Akersposten

- Det er plass til flere

KLAR FOR TRENING: Her er gruppen med 3. og 4.-klassinger sammen med trenerne, foran fra venstre: Mathilde Argel Jenssen, Fanny Varden Økern og Ånund Lid Byggland. Foto: Vidar Bakken

De strømmer til Njårds langrennsgruppe, men her er det mer hjerterom og plass til flere som vil bli gode på ski.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

HUSEBY: Mens snøen lar vente på seg, er det likevel stor aktivitet i skolegården på Huseby skole denne ettermiddagen.

Glede resten av livet

- Vårt mål er å gi flest mulig barn og unge et tilbud om å gå på ski. I dag er det de to yngste gruppene som trener, med en gruppe i gymsalen og en gruppe i skolegården. Her er det barn både fra Huseby-området og fra andre deler av de vestlige bydeler, som for eksempel Skøyen. Tilstrømningen er veldig bra, men vi har fremdeles plass til flere, sier nyansatt sportslig leder for langrennsgruppa i Njård, Ånund Lid Byggland.

Noen vil nok huske denne trettiåringen fra hans karriere som sprinter på landslaget, med flere medaljer som junior, U23 og i seniorsammenheng. Nå er han også trener for Njårds juniorer, men er opptatt av å skape skiglede hos de aller yngste.

- Vi har delt opp gruppene slik at to årsklasser er slått sammen, hvor 1. og 2.-klassingene, 3. og 4 og 5. og 6.-klassingene danner grupper. Det er fremdeles plass i alle gruppene, men vi har veldig lyst til å rekruttere flere til den yngste gruppa. Vi legger opp til at det først og fremst skal være morsomt å trene, at det skal være sosialt og at man møter og får nye venner fra forskjellige skoler. Gulroten er det å mestre det å gå på ski og få glede av det resten av livet, uansett ferdighet, sier Lid Byggland.

Vil du møte mer om langrennsgruppene, kontakt Ånund Lid Byggland på epost: anundlb@gmail.com

Trygt og godt

Han understreker viktigheten av at hvert enkelt barn skal bli sett og at det å etablere et trygt og godt miljø, hvor alle føler seg hjemme har fokus.

- Alle skal føle at her er det et fellesskap med trygge omgivelser. Vi har unge, gode trenere som sammen med foreldre skaper fellesskapet. Vi har to treninger i uken, tirdager og torsdager, men det er ikke obligatorisk oppmøte. Noen kommer på begge treningene, mens andre benytter seg av en trening i uken. Når vi har to treningsdager, har flere mulighet for å finne en dag som passer. Målet er som sagt ikke først og fremst å bli best mulig, men å få gleden av å gå på ski. Det er det vi legger vekt på, forsikrer sportslig leder, som håper på en snørik vinter, slik at blant annet lysløypa i Husebyskogen og Mærradalen kan tas i bruk.

Saken fortsetter under bildet

DET ER JO GØY: Det kan niåringene fra Skøyen skole forsikre om. Fra venstre: Julie, Ineke og Julie. Sportslig leder Ånund Lid Byggland, kan forsikre om det samme. Foto: Vidar Bakken

Gøy og atter gøy

Skolegården fylles opp av glade rop og stemmer før ettermiddagens trening. Niåringene Julie, Ineke og Julie tar seg tid til en liten prat med Akersposten. Alle tre går på Skøyen skole.

- Jeg synes det er veldig gøy å være med på treningen, sier den ene Julie.

- Vi møter mange andre og får nye venner, forteller Ineke.

- Vi har trent på dette hele året med rulleski og barmarkstrening. Det er gøy, forsikrer den andre Julie.

Alle tre gleder seg til snøen kommer og treningen kan fortsette på et annet underlag.

Og hvorfor trener de?

- Fordi det er gøy og vi vil bli gode, er de samstemte om.

Følg Akersposten å¨Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...