Akersposten

Derfor henger de oppunder broen

Spesialutstyr må til for å få sikret el-forsyningen til Lilleaker – hengt opp under gang- og sykkelbroen over Lysakereleva, som brukes mye av gående og syklister melom Lilleaker og Bærum. Foto: Reidar Martinsen

Folk som ferdes over Lysakerelven mellom Lilleaker og Jar skole, får ekstra utfordringer i ukene fremover. Gangbroen overfor Fåbro-fossen er for tiden anleggsplass for noen dristige karer I signalrøde jakker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2017 kl 09:20

LILLEAKER: Under broen henger de og monterer oppheng for ny og forsterket el-forsyning til vårt distrikt.

Hafslund Nett er oppdragsgiver, og byggeleder Arne Vegard Langmo forrteller til akersposten.no:-

Øker kapasiteten

– Vi er i gang med å legge ny el-kabel som ledd i opgradering av el-nettet – og sikre strømforsyningen til Lilleaker-området. Strømforsyningen får etter hvert økt kapasitet fra 47 Kv til 132 kV net.

I den forbindelse legges det kabel først over gangbroen og deretter i gangveien mot Lilleaker.

– Vi skal krysse Lilleakerveien utpå sommeren, grave oss under trikketraseen og ende opp i trafostasjonen på Lilleaker, i Jonas Dahls vei. Kabelen trekkes fra trafostasjonen på Jar ved Vollsveien og er ca en kilometer lang over til Lilleaker, forteller Langmo.

Den nye kabelen blir isolert for 132kV for senere å kunne inngå i Hafslund Netts 132 kV. I første omgang vil kabelen bli driftet på 47kV.

Stengt i perioder

I forbindelse med gravingen blir altså gangveien i perioder stengt, og det vil nok også kunne medføre noen trafikale utfordringer i den allerede sterkt belastede Lilleakerveien en gang utpå sommeren.

Hele prosjektet skal være ferdig 1. november, men gangveien og gangbroen skal etter planen være åpen for fri ferdsel igjen en gang i juni.

Langmo gir dog et lite håp for turfolket.

– Vi ser på muligheten av å holde en sti åpen langs gangveien under anleggsperioden, sier han.

Et lite håp der altså.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...