Akersposten

– Det er for dumt å stenge en trapp

Rett ovenfor Grindbakken skole er trappen som nå er stengt for bruk. Trappen som for tre år siden erstattet den velbrukte "Sikksakkstien", må endres før den igjen kan åpnes.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2021 kl 17:04

GRINDBAKKEN: I flere tiår var Sikksakkstien velkjent og velbrukt for mange som ferdes på oversiden av Grindbakken skole, i området mellom Måltrostveien, Grindbakken og opp mot Jerpefaret. Sikksakkstien har blant annet vært skoleveien for tusenvis av barn i mange år.

Stien slynget seg i bratt terreng, med hjelp av noen rekkverk. I 2018 fant man ut at stien var i så dårlig forfatning at man anla en trapp i stedet. Trappen med hele 87 trinn sto klar i november 2018, etter at Akersposten hadde skrevet om behovet for å gjøre noe med det beboere i området mente var blitt en farlig sti.

– For bratt

Den stedvis bratte trappen har imidlertid i ettertid vist seg å være for bratt helt øverst. I mai i år ble trappen stengt for bruk, og de siste tre månedene har den vært sperret. På skilt både nederst og øverst står det skilt med «Trapp stengt».

Eiendomsforvalter i Bydel Vestre Aker, Tina Marie Stålborg, sier til Akersposten at det er sendt inn reklamasjon på trappen.

– Det er en mangel på trappen. Den er for bratt øverst, enkelt forklart, sier Stålborg. Hun opplyser at det skal være en befaring mandag 16. august.

Den samme dagen skal flere hundre elever igjen begynne på skolen, og mange av dem er allerede i gang med Aktivitetsskolen.

Bydelsdirektør Kristin Nilsen i Vestre Aker sier til Akersposten: – Bydelen er i forhandlinger med aktører knyttet til prosjektet, og uavhengig av utfall vil utbedring av trappen legges ut på anbud medio august.

Så akkurat når trappen igjen er åpen for bruk, er altså usikkert.

– For dumt

– Det er for dumt å stenge en trapp. Den har vært i bruk i et par år uten at det har skjedd noe galt, sier en beboer i området som har vært i kontakt med Akersposten.

Han påpeker at mange velger å bruke trappen til tross for at den tydelig er stengt, eller de tar turen ut i skråningen ved siden av.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...