Akersposten

– Det er ikke mange klubber rundt om som eier en sånn

Fra v: PistenBully 100, Gudbrand Fossbråten (Sparebank1 Østlandet), Geir Sparboe (Røa IL), Rune Lorenzen (Røa IL), Richard Arnesen (Eckbos Legat) og Tommy Stenersen (Sparebank1 Østlandet). Foto: Fredrik Eckhoff

– Nå kan vi klare det samme på halvannen time som vi før har kunnet gjøre på seks-syv timer, sier en fornøyd langrennsleder i Røa IL, Rune Lorenzen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

BOGSTAD/RØA: Mandag kveld var det yrende liv og stor stemning på Voksenjordet, da langrennsgruppa i Røa IL hadde kickoff på sesongen for barn og ungdom.

Det la ikke en demper på stemningen at klubben nå har klart å samle sammen penger til løypemaskinen de har drømt om å skaffe seg i lengre tid, en PistenBully 100, splitter ny og leveringsklar fra fabrikken i Tyskland i november.

En ny vinterverden på Voksenjordet

Tre millioner kroner koster vidunderet som skal være til glede for både aktive langrennsløpere og alle oss andre som liker å ta turen til Voksenjordet og omegn i vintermånedene.

– Denne maskinen er ekstremt viktig for oss. Det blir to helt forskjellige verdener. Nå kan vi klare det samme på halvannen time som vi før har kunnet gjøre på seks-syv timer, sier Lorenzen og sammenlikner med den gamle, lille tråkkemaskinen de har brukt de siste sesongene, «Tråkke».

– Vi slipper også mange, mange timer med mekking og skruing, smiler han og legger til: – Vi kommer til å kunne flytte mye mer snø. Kanskje vi kan vi dytte snø og lage skispor også nedover i Hovseterdalen.

Har fått god hjelp

– Den nye maskinen blir en «gamechanger» for oss, sier Lorenzen.

Tre millioner kroner er en enorm utgift for idrettslaget, og da er det bra man har gode samarbeidspartnere – og mulighet for å søke penger. Halvparten av summen er det Eckbos Legat som bidrar med, og Sparebank1 Østlandet har også bidratt mye.

– Det gjør oss varme om hjertet å få være med på dette, sier daglig leder i Eckbos Legat, Richard Arnesen. Han viser til det enorme frivillige arbeidet som legges ned for at barn, ungdom og voksne skal ha gode, kortreiste snøforhold.

– Det er ufattelig hva man får til når alle er med, sier Arnesen. – Jeg er voldsomt imponert over det som skjer i Røa IL.

Full aktivitet på Voksenjordet mandag kveld, da langrennsløperne i Røa IL hadde kickoff for sesongen. Foto: Fredrik Eckhoff

Gudbrand Fossbråten, banksjef i Sparebank1 Østlandet, sier at banken har tradisjon for å støtte opp om gode tiltak.

– Dette er veldig moro å være med på. Jeg er imponert over hvordan det jobbes i denne klubben, sier Fossbråten. – Uten frivilligheten hadde ikke idretten fungert.

– At vi kan bidra til dette er fantastisk. Dette ligger i sjelen vår, sier han og legger ikke skjul på at de også tenker at samarbeid med Røa IL kan gi flere kunder til Sparebanken1 Østlandet.

Rune Lorenzen forteller at den nye løypemaskinen nesten er finansiert, men altså ikke helt.

– Vi må ha tak i noe mer penger, men vi har kontroll, sier han.

Stadig bedre på jordet

Lorenzen understreker at det er langt flere enn aktive Røa-medlemmer som får nytte av den stadig bedre prepareringen av Voksenjordet. For det første har klubben en samarbeidsavtale med Njård og Vestre Akers Skiklub, som gjør at også disse klubbene har faste treningstider og arrangerer renn her. For det andre er området tilgjengelig for alle som måtte ønske å bruke det, hele uken gjennom.

I helgene gjennom vinteren er det et yrende liv på jordet, og det er alt fra barnefamilier til eldre som tar turen innom. Nederst på jordet er det også en stor og populær akebakke, som er flittig i bruk.

– Nå gleder vi oss til det blir minusgrader, slik at vi kan produsere snø her. Det er blitt enormt fint, dette anlegget nå, sier han og viser til at alt nå ligger til rette for at tusener av mennesker kan ta jordet i bruk gjennom vinteren. Snøkanonene er klare, det samme er flomlyset – og snart kommer altså den store, nye løypemaskinen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...