ANNONSE
Annonse

– Det er nå du har mulighet til å bli hørt!

Her er Mustad Eiendoms gigantprosjekt Lilleakerbyen, slik man ser det for seg.Her sett sørfra med Lysaker nærmest. Om det blir akkurat slik vet ingen – og det er her du som beboer og interessert kan være med og påvirke prosessen. Det gjør du ved å mtøe opp tirsdag mellom kl 16 og 21 i Lilleakerveien 8.

– Vi ønsker på torsdag å få forklart prosessen og hva som skal skje fremover, men vi vil også lytte til hva folk ønsker seg i en ny by som Lilleakerbyen, sier Øyvind Arntsen i Mustad Eiendom.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2018 kl 15:13

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Torsdag 15. november har du anledning til å få informasjon, si din mening, komme med idéer og innspill vedrørende gigantprosjektet Lilleakerbyen. Denne dagen kan du møte utbygger, prosjektledere og Oslo og Bærum kommune. Som Mustad Eiendom sier: – Det er nå du har mulighet til å bli hørt!

Berikelse for folk?

Direktør Øyvind Arntsen for plan og prosjektutvikling i Mustad Eiendom sier til Akersposten:

– Vi i Mustad Eiendom er veldig opptatt av å ta befolkningen med på dialog når vi utvikler våre prosjekter. Vi ønsker på torsdag å få forklart prosessen og hva som skal skje fremover, men vi vil også lytte til hva folk ønsker seg i en ny "by" som Lilleakerbyen, og legger til:

Direktør for plan- og prosjektutvikling i Mustad Eiendom Øyvind Arntsen og prosjektleder for reguleringsprosessen, Asbjørg Næss i Civitas A/S ønsker velkommen til folkemøte om nye Lilleakerbyen her i Lilleakerveien 8 torsdag 15.11 i tidsrommet kl 16-21.

– Det store diskusjonstema er jo byutvikling i et område som ikke er by fra før. Vi håper at Lilleakerbyen skal bli til berikelse for folk og at dette blir et trivelig sted å bo.

Prosjektleder for reguleringsprosessen, Asbjørg Næss, i Civitas A/S, sier: – Det er nå det starter. Vi går nå inn en to år lang planprosess med myndighetene. Og derfor er det nettopp nå viktig å lytte til folk. Vi vil ha en aktiv medvirkning. Selv om det foreligger planer, er det absolutt muligheter for påvirkning.

Identiteten på Lilleaker

Møtet på torsdag er planlagt som et slags åpent hus, med forskjellige stasjoner som berammes med representanter for utbygger, rådgivere og kommune. Man kan få en til en samtaler, og komme med innspill – som forankres enten digitalt eller skriftlig.

– Det er viktig for oss at vi for eksempel får innspill til hvordan vi best mulig kan ta vare på historien og identiteten til Lilleaker. Når alt er ferdig utbygget skal det fortsatt være slik at man skal kunne kjenne seg igjen på Lilleaker, sier Øyvind Arntsen.

– Vi er i det hele tatt opptatt av å høre hva folk mener om hva som gjør et sted til et godt sted å være, sier han.

CC Vest skal bli bedre

Noe av det som sannsynligvis mange er opptatt av, er CC Vest. Det er for lengst kjent at Mustad Eiendom ønsker å rive det populære kjøpesenteret og etablere handel i et mer åpent miljø.

– Betyr det at butikkene blir liggende ut mot en gate?

– Ingenting er helt bestemt her, bortsett fra at CC Vest som et innelukket senter skal bort. Men vi river ikke gamle CC Vest før vi er sikre på å lage noe som blir bedre.

– Men vil ikke folk gjerne ha tak over hodet når de er på shopping?

– Vi er i tenkeboksen om det blir handel i gatestruktur med overdekning. Vi ønsker å skape en kobling mellom handel og servering – ute og inne, sier Arntsen.

Skjer i etapper

Totalt skal Mustad Eiendom bygge ut 500.000 kvadratmeter med en samlet prislapp på 15 milliarder kroner. Lilleakerbyen strekker seg fra Lilleaker og ned til Lysaker på begge sider av Lysakerelven. Dette berører dermed både Oslo og Bærum kommuner.

Arntsen forteller at utbyggingen vil skje etappevis og legger til: – Noe kan være enkelt å få til, mens andre ting er mer krevende. Så må man huske på at Lilleaker/Lysaker-området er et svært interessant område for hele Østlandet med planer om ny E18, ny Fornebubane, bussterminal og flere togspor.

Asbjørg Næss avslutter: – Nå håper vi folk kjenner sin besøkelsestid, og møter opp på torsdag. Vi er klar til å svare på spørsmål og lytte til innspill. Det er verdifullt for alle oss som er involvert i dette prosjektet.

Møtet skjer i Lilleakerveien 8, rett syd for CC Vest, i tidsrommet kl. 16-21.

LES OGSÅ: Ny trikkebom på Lilleaker venter på vei

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

ANNONSE
Annonse