Akersposten

- Det blir verre og verre

TAGGER: Glasstagger i knust vindu er ikke trygt med barn rundt, som lar seg fascinere av "spøkelseshuset". Foto: Vidar Bakken

Bygget i krysset Stasjonsveien/Landingsveien på Hovseter forfaller ytterligere, til stor irritasjon for nabolaget.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2020 kl 13:16

HOVSETER: Også da Statsbygg eide bygget skrev Akersposten om forfallet.

Les saken: Har ergret lokalbefolkningen i flere år

- Det blir bare verre og verre, skriver naboer til Akersposten.

Glassplinter

Siden har det fortsatt å forfalle til stor ergrelse for nabolaget. Etter at Arctic Real Estate Development kjøpte eiendommen tidligere i år, har forfallet blitt større med flere knuste vinduer, tagging og med barn og unge både utenfor og inne i bygget. I en knust rute vedinngangspartiet står glassplintene opp i kroppshøyde og en metalldør til kjeller står delvis åpen. Naboer har flere ganger tilkalt politi når det har vært tydelig hærverk på bygget.

Les også: Eiendomsutvikler kjøpte for 305 millioner kroner

Saken fortsetter under bildet

2018 OG 2020: Forfallet var kommet langt vinteren 2018 (øverst), men de fleste vinduene var intakt oppover i etasjene. Nå er dette i mye dårligere forfatning. Foto: Vidar Bakken

Følger opp sikringen

Morten Roland, partner i Arctic Real Estate Development, er enig i at forfallet og sikringen er et problem.

- Vi følger opp sikringen av bygget fortløpende og så godt som mulig. Vi fikk vite at dette var et vedvarende problem også for Statsbygg. Når jeg hører om glassplinter som er til fare for barn og andre, vil jeg umiddelbart sende opp folk til å se på det. Det er kjempefint at nabolaget følger med og at vi blir varslet om det som skjer, sier Roland.

- Skjer det noe med utviklingen av eiendommen?

- Vi har kjøpt eiendommen med tanke på at det skal utvikles et boligprosjekt. Scandinavian Development er prosjektleder, og en forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten er på trappene. Det falleferdige bygget er forhåpentligvis erstattet med et fint boligprosjekt om noen år, sier Roland, som opplyser om at det er bestilt lyssetting av fasaden og knuste vinduer skal plates igjen.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...