ANNONSE
Annonse
Akersposten

Derfor har de over 70 fem ganger høyere risiko for å dø i brann

Det er mange ganger større risiko for å dø i brann for dem over 70 år. Foto: OBRE

– Nesten alle som dør i brann i Oslo, er eldre og utsatte mennesker, skriver Oslo brann- og redningsetat på Facebook, og slår dermed et slag for at vi alle skal gjøre en innsats for å hjelpe eldre mennesker med å beskytte seg mot brann.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2016 kl 14:48

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Bydelene våre, Ullern og Vestre Aker, har svært mange eldre innbyggere, og de aller, aller fleste av dem bor hjemme så lenge som mulig.

– Personer over 70 år har fire til fem ganger så høy risiko for å dø i brann, som andre. Og grunnen er tragisk enkel: De klarer for eksempel ikke lenger å klatre opp på en stol for å skifte batteri i røykvarsleren. Eller de "tutler" seg bort, slik at de glemmer kasseroller og kjeler på komfyren. Og så begynner det å brenne. Og da er livet veldig skjørt, skriver Oslo brann- og redningsetat.

Det var på FNs eldredag, 1. oktober, etaten la ut meldingen på sine Facebook-sider.

Gode tips

– Vi bør alle sette av noen minutter til å hjelpe besteforeldrene våre (og andre eldre) med å bytte batterier i røykvarsleren. Og hvis vi ser at de begynner å "tutle", er det på høy tid å gi dem en komfyrvakt, som gjør at komfyren skrur seg av før det blir brann. Slike komfyrvakter er så viktige, at vi burde hatt det alle sammen. Tenk hvor mange dødsbranner vi kunne forhindret hvis alle hadde komfyrvakt, skriver etaten.

Del og spre budskapet!

– Vi er glade i besteforeldrene (eller foreldrene, red anm.) våre, alle sammen. Gjør dem og deg selv en tjeneste ved å sjekke at de bor brannsikkert, og lik og del dette innlegget videre, slik at flest mulig blir klar over hvor små grep vi alle kan gjøre for å gjøre de eldre tryggere! avslutter etaten innlegget sitt på Facebook med.

Akersposten.no har fulgt oppfordringen, ved å videreformidle dette viktige budskapet i artikkelform. Du kan hjelpe til med å spre budskapet ved å dele denne artikkelen på Facebook og andre sosiale medier!

LES OGSÅ: – Barna våre blir topptrente til å velge feil

Lurer du på hva du skal gjøre i høstferien?

Flere nyheter på Akersposten.no:

Inntaksområdet blir endret for fem skoler i vest

Nå gir nye Joker på Røa svaret på det "alle" lurer på

Flere overfall og voldtekt i området

Røa-dynamitt i en halvtime

– Geir er Norges fremste lagbygger og bør bli landslagssjef

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!