Akersposten

– Det er nå du har mulighet til å bli hørt!

Her er Mustad Eiendoms gigantprosjekt Lilleakerbyen, slik man ser det for seg.Her sett sørfra med Lysaker nærmest. Om det blir akkurat slik vet ingen – og det er her du som beboer og interessert kan være med og påvirke prosessen. Det gjør du ved å mtøe opp tirsdag mellom kl 16 og 21 i Lilleakerveien 8.

– Vi ønsker på torsdag å få forklart prosessen og hva som skal skje fremover, men vi vil også lytte til hva folk ønsker seg i en ny by som Lilleakerbyen, sier Øyvind Arntsen i Mustad Eiendom.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2018 kl 15:13

LILLEAKER: Torsdag 15. november har du anledning til å få informasjon, si din mening, komme med idéer og innspill vedrørende gigantprosjektet Lilleakerbyen. Denne dagen kan du møte utbygger, prosjektledere og Oslo og Bærum kommune. Som Mustad Eiendom sier: – Det er nå du har mulighet til å bli hørt!

Berikelse for folk?

Direktør Øyvind Arntsen for plan og prosjektutvikling i Mustad Eiendom sier til Akersposten:

– Vi i Mustad Eiendom er veldig opptatt av å ta befolkningen med på dialog når vi utvikler våre prosjekter. Vi ønsker på torsdag å få forklart prosessen og hva som skal skje fremover, men vi vil også lytte til hva folk ønsker seg i en ny "by" som Lilleakerbyen, og legger til:

Direktør for plan- og prosjektutvikling i Mustad Eiendom Øyvind Arntsen og prosjektleder for reguleringsprosessen, Asbjørg Næss i Civitas A/S ønsker velkommen til folkemøte om nye Lilleakerbyen her i Lilleakerveien 8 torsdag 15.11 i tidsrommet kl 16-21.

– Det store diskusjonstema er jo byutvikling i et område som ikke er by fra før. Vi håper at Lilleakerbyen skal bli til berikelse for folk og at dette blir et trivelig sted å bo.

Prosjektleder for reguleringsprosessen, Asbjørg Næss, i Civitas A/S, sier: – Det er nå det starter. Vi går nå inn en to år lang planprosess med myndighetene. Og derfor er det nettopp nå viktig å lytte til folk. Vi vil ha en aktiv medvirkning. Selv om det foreligger planer, er det absolutt muligheter for påvirkning.

Identiteten på Lilleaker

Møtet på torsdag er planlagt som et slags åpent hus, med forskjellige stasjoner som berammes med representanter for utbygger, rådgivere og kommune. Man kan få en til en samtaler, og komme med innspill – som forankres enten digitalt eller skriftlig.

– Det er viktig for oss at vi for eksempel får innspill til hvordan vi best mulig kan ta vare på historien og identiteten til Lilleaker. Når alt er ferdig utbygget skal det fortsatt være slik at man skal kunne kjenne seg igjen på Lilleaker, sier Øyvind Arntsen.

– Vi er i det hele tatt opptatt av å høre hva folk mener om hva som gjør et sted til et godt sted å være, sier han.

CC Vest skal bli bedre

Noe av det som sannsynligvis mange er opptatt av, er CC Vest. Det er for lengst kjent at Mustad Eiendom ønsker å rive det populære kjøpesenteret og etablere handel i et mer åpent miljø.

– Betyr det at butikkene blir liggende ut mot en gate?

– Ingenting er helt bestemt her, bortsett fra at CC Vest som et innelukket senter skal bort. Men vi river ikke gamle CC Vest før vi er sikre på å lage noe som blir bedre.

– Men vil ikke folk gjerne ha tak over hodet når de er på shopping?

– Vi er i tenkeboksen om det blir handel i gatestruktur med overdekning. Vi ønsker å skape en kobling mellom handel og servering – ute og inne, sier Arntsen.

Skjer i etapper

Totalt skal Mustad Eiendom bygge ut 500.000 kvadratmeter med en samlet prislapp på 15 milliarder kroner. Lilleakerbyen strekker seg fra Lilleaker og ned til Lysaker på begge sider av Lysakerelven. Dette berører dermed både Oslo og Bærum kommuner.

Arntsen forteller at utbyggingen vil skje etappevis og legger til: – Noe kan være enkelt å få til, mens andre ting er mer krevende. Så må man huske på at Lilleaker/Lysaker-området er et svært interessant område for hele Østlandet med planer om ny E18, ny Fornebubane, bussterminal og flere togspor.

Asbjørg Næss avslutter: – Nå håper vi folk kjenner sin besøkelsestid, og møter opp på torsdag. Vi er klar til å svare på spørsmål og lytte til innspill. Det er verdifullt for alle oss som er involvert i dette prosjektet.

Møtet skjer i Lilleakerveien 8, rett syd for CC Vest, i tidsrommet kl. 16-21.

LES OGSÅ: Ny trikkebom på Lilleaker venter på vei

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...