Akersposten

Bypåske:

Det er mye å foreta seg denne påsken

VERDT ET BESØK: Roseslottet står der i skogen og venter med en sterk og tankevekkende historie. Foto: Sandbox

Mange er hjemme denne påsken, i stedet for å være sosialt innestengt på ei hytte. Marka og byen er til fri disposisjon og her er det mye å gjøre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Det er ingen grunn til å sitte inn og dyrke brakkesyken denne påsken, om du er alene eller en familie med barn. I Oslo er det lagt til rette for en rekke aktiviteter.

Ski og hengekøye

Selv om snøen renner unna, er det fremdeles skimuligheter i marka. Skiforeningen oppdaterer hver dag hvilke muligheter som byr seg. Det er også full aktivitet i alpinanlegget på Tryvann, se info på Skimores nettsidemed åpningstider, kortbestilling og de gjeldende restriksjoner i forbindelse med smittesituasjonen. Eller hva med å ta med kvikk-lunsj og hengekøye ut i skogen og eventuelt overnatte om du er tøff nok. Norsk Friluftsliv har flere forslag til aktiviteter i påsken.

Tur med Ibsen eller krimmysterium

Hva med en selvguidet byvandring i Oslo? Med interaktive temakart, apper og andre digitale guider, kan du oppleve byen på en ny og spennende måte, blant annet med å gå tur sammen med selveste Henrik Ibsen. Barnefamilier kan dra på eventyr i Kvadraturen eller på stolpejakt i Middelalderparken. Når dere kommer hjem kan dere løse et kriminalmysterium på Norsk Folkemuseum. Gå inn på Visit Oslo, som har en rekke forslag til aktiviteter i påsken.

Opera og OnklP

På Visit Oslo får du også en oversikt Oslos store utendørs attraksjoner som fortsatt er åpne, og tilbyr godt påfyll av både kunst, historie og kortreiste naturopplevelser. Det er mye man kan putte i kultursekken også når man kommer hjem. Den norske opera har for eksempel gratis forestilling digitalt med Nasjonaloperaen som presenterer Weills De syv dødssynder og Puccinis Gianni Schicchi som én konsert, satt i scene av regissør Hanne Tømta. Det er flere digitale konserter. Blant disse er OnklP og De Fjerne Slektningene som slipper sitt første album på seks år den 1. april. De inviterer til direktestrømmet konsert fra klokken 20.00 denne kvelden. Her må du riktignok betale 180 kroner, som kan kjøpes på denne nettsiden.

Roseslottet

Akersposten anbefaler også å besøke Roseslottet, om du ikke allerede har vært der. Om du skal dit eller har vært der, les gjerne intervjuet med Vebjørn Sand: Det manglet millioner – Vebjørn lå et døgn med panikkangst

Har du ideer til spennende eller morsomme aktiviteter. Legg inn forslag ved å følge denne saken på Facebook.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...