ANNONSE
Annonse

«Det er nok mer prestisje å score en fin dame, enn det er å score et vakkert mål»

FOTBALLSPILLER OG GLADLAKS: Jostein Rossvoll (t.v) har ikke de største ambisjonene på fotballbanen, men setter stor pris på kameratskapet idretten gir ham i Oslo vest. Foto: Ullern Fotball

Proffdrømmen ligger begravd under kunstgressdekket på CC Vest Arena. Men å dyrke verdens kuleste idrett, som Ullern-gutt, knytter samhold du nærmest finner bare i Hollywood-filmer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2017 kl 11:42

ANNONSE
Annonse

ULLERN: Akersposten har gjennom en liten artikkelserie fortalt om hvordan Ullern Fotball er blitt hovedstadens største klubb for juniorspillere, ved siden av at vi har pratet med førstelagets ambisiøse kaptein, Eirik Heggdal Evensen (18).

For den nevnte midtstopperen er fotballen langt på vei blitt det viktigste i livet. For duoen Jostein Rossvoll (17) og Andreas Rystad (17) betyr også lærkula mye, i den forstand at vennskapsbånd opprettes og forsterkes.

Og det i en alder det ikke er uvanlig at gutter (og jenter) hopper av den organiserte treningen.

- Hovedgrunnen til at jeg fortsatt spiller fotball er at jeg synes det er veldig gøy - så lenge det ikke dominerer hverdagen fullstendig. Det er veldig sosialt, og guttestemningen, humoren og samholdet i laget er helt essensielt, når det gjelder min motivasjon til å spille fotball, sier Jostein.

Jordnær kaptein

Den muntre 17-åringen er kaptein for ett av Ullerns fire juniorlag. Proffdrømmen forteller Jostein ble lagt i grus i løpet av tiden på ungdomsskolen, da han begynte å få interesser utenfor idretten.

- Fotballen betyr ikke veldig mye, men det er en fin måte å koble av på, sier Jostein i dag.

- Hva er viktigst: Å kapre den flotteste damen, eller å score det vakreste målet på fotballbanen?, undrer Akersposten.

- Det er nok mer prestisje å score en fin dame enn det er å score ett vakkert mål i en kamp i de nedre divisjonene. Til tross for dette, er det fortsatt kult å være en god fotballspiller, sier Jostein.

Unggutten er i hvert fall bevisst rollen som kaptein, både på og utenfor banen. 17-åringen forteller han kommer til å være aktiv fotballspiller all den tid han synes Ullern-livet er en sosial vinner.

- Så lenge jeg kan spille på et lag hvor alle spillerne ikke bare er lagkamerater, men kompiser. Jeg synes det er veldig gøy å være Ullern-spiller, og jeg er veldig glad for at det finnes et tilbud for de som ønsker litt mindre seriøsitet, sier Jostein.

Saken fortsetter under bildet.

ROSER ULLERN-TIDEN: Andreas Rystad sier han sannsynligvis ikke vil jobbe med fotball i fremtiden, men at han uansett vil få bruk for det han har lært på Ullernbanen.

Hyller Ullern Fotball

For jevnaldringen Andreas spiller også den organiserte fotballen en viktig rolle i tenåringslivet, fordi det er en lystbetont aktivitet så vel som et sosialt høydepunkt.

- I tillegg er jeg med for å holde meg i god fysisk form. Vi har et godt samhold i laget, som gjør at det alltid er like hyggelig å møte opp på trening, sier Andreas - og understreker det handler om å balansere tidsbruken på skole, fotball, jobb og venner.

- Hvor lenge ser du for deg å være aktiv fotballspiller?

- Slik som de fleste på laget: ut videregående skole. Da drar jeg mest sannsynlig i militæret eller begynner å studere. Da må jeg prioritere andre ting enn fotballen.

- Hvordan er det å være Ullern-spiller?

Det synes jeg er veldig bra. Klubben har mange tilbud: for eksempel styrkerom, fysioterapeut og gode trenere som ønsker det beste for alle spillerne, uansett nivå.

- Hva går gutter, som ikke er en del av denne juniorsatsingen, glipp av?

- En fantastisk treningsmulighet med mye moro og mye lærdom. Når jeg blir eldre vil jeg mest sannsynlig ikke jobbe med fotball, men vil ha bruk for alt jeg har lært. I alle bransjer er kommunikasjon og samarbeid viktige egenskaper å ha, avslutter Andreas.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR TRENER: Runar Storli Mathiassen og kollegene i Ullern Fotball har virkelig fått det til å svinge av rekrutteringen i hovedstadsklubben. Foto: Ullern Fotball

Bakgrunn

Junioransvarlig Runar S. Mathiassen forteller de tre aktuelle Ullern-spillerne, som Akersposten har snakket med, representerer ulike retninger i klubbens juniortilbud, og tilhører hver sin treningsgruppe. Slik beskriver treneren tilbudet trioen er en del av:

Jostein: - Er med på treningsgruppe 3, hvor alle som ønsker å delta på vårt breddetilbud trener. De trener én gang i uken og spiller én kamp, og spiller for gøy. De er en stor kompisgjeng, hvor de aller fleste er født år 2000. I år har de spilt sine kamper på Ullern 4, som har vært i den nye 4. divisjon for G19-lag.

Andreas: - Er med på treningsgruppe 2, som er en del av vårt satsningstilbud. De trener 3-4 ganger i uka i tillegg til kamper. Selv om satsningstilbudet legger til rette for at man skal kunne satse, er det flere som spiller mest for gøy - og ikke minst for det sosiale. Andreas er en av disse og har mange av sine beste kompiser med seg på hver trening. De spiller sine kamper i G19 2. og 3. div.

Eirik: Er med på treningsgruppe 1 (TG1), som også er en del av satsningstilbudet. De trener også 3-4 ganger i uke i tillegg til kamp. Eirik jobber målrettet hver dag for å få fremskritt på fotballbanen, noe han har fått mye igjen for de siste årene. Spillere i TG1 spiller kamper i G19 1. og 2. div, i tillegg til at mange får sjansen for klubbens lag i 4. div senior.

LES OGSÅ: Skreddersydde tilbud har gjort Ullern best i klassen

LES OGSÅ:
Avholdsmannen Eirik (18): - Kompiser forstår ikke alltid hvorfor jeg prioriterer fotball

LES OGSÅ: «Nå kommer de fleste talentene fra Oslo vest»

LES OGSÅ: Fostres fremtidens Ronaldo i Oslo vest?

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter, 170 en til en-samtaler

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

LES OGSÅ:
Fra løkkefotball på Hemingbanen til de råeste opplevelsene på verdenskjente stadioner

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse