Akersposten

– Det er hårreisende – jeg får i hvert fall ikke sove

Onsdag rigges det til for nattlig fest for BI-studentene ved Midtstudammen, rett nedenfor Midtstubakken. Mange i nabolaget er svært lite begeistret for støyen midt i uken, midt på natten. Foto: Fredrik Eckhoff

Når Fadderullan og BI-studentene fester to netter på rad denne uken – utendørs på Midtstuen – frykter naboer for nattesøvnen, urinering i hager, fyll og støy.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2018 kl 15:54

MIDTSTUEN: Når Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) feirer studiestart med Fadderullan, arrangementer og festilgheter fra ende til annen denne uken, arrangeres blant annet såkalt afterparty. Det er lagt utendørs onsdag og torsdag, eller mer riktig, natt til torsdag og natt til fredag. Stedet er Midtstudammen, altså i området nedenfor hoppbakken på Midtstuen.

I programmet for årets afterparty, står det at festen starter klokken 23 på kvelden begge dager, og den siste DJ’en går på scenen klokken ett. Det betyr i praksis at her kommer det til å bli utendørs fest i marka frem til to-tre-tiden.

Husker fjorårets bråk

Her var det afterparty også i fjor, og med minnene fra dette friskt i minne, går nå Katrine Daniloff, som bor på Midtstuen, ut med sterk kritikk av arrangementet, som hun mener aldri burde vært tillatt.

Daniloff har henvendt seg til både BI, Skiforeningen og til bydelsoverlegen i Vestre Aker. Hun skriver blant annet:
«Vi som er naboer til Midtstudammen er fortvilet over nattebråket Skiforeningen legger til rette for i forbindelse med arrangement to dager på rad for BI-studentene. Vi har ikke fått nabovarsel, til tross for at vi i fjor ble holdt våkne til langt på natt under samme arrangement, og at mange av de overstadig berusede studentene forvillet seg inn i våre hager og der de bråkte og urinerte.»

Hun fortsetter: «Det er vel Oslo kommune som forvalter dette området sammen med Skiforeningen? Etter erfaringen fra i fjor, der Skiforeningen ikke svarte på henvendelse fra naboer, og erfaringen med hvordan Holmenkollen skifestival forsøpler våre nærområder, ber jeg Bymiljøetaten vurdere om dette er en praksis som skal fortsette.»

Hun peker også på oppvasken etter fyll og bråk i forbindelse med verdenscup på ski i vinter. Hun skriver:

«Vi som bor her, (og kanskje også landet for øvrig) trodde Skiforeningen ville ta rev i seilene og passe på at marka ble forvaltet på en bedre måte etter de oppsiktsvekkende hendelsene som de har lagt til rette for. Det ser ikke ut til at det er tilfelle. Jeg ber derfor om tilbakemelding på hvilken policy Oslo kommune har for å forvalte marka på best mulig måte. Dette er jo ikke i tråd med kommunens egne støyforskrifter.»

– Hårreisende

Til Akersposten beskriver Daniloff fjorårets afterparty for BI-studentene på Midtstuen slik: – Det var høy musikk, mye bråk og fulle studenter. Det var full fest til langt på natt, og det varte veldig lenge. Og etter festen må jo alle disse menneskene ut av området. Da har de utestemme, og de forviller seg inn i hagene og gjør fra seg, sier Daniloff, som gjør oppmerksom på at det er mange mennesker som bor i området, blant annet i Einar Skjæraasens vei og Sigbjørn Obstfelders vei.

– Dette er et område hvor lyden sprer seg godt. Det blir som å ha en annens fest på soverommet sitt, sier hun.

Daniloff legger også vekt på at dette skjer midt i uken og to netter på rad.

– Det er hårreisende – jeg får i hvert fall ikke sove. Dette går utover helsen, sier hun.

I en e-post til Skiforeningen skriver hun: «Jeg gjør oppmerksom på støyvedtektene i Oslo kommune og ber dere holder dere innenfor disse reglene. I tillegg var det i fjor et stygt avtrykk etter fyllefesten ved selve dammen og i nærheten, og jeg er svært i tvil om et slikt område egner seg til slike arrangement.»

