Akersposten

«Det er tent en ild som ikke bør slokke»

Erling Fossen, bydoktor og urbanist, med klare meninger om utviklingen av Oslo. Arkivfoto: Ida Næss Wangen

«Oslos framtid er altfor viktig til at dere ikke skal bry dere. Gå ut i gatene. Nå,» er Erling Fossens oppfordring til Oslo-beboere som bryr seg om utviklingen av sitt lokale bomiljø.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2016 kl 17:23

´OSLO VEST: I sitt ferske innlegg på bloggen sin, bydoktor.no, tar Montebello-beboer og kjent urbanist, Erling Fossen, opp temaet som stadig flere av Oslo beboere er opptatt av, nemlig utviklingen av boligområdene våre. Han kaller det økende engasjementet en "revolusjon nedenfra".

Bare de siste månedene har vi her på Akersposten.no skrevet om fortetting og planer om riving og bygging i flere sentrale områder, som blant andre Smestad, Skøyen, Røa og Lilleaker.

Temaet har også medført flere engasjerte debattinnlegg, senest denne uken, der Smestad-beboer Marianne Storhaug gir oss et beskrivende innblikk i hva som skjer i nabolaget hennes, der utbyggerne nå står i kø for å kjøpe opp, rive ned og fortette.

"Nå har politikerne planlagt å bygge blokker, parker og kjøpesentre oppå våre hus. Hvilken rett har du som politiker, til med et pennestrøk å tegne inn helt andre bygninger oppå eksisterende bygninger som rommer menneskers liv? Hvorfor har andre mennesker større rett til å bo her, oppå ruinene av våre hus, enn at vi fortsetter våre liv her?» skriver Storhaug blant annet.

Erling Fossen har fokus over hele byen, og i blogginnlegget sitt retter han søkelyset mot den gryende motstanden i ulike lokalmiljøer over hele byen.

"Over hele Oslo organiserer lokalbefolkningen seg mot planer om utbygging av strøkene der de bor. På Ekeberg, Filipstad, Ruseløkka, Nedre Grefsen, Bogerud og Smestad. Det er tent en ild som ikke bør slokke, men spre seg til alle strøk. At lokalbefolkningen bryr seg om byutviklingen i Oslo, er kun av det gode slaget. Så fremt de inntar en konstruktiv posisjon der de ikke vil hindre utviklingen, men vil ha en kraftfull stemme når planene skal utformes og settes ut i live," skriver Fossen blant annet.

Han mener at "denne folkelige oppvåkningen vil endre byplanlegging og byutvikling i Oslo en gang for alle» og påpeker at de to motpolene, Plan- og bygningsetaten og utbyggerne, nå er supplert med en tredje kraft, representert ved innbyggerne.

Fossen skriver at "Oslos framtid er altfor viktig til at dere ikke skal bry dere. Gå ut i gatene.»

Les hele innlegget til Erling Fossen her, der han også beskriver konkrete eksempler på allerede aktive beboeraksjoner i Oslo.

LES OGSÅ:
DEBATT: "Ikke riv husene våre – vi vil ikke flytte!"
DEBATT: "Hvor lenge kan vi bo i våre hjem"

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...