Akersposten

– Det er så masse dritt!

Hver gang snøen smelter, kommer dritten frem overalt. Også ferdig servert i hundeposer. Disse bildene er fra Mærradalen mandag. Foto: Einar Bergkåsa

– Alle hundeeiere sier at de plukker opp dritten, så en skulle tro det var få tilfeller av hundebæsj. Men det er det ikke!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2019 kl 15:55

MÆRRADALEN/HOVSETER: Det sier Einar Bergkåsa, som jobber i Vestjordet barnehage på Hovseter. Han tar kontakt med Akersposten mandag formiddag, etter å ha vært på tur i Mærradalen med barnehagebarn.

– Det ligger så mye hundedritt, sier han og forteller at dette er et ekstra stort problem for barn som liker å utfolde seg i snøen, også gjerne der ikke alle andre beveger seg.

– I dag har vi vært i Mærradalen, oppe i et skogholt litt utenfor turveien. Det er så masse dritt, og nå når snøen smelter litt, kommer det til syne, sier han.

Bergkåsa lurer også litt på hva folk tenker på når de plukker opp hundens etterlatenskaper med hundepose, knyter den igjen og kaster den fra seg i naturen istedenfor i en dertil egnet søppelkasse.

– Det ser vi også mye av, sier han og forteller at det har hendt at de må vaske hundebæsj av barnas parkdresser. Det setter en liten demper på friluftsopplevelsen både for store og små.

– Alle hundeeiere sier at de plukker opp dritten, så en skulle tro det var få tilfeller av hundebæsj. Men det er det ikke! sier han og oppfordrer hundeeiere til å tenke på at snøen faktisk forsvinner, og både dritt og poser kommer til syne igjen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...