Akersposten

– Det er lov å heie på seg selv

Full fart på scenen med Jessica Kiil / Mama Africa. Foto: Madeleine Nordengen

Da Hovseterfestivalen startet lørdag, sprakk skydekket opp, og det var duket for fest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2018 kl 09:51

HOVSETER: Det var flere som skottet nervøst på skydekket like før leder av bydelsutvalget, Lars Asbjørn Hanssen (H), åpnet Hovseterfestivalen. Hanssen er opptatt av Hovseterløftet og hvor vesentlig denne satsningen er for bydelen. Det er viktig å feire seg selv litt. Det skaper identitet, mente Hanssen og understreket viktigheten av få fritidsklubben på plass.

Viktig samlingspunkt

Festivalsjef Kafia H. Mohamud er så enig.

– Det er så bra at Hovseter skal få en fritidsklubb igjen. Det skaper stort engasjement hos de unge her. Jeg vet betydningen av å ha en fritidsklubb i nærmiljøet. Jeg brukte den gamle Hovseterklubben mye som ung, før den ble lagt ned. Det var et viktig samlingspunkt hvor man ble kjent med andre og hadde muligheter for å knytte nye bånd. Hit kom det også folk fra hele byen på konserter, sier Kafia Mohamud.

Saken fortsetter under bildene

SAMMEN FOR HOVSETER: De unge, her representert med festivalsjef Kafia H. Mohamud, har fått politikerne både lokalt og i rådehuset med på Hovseterløftet. Her med byråd Tone Tellevik Dahl og BU-leder Lars Asbjørn Hanssen. Foto: Vidar Bakken

Øverste prioritet

Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl (Ap), undertstreket også viktigheten av Hovseterløftet, før hun gikk på scenen og holdt sin hilsningstale.

– Byrådet bidrar i denne nærmiljøsatsningen. Man skal ikke se bort fra at Hovseterløftet er med også i neste budsjettrunde. Vi er på ingen måte ferdig med Hovseterløftet, sier Tellevik Dahl, som understreker at byrådet har fritidsklubben og Hovseter som øverste prioritet, i sin søknad om tilskudd fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

– For oss er det viktig at alle bydeler har en fritidsklubb og det er synd at fritidsklubben i sin tid ble lagt ned av bydelen. Det er viktig å ha gode møtesteder. Et godt eksempel er Voksenenga nærmiljøhage, som jeg besøkte for en stund siden. Det er en møteplass hvor det skapes nettverk på tvers av generasjoner og kulturer, sier Tellevik Dahl

PARSELLEIERE: Prosjektleder for Hovseterløftet, Ragnhild Lorentzen (til høyre) med parselleiere i Voksenenga Nærmiljøhage. Foto: Madeleine Nordengen

Del av et fellesskap

Fra scenen understreket Tellevik Dahl at Hovseterfestivalen er en av flere ting som skaper identitet.

Les også:
Voksenenga nærmiljøhage: – Det er viktig å tjene egne penger, det føles godt

– Identiteten blir sterkere når man oppdager at man er en del av et fellesskap. Det er lov å heie på seg selv og vise hva en gjør og står for. Det er fint å oppdage at man er en del av noe som er større enn oss selv, sa Tellevik Dahl, blant annet.

Så ble festivalen sluppet løs på området med masse aktiviteter, alt fra sceneshow, dans og lokal mat til hoppeslott, sykkelauksjon og basket. Liv, smil og røre på Hovester denne lørdagen.

Les også:

– Virkelig helt fantastisk å få på plass!

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...