«De har tatt grep»

Arrangementssjef i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland, har gitt svar på e-post til Daniloff, der han understreker at arrangøren har gjort grep siden i fjor. Han skriver blant annet dette i e-posten:

«Skiforeningen forvalter Holmenkollen Nasjonalanlegg på veiene av Oslo Kommune. Oppdraget er å koordinere og legge til rette for idrett og event i Holmenkollen.

Etter Fadderullan 2017 mottok vi en del klager og har gått igjennom dette med arrangøren. De har tatt grep knyttet til rigg, avfall og vinkling av lydkilder. (...) Arrangøren har også innhentet alle nødvendige tillatelser fra Politi og bydelsoverlege (støy).»

– Har gjort endringer

Til Akersposten sier Ole Kristian Sørland i Skiforeningen at det er gjort endringer siden fjorårets arrangement ved Midtstudammen.

– Vi hadde noen henvendelser etter fjoråret, og da gikk vi gjennom dette med arrangøren. Det har de nå tatt til seg, sier Sørland.

– Hva slags endringer er gjort for å ta bedre hensyn til nabolaget?

– De har vært rundt med nabovarsler, og de har tilbudt naboer billetter til konsertene. Det er også gjort endringer når det gjelder vinklinger på høyttalere og nivået på lyden, sier han.

Han forteller at det er ventet opptil 1500 mennesker på afterpartyet på Midtstuen.

Sørland understreker at det ikke er Skiforeningen som er utleier eller arrangør.

– Vi legger bare til rette for at kommunen kan leie ut, det er vår oppgave å legge Kollen-område til rette for ulike events, sier Sørland, som understreker at arrangøren, Fadderullan, har alle tillatelser i orden.

– Det er mye flink ungdom som er med på dette. De har alt på plass av tillatelser, sier Sørland, som imidlertid har forståelse for at folk gjerne vil sove om natten.

– Jeg er glad i å sove om natten selv, så det har jeg respekt for. Vi kommer til å gjøre en ny evaluering etter åres arrangement, sier han.

Tilbys nå hotell

Onsdag formiddag forteller Daniloff at hun samme dag har fått en e-post fra Fadderullan, og der tilbys hun både gratisbillett til konsertene og/eller hotell til begge dager.

– Hva velger du da?

– Konsert eller hotell? Jeg tror jeg tar hotell, jeg, sier Katrine Daniloff, som ikke vet om flere i nabolaget på Midtstuen er tilbudt det samme.

Tiltak

Hanna Elise Larsen, prosjektleder for Fadderullan 2018, bekrefter overfor Akersposten at de har plassert scener så strategisk som mulig i forhold til hvilken vei lyden bærer.

– Vi har også levert ut nabovarsler, og vi har satt opp et gjerde mot nærmeste nabo, slik at folk ikke skal gå inn der, sier Larsen.

Hun forteller at de er nøye på på å følge lydbegrensningene de har fått.

– Det er teknikerne våre full klar over. De er proffe og vil følge dette, sier hun.

– Katrine Daniloff har i dag fått tilbud om overnatting på hotell i disse to nettene. Har flere i nabolaget fått tilbud liknende tilbud?

– Nei, de har fått nabovarsel og tilbud om billetter, sier Larsen.

– Gruer meg til natten

En annen beboer i Einar Skjæraasens vei kontakter onsdag formiddag Akersposten og forteller at han ikke ser frem til de to neste nettene.

– Vi er 24 boenheter tett opptil bomveien/gangveien opp til Midtstudammen og kanskje de som er mest utsatt for musikkstøy fra området, sier han. – Det verste er bråk fra veien både ved start og slutt på arrangementet.

– Jeg forstår ikke at Skiforeningen kan stå for utleie av kommunal eiendom til annet en idrettsarrangementer. Dette er egentlig ikke annet enn fyll. Jeg trodde Skiforeningen fikk nok fyll under 50-kilometeren i vinter, sier han. –

– Jeg fikk nå beskjed om at vi kunne bo på hotell disse nettene, betalt av BI. Det er litt sent å få beskjed om dette noen timer før arrangementet, sier han og avslutter slik: – Jeg gruer meg til natten.

Her er mer info om Fadderullan-arrangementene til BI denne uken

LES OGSÅ: "Charterferie, afterski, 17. mai og russefest – alt på én gang"

http://akersposten.no/sport/nyheter/meninger/charterferie-afterski-17-mai-og-russefest-alt-pa-n-gang/19.2056

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...