ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Det er veldig, veldig, veldig bra å være her på Vinderen!

Julen er kommet til Vinderen Torvet – og til interiør- og klesbutikken Briskeby Gods. Fra v: Ajaj Ryder Schøyen, Hilde Antonsen og Cecilie Vanem. Foto: Fredrik Eckhoff

Det er svaret vi får på spørsmål om hvordan Briskeby Gods ser på sitt første år på Vinderen Torvet. Torsdag er julen i gang for alvor!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2017 kl 13:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VINDEREN: For ganske nøyaktig ett år siden utvidet interiør- og klesbutikken Briskeby Gods med en ekstra butikk. Det var ikke lenger nok med den store butikken i Skovveien på Frogner.

– Da vi kom på ideen om å starte her på Vinderen, var det mange som sa at «det går ikke, for det er for stille på VInderen». Men vi har «proved them wrong»! Det skjer mye på Vinderen Torvet. Sammen med de andre butikkene skaper vi en ny boost, sier Cecilie Vanem, en av to eiere.

Vi møter henne og butikksjef Hilde Antonsen, butikksjefen i Vinderen-butikken, over en kaffekopp på kafeen på Vinderen Torvet.

Trang start

Butikken på Frogner startet i et lokale på størrelse med et stort kott i Skovveien på Frogner – eller Briskeby, som de tok navnet fra.

– Vi startet opp helt på hobbybasis. Vi hadde «open»- og «closed»-skilt på døren, og det var ikke alltid vi hadde åpent, forteller Vanem. Dette var i 2011, og det lille kottet av et lokale overrasket kundene da de kom inn. Her bugnet det fra gulv til tak av varer. At «gods» var med i butikknavnet, var ikke tilfeldig. Det var som å komme inn i et – noe overfylt – gods.

– Folk kom til en bitteliten butikk, og så bugnet det på innsiden, som på et gods. Derfor ble det «gods» i navnet, sier Vanem.

– Vi var så lei av minimalisme og shabby chic. Alt var så likt over alt i interiørbutikkene. Vi bare måtte starte den butikken vi hadde savnet i Oslo, sier Vanem engasjert.

I 2012 måtte Briskeby Gods ha større plass, og de flyttet noen meter på seg i Skovveien, til langt større lokaler. I november i fjor åpnet butikk nummer to, på Vinderen Torvet.

Vil gjøre inntrykk

Når butikksjef Hilde Antonsen og Cecilie Vanem snakker om konseptet, stiger entusiasmen enda et par hakk.

– Vi ville så gjerne skape en opplevelse for kundene. Vi opplevde at så mange butikker i Oslo ga så dårlig service, at de som jobbet der var så sure.

– «For en opplevelse!» Det er det vi ønsker at våre kunder skal tenke når de har vært hos oss, sier Antonsen.

Begge skryter av teamet av ansatte i de to butikkene.

– Vi satser på å ha god takhøyde og godt humør. Vi har folk som har lyst til å bidra og ta ansvar. Den gjengen vi har nå, er helt unik, sier Vanem.

– Vi får telefoner fra folk som forteller at vi har fantastiske mennesker i butikkene. De skryter av servicen, og det er veldig hyggelig, sier hun.

Over forventning

Briskeby Gods er en miks av interiør og klær. Her finner du møbler, belysning, spesielle lamper, speil, gaveartikler, pyntegjenstander, klær, sko, vesker, smykker, antikviteter og mye mer.

– Hvordan har det første året på Vinderen vært?

– Det var altså mange som sa at dette ikke kom til å gå, at det var for lite folk her. Men vi merker et fornyet liv og engasjement her på Vinderen. Tallmessig har det gått langt over forventning, sier Vanem. – Det er veldig, veldig, veldig bra å være her på Vinderen!

Julen er kommet!

Torsdag 9. november er en merkedag på Vinderen Torvet. Det er dagen da juleshoppingen offisielt starter. Alle butikkene er klare for å ønske julen velkommen, og det kommer til å synes på senteret. Hos Briskeby Gods er det veldig tydelig. Det glitrer i gull, grønt og rødt. De to syns ikke det er et øyeblikk for tidlig med julestemning.

– Vi er Norges svar på Harrod’s når det gjelder juledekorasjoner, smiler butikksjef Antonsen. – Vi har egentlig hatt jul i tre dager og må allerede i gang med å ringe leverandører og supplere!

– Folk vet at det er nå i november de får de fine tingene. En uke før jul nytter det ikke. Da er det tomt! sier hun.

Utvider

Eier Vanem forteller at Briskeby Gods ikke kommer til å si seg fornøyd med butikkene på Frogner og Vinderen. Her tenkes det nytt. Nettbutikk er neste steg, og den skal stå klar allerede 15. november.

– Vi vurderer også en butikk til, sier hun.

– I Oslo vest?

– Kanskje på CC Vest. Eller på Sandvika Storsenter. Vi er i dialog med begge, sier Vanem.

Briskeby Gods er kommet for å bli.

LES OGSÅ: Her kan det bli 12 etasjer

– Byrådet er villige til å ofre de beste skolene

Ullernmenn er friskest i Oslo

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord