen (debutant, f.99), Espen Tveter Andresen (debutant, f.99), Jonas Vatne Brauti (debutant, f.99), Felix Smith Halle (f.98), Torbjørn Rosvoll (f.98). I tillegg har følgende juniorspillere spilletid i 2.divisjon i år (de to første har vært mer eller mindre faste, men var skadd mot Senja): Håkon Rekdal (f.97), Hans-Petter Karstensen (f.99), og Yahya Saeed. Foto: Privat

Etter to sesonger i 2. divisjon bærer det et hakk ned for unge Ullern-gutter. – Eller, jeg kaller det egentlig bare for et halvt nedrykk, sier trener Ole Johan Aas.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2016 kl 16:01

ULLERNBANEN: – Vi kommer ikke til å slutte å bruke unge lokale spillere bare fordi serien legges om. Kommer vi ikke på øvre halvdel i år med å være de vi er, så fortjener vi ikke å komme inn på det nye nivået. Så enkelt er det.

Trener Ole Johan Aas (30) har ambisjoner på sikt på vegne av et svært ungt Ullern-lag. Foto: Fredrik Eckhoff


Det sa Ullern-treneren til Akersposten.no ved sesongstarten i våres. Fasiten når det gjenstår bare én kamp i 2. divisjon, viser at laget har samlet 18 poeng på 25 kamper, og det er langt unna en plass på øverste halvdel. Ullern har kun to lag bak seg på tabellen.

Nedrykk blir det altså, men ettersom seriesystemet legges om før neste sesong, må altså halvparten av lagene som i år har spilt i 2. divisjon, kalle seg 3. divisjonslag neste år. Derfor sier Aas at nedrykket ikke er så tungt å svelge. Hans unge mannskap var nemlig aldri i nærheten av å hevde seg i år.

– Det ble brutalt, og nedrykk er nok en liten katastrofe for klubber som Moss og Kvik Halden, som også rykker ned. Men dette er ingen skandale for oss, sier Aas, selv om han inn naturligvis ikke fornøyd med 18 poeng.

– Vi har ikke gjort en så god jobb som vi ønsket, sier han og forteller om endringene de gjorde i sommer.

– Da vi så hvor det bar, fortsatte vi ikke på den veien. Vi justerte solid i sommer. Det ble av ulike grunner utskiftninger i stallen. Vi tok en klassisk samling i bånn, noen spillere ut, noen inn, noen opp fra egne rekker. Resultatet ble en mer homogen gruppe som fungerer bedre sammen.

Historisk ungt lag

Aas har mønstret spillere i år som i hvert fall ikke er over toppen, for å si det sånn. Ullern har hatt den yngste gjennomsnittsalderen blant 1.lagene i divisjonen, og i sist kamp mot Senja var snittet på startelleveren bare 18,7 år!

– Mot Kjelsås for eksempel, var det fem juniorspillere på banen, sier Aas. – Og det var vanvittig imponerende å se de tre unge spillerne som startet kampen og samtidig fikk sine første minutter mot Senja sist. Det var fryktelig gøy å se.

Totalt var det syv juniorspillere på banen mot Senja. Til tross for det nesten sensasjonelt unge laget, med flere debutanter, klarte Ullern å holde Senja til uavgjort.

Han har et beskrivende eksempel på at det ikke akkurat er veteraner som er på tur:

– Da vi var i Finnsnes og skulle spise, lekte en del av spillerne «boksen går» utenfor, mens vi ventet på pizzaen. De er egentlig en gjeng med barn, fleiper han.

Hele 10 juniorspillere har fått spilletid for Ullern i 2. divisjon i år, og ni av disse er lokale Ullern-gutter.

– Og de fleste seniorspillerne er ganske unge, de også, sier Aas.

Han forteller at oppblomstringen av gode, unge spillere i Ullern er en konsekvens av arbeidet som begynte for 7-8 år siden, da akademiet ble opprettet, og flere, som etter hvert ble fast ansatte, begynte å jobbe dedikert med barne- og ungdomspillere.

– Det er nå vi kan begynne å høste av dette gode arbeidet, sier han.

Kan tenke langsiktig

Man skulle kanskje tro at en trener med ambisjoner på vegne av laget ville bli en smule frustrert av spillerstallens manglende erfaring, men det er lett å merke på Aas at han trives med situasjonen. Han får mulighet til å være med å forme unge, sultne fotballtalenter på Ullern, og spillerutvikling og langsiktig tenking blir en stor del av fokuset hans.

