ANNONSE
Annonse
Akersposten

- Det blir verre og verre

TAGGER: Glasstagger i knust vindu er ikke trygt med barn rundt, som lar seg fascinere av "spøkelseshuset". Foto: Vidar Bakken

Bygget i krysset Stasjonsveien/Landingsveien på Hovseter forfaller ytterligere, til stor irritasjon for nabolaget.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2020 kl 13:16

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HOVSETER: Også da Statsbygg eide bygget skrev Akersposten om forfallet.

Les saken: Har ergret lokalbefolkningen i flere år

- Det blir bare verre og verre, skriver naboer til Akersposten.

Glassplinter

Siden har det fortsatt å forfalle til stor ergrelse for nabolaget. Etter at Arctic Real Estate Development kjøpte eiendommen tidligere i år, har forfallet blitt større med flere knuste vinduer, tagging og med barn og unge både utenfor og inne i bygget. I en knust rute vedinngangspartiet står glassplintene opp i kroppshøyde og en metalldør til kjeller står delvis åpen. Naboer har flere ganger tilkalt politi når det har vært tydelig hærverk på bygget.

Les også: Eiendomsutvikler kjøpte for 305 millioner kroner

Saken fortsetter under bildet

2018 OG 2020: Forfallet var kommet langt vinteren 2018 (øverst), men de fleste vinduene var intakt oppover i etasjene. Nå er dette i mye dårligere forfatning. Foto: Vidar Bakken

Følger opp sikringen

Morten Roland, partner i Arctic Real Estate Development, er enig i at forfallet og sikringen er et problem.

- Vi følger opp sikringen av bygget fortløpende og så godt som mulig. Vi fikk vite at dette var et vedvarende problem også for Statsbygg. Når jeg hører om glassplinter som er til fare for barn og andre, vil jeg umiddelbart sende opp folk til å se på det. Det er kjempefint at nabolaget følger med og at vi blir varslet om det som skjer, sier Roland.

- Skjer det noe med utviklingen av eiendommen?

- Vi har kjøpt eiendommen med tanke på at det skal utvikles et boligprosjekt. Scandinavian Development er prosjektleder, og en forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten er på trappene. Det falleferdige bygget er forhåpentligvis erstattet med et fint boligprosjekt om noen år, sier Roland, som opplyser om at det er bestilt lyssetting av fasaden og knuste vinduer skal plates igjen.

Følg Akersposten på Facebook