ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Det er så masse dritt!

Hver gang snøen smelter, kommer dritten frem overalt. Også ferdig servert i hundeposer. Disse bildene er fra Mærradalen mandag. Foto: Einar Bergkåsa

– Alle hundeeiere sier at de plukker opp dritten, så en skulle tro det var få tilfeller av hundebæsj. Men det er det ikke!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2019 kl 15:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MÆRRADALEN/HOVSETER: Det sier Einar Bergkåsa, som jobber i Vestjordet barnehage på Hovseter. Han tar kontakt med Akersposten mandag formiddag, etter å ha vært på tur i Mærradalen med barnehagebarn.

– Det ligger så mye hundedritt, sier han og forteller at dette er et ekstra stort problem for barn som liker å utfolde seg i snøen, også gjerne der ikke alle andre beveger seg.

– I dag har vi vært i Mærradalen, oppe i et skogholt litt utenfor turveien. Det er så masse dritt, og nå når snøen smelter litt, kommer det til syne, sier han.

Bergkåsa lurer også litt på hva folk tenker på når de plukker opp hundens etterlatenskaper med hundepose, knyter den igjen og kaster den fra seg i naturen istedenfor i en dertil egnet søppelkasse.

– Det ser vi også mye av, sier han og forteller at det har hendt at de må vaske hundebæsj av barnas parkdresser. Det setter en liten demper på friluftsopplevelsen både for store og små.

– Alle hundeeiere sier at de plukker opp dritten, så en skulle tro det var få tilfeller av hundebæsj. Men det er det ikke! sier han og oppfordrer hundeeiere til å tenke på at snøen faktisk forsvinner, og både dritt og poser kommer til syne igjen.