Akersposten

– Det er veldig, veldig, veldig bra å være her på Vinderen!

Julen er kommet til Vinderen Torvet – og til interiør- og klesbutikken Briskeby Gods. Fra v: Ajaj Ryder Schøyen, Hilde Antonsen og Cecilie Vanem. Foto: Fredrik Eckhoff

Det er svaret vi får på spørsmål om hvordan Briskeby Gods ser på sitt første år på Vinderen Torvet. Torsdag er julen i gang for alvor!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2017 kl 13:05

VINDEREN: For ganske nøyaktig ett år siden utvidet interiør- og klesbutikken Briskeby Gods med en ekstra butikk. Det var ikke lenger nok med den store butikken i Skovveien på Frogner.

– Da vi kom på ideen om å starte her på Vinderen, var det mange som sa at «det går ikke, for det er for stille på VInderen». Men vi har «proved them wrong»! Det skjer mye på Vinderen Torvet. Sammen med de andre butikkene skaper vi en ny boost, sier Cecilie Vanem, en av to eiere.

Vi møter henne og butikksjef Hilde Antonsen, butikksjefen i Vinderen-butikken, over en kaffekopp på kafeen på Vinderen Torvet.

Trang start

Butikken på Frogner startet i et lokale på størrelse med et stort kott i Skovveien på Frogner – eller Briskeby, som de tok navnet fra.

– Vi startet opp helt på hobbybasis. Vi hadde «open»- og «closed»-skilt på døren, og det var ikke alltid vi hadde åpent, forteller Vanem. Dette var i 2011, og det lille kottet av et lokale overrasket kundene da de kom inn. Her bugnet det fra gulv til tak av varer. At «gods» var med i butikknavnet, var ikke tilfeldig. Det var som å komme inn i et – noe overfylt – gods.

– Folk kom til en bitteliten butikk, og så bugnet det på innsiden, som på et gods. Derfor ble det «gods» i navnet, sier Vanem.

– Vi var så lei av minimalisme og shabby chic. Alt var så likt over alt i interiørbutikkene. Vi bare måtte starte den butikken vi hadde savnet i Oslo, sier Vanem engasjert.

I 2012 måtte Briskeby Gods ha større plass, og de flyttet noen meter på seg i Skovveien, til langt større lokaler. I november i fjor åpnet butikk nummer to, på Vinderen Torvet.

Vil gjøre inntrykk

Når butikksjef Hilde Antonsen og Cecilie Vanem snakker om konseptet, stiger entusiasmen enda et par hakk.

– Vi ville så gjerne skape en opplevelse for kundene. Vi opplevde at så mange butikker i Oslo ga så dårlig service, at de som jobbet der var så sure.

– «For en opplevelse!» Det er det vi ønsker at våre kunder skal tenke når de har vært hos oss, sier Antonsen.

Begge skryter av teamet av ansatte i de to butikkene.

– Vi satser på å ha god takhøyde og godt humør. Vi har folk som har lyst til å bidra og ta ansvar. Den gjengen vi har nå, er helt unik, sier Vanem.

– Vi får telefoner fra folk som forteller at vi har fantastiske mennesker i butikkene. De skryter av servicen, og det er veldig hyggelig, sier hun.

Over forventning

Briskeby Gods er en miks av interiør og klær. Her finner du møbler, belysning, spesielle lamper, speil, gaveartikler, pyntegjenstander, klær, sko, vesker, smykker, antikviteter og mye mer.

– Hvordan har det første året på Vinderen vært?

– Det var altså mange som sa at dette ikke kom til å gå, at det var for lite folk her. Men vi merker et fornyet liv og engasjement her på Vinderen. Tallmessig har det gått langt over forventning, sier Vanem. – Det er veldig, veldig, veldig bra å være her på Vinderen!

Julen er kommet!

Torsdag 9. november er en merkedag på Vinderen Torvet. Det er dagen da juleshoppingen offisielt starter. Alle butikkene er klare for å ønske julen velkommen, og det kommer til å synes på senteret. Hos Briskeby Gods er det veldig tydelig. Det glitrer i gull, grønt og rødt. De to syns ikke det er et øyeblikk for tidlig med julestemning.

– Vi er Norges svar på Harrod’s når det gjelder juledekorasjoner, smiler butikksjef Antonsen. – Vi har egentlig hatt jul i tre dager og må allerede i gang med å ringe leverandører og supplere!

– Folk vet at det er nå i november de får de fine tingene. En uke før jul nytter det ikke. Da er det tomt! sier hun.

Utvider

Eier Vanem forteller at Briskeby Gods ikke kommer til å si seg fornøyd med butikkene på Frogner og Vinderen. Her tenkes det nytt. Nettbutikk er neste steg, og den skal stå klar allerede 15. november.

– Vi vurderer også en butikk til, sier hun.

– I Oslo vest?

– Kanskje på CC Vest. Eller på Sandvika Storsenter. Vi er i dialog med begge, sier Vanem.

Briskeby Gods er kommet for å bli.

LES OGSÅ: Her kan det bli 12 etasjer

– Byrådet er villige til å ofre de beste skolene

Ullernmenn er friskest i Oslo

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...