Akersposten

Derfor har Sinnataggen tatt på seg sokker i dag

Slik sto Sinnataggen tirsdag morgen. Foto: Privat

Tidlig på morgenen tirsdag hadde Sinnataggen og alle de andre skulpturene på broen i Frognerparken fått på seg sokker – i ulike farger. Det er ikke tilfeldig.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2017 kl 18:48

FROGNERPARKEN: Bildet av Sinnataggen med sokker på føttene ble lagt ut på Facebook tirsdag morgen av Karianne Abrahamsson Heimreid. Røa-kvinnen forteller til Akersposten.no at hun og flere til var grytidlig oppe i morges for å kle sokker på statuene,

Hvorfor, spør du kanskje?

– I dag er den internasjonale Downs syndrom-dagen. Disse ulike sokkene er et felles symbol for mangfold og ulikheter, anerkjent av FN, sier Heimreid. Hun forteller også at 21. mars er valgt på grunn av at mars er den tredje måneden, som symboliserer det tredje kromosomet i par 21, altså 21. mars. Det er dette ekstra kromosomet som gjør at man har Downs syndrom.

– Vi oppfordrer alle til å ta på seg ulike sokker i dag, sier Heimreid, som selv er mor til en gutt med Downs syndrom. Hun jobber som prosjektleder i Norsk nettverk for Downs syndrom.

– Når man selv har et barn med Downs, blir det helt ubegripelig at man tilbyr en slik blodprøve som Høyre har godkjent nylig, sier hun og snakke om blodprøvetesten som viser blant annet om fosteret har Downs syndrom. Hun mener det kan føre til at flere velger å ikke få barn med syndromet.

– Det viser at disse barna ikke er ønsket. Det er starten på et sorteringssamfunn vi ikke vil ha, sier hun til Akersposten.no.

Hun er klar over at det er strenge regler for hvordan man behandler Gustav Vigelands skulpturer i Frognerparken, og hun er klar over at dette sikkert ikke er helt innenfor.

– Men litt sivil ulydighet håper jeg blir godtatt på en dag som denne, sier hun.

Les også:

Høyre, Frp, MDG og Venstre "dropper" Kommuneplanen

DEBATT: «Jeg kan ikke øke mine inntekter i takt med utgifter dette parti påfører meg»

- Det er ingen skam å snu. Her er men dømt til å tape.

Byantikvaren om Smestad: Høy arkitektonisk verdi og viktig kulturhistorie

Stor boligutvikler kjøper opp ved Røakrysset

- Hovseter må prioriteres

Følg Akersposten på Facebook her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...