Akersposten

Derfor trenger Skådalsbekken hjelp

Det arbeides i Skådalsbekken, som trenger hjelp med å tåle kraftige regnskyll og flom. Foto: Privat

Flere flomtilfeller har gjort det nødvendig å rehabilitere Skådalsbekken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2017 kl 17:51

HOLMENDAMMEN: En Akersposten-leser har sendt oss bilder fra rehabiliteringsarbeider i Skådalsbekken, ved Tråkka og Vassfaret på Holmen. Fra Bymiljøetaten får vi bekreftet at det er de som utfører arbeidene.

Preget av flom

Presseansvarlig Monica T. Olsen forklarer: – Store deler av støttemuren på østsiden av bekken må stables på nytt etter flomepisodene de siste 3-5 årene. Hvis ikke ville det vært risiko for at Skådalsbekken begynte å grave ut sidearealene til veien (Tråkka), og på sikt også selve veien ved de neste flomepisodene, sier hun.

– Skådalsbekken er, som de fleste av småvassdragene i Oslo, preget av lav normalvannføring som øker veldig raskt ved kraftig nedbør. Bare siden august i år har det vært tre store flommer i Skådalsbekken, sier Olsen.

Etter gytesesongen

Hun opplyser at arbeidene startet opp i god tid etter at gytesesongen for ørreten var ferdig, slik at oppvirvlingen av sand og silt i liten grad vil være til skade. I tillegg skal det plasseres ut ekstra stein i bekkeløpet som vil virke som habitatforbedring for bunndyr, kreps og fisk, sier Olsen til Akersposten.

Muren på østsiden av bekken skal være ferdig i løpet av neste uke.

– Den andre siden tar litt lengre tid, men planen er å være ferdige med hele prosjektet før jul, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...