– Spillerutviklingen har vært veldig viktig i år. Resultatene gått feil vei, men spillerne er blitt bedre, sier han og begrunner det med at spillet i høst har vært bedre enn i våres.

– Prestasjonene har hevet seg i høst. Poengsankingen har ikke gått så mye opp, men spillet har hevet seg. Vi har evnet å ha mer ballbesittelse, og vil gjerne ha enda mer kontroll på ball. Så må vi jobbe mer med det aller viktigste i fotball, å score flere mål og slippe inn færre, smiler Aas, som imidlertid etter litt fintelling kommer frem til at også poengsankingen viser at høsten har vært bedre enn våren, med dobbelt så mange poeng og bare halvparten innslupne mål.

Tviler på Felix i Ullern-drakt neste sesong

Den av de unge spillerne det har vært mest blest om, er midtbanespilleren Felix Myhre, som vi skrev om tidlig i sesongen. Han fikk et tilbakeslag med en meniskskade, som gjorde at store deler av sesongen ble spolert, men i høst har han kommet sterkt tilbake. Ullern-gutten, som er født i 1999, har hospitert jevnlig på trening med a-laget til Strømsgodset og har store ambisjoner som fotballspiller.

– Felix har en utrolig god innstilling til fotball, og til livet generelt, sier Aas, som forteller om en gang de hadde spilt en viktig kamp og sluppet inn et mål helt mot slutten, som tok fra dem to poeng som kunne sikret opprykk:

– Vi satt i garderoben og var litt deppa. Da dultet Felix meg i siden og sa «du må huske på at det bare er fotball. Det går bra.». Og da var han bare 15 år. Det samme skjedde i fjor høst etter at vi hadde tapt mot en viktig kamp mot Lyn, sier Aas.

– Tror du han spiller for Ullern neste år?

– Det ville overraske meg stort om han gjør det. Men om han ikke finner den riktige klubben for seg, skal han få lov til å være med! sier Aas.

Flere av ungguttene i Ullern satser hardt på fotballen.

– Ambisjonene til flere av disse gutta er 100 prosent satsing, de er veldig dedikerte gutter, sier treneren. – De trener hardt hver dag, og vi må egentlig holde dem litt igjen noen ganger, passe på at de også får pauser.

Ambisjoner

Laget har som mål på sikt å komme seg tilbake til 2. divisjon igjen, et nivå som altså blir et hakk hvassere etter omleggingen av serien.

– Det er overhodet ikke umulig at vi kan få det til. Spillerne og gruppen må ta et steg i riktig retning. Men jeg jeg vil ikke sette noe klart resultatmål for 2017 i oktober 2016. Jeg tror vi kan utvikle oss til å bli veldig gode, mens utfordringen kan kanskje hete stabilitet. Planen er å gå på neste sesong med lave skuldre og innta utfordrerposisjon, også får vi telle opp til slutt hva for en plass det blir på tabellen, sier han.

Sesongavslutning med smell?

Men aller først er det duket for sesongavslutning hjemme på Ullernbanen lørdag 22. oktober klokken 13. Da er det Grorud som kommer på besøk, i utgangspunktet en tøff oppgave.

– Vi møter et skikkelig topplag i divisjonen. Det blir en fin referanse for spillerne våre. Vi går på banen for å vinne! sier Ole Johan Aas.

PS! Sesongavslutningen mot Grorud endte med 0-1-tap. Dermed ble det 12. plass blant det 14 lagene i serien, og nedrykk. Tromsdalen vant avdelingen og rykker opp i OBOS-ligaen (1. divisjon).

Flere saker om Ullern Fotball:

Felix: – Jeg vil prestere enda bedre enn jeg gjorde før skaden

Mørke skyer over Ullern, men sjefen er optimist

Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

"Norsk" storlag finsiktet Felix

Flere nyheter på Akersposten.no:

Ikke et sete ledig da nye Røa torg ble presentert

Tok smuglere i "Scarfaces" nettverk på Ris

Bydelen krever 10 prosent av utbyggere

– Jeg drømmer om å lage ungdomsklubb på Røa

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Tilbake til forsiden på Akersposten.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...