Akersposten

Derfor er Kristine Årets spillerforbilde

Kristine Leine, Røa-spiller og landslagsspiller som denne høsten valgte å ta en pause i skolegang for å satse fullt og helt på klubb og landslag. Nå er hun kåret til Årets spillerforbilde i norsk fotball.

Søndag kveld mottok Røas og Norges Kristine Leine beviset på at hun er Årets spillerforbilde 2018.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2018 kl 12:45

RØA: Foran hele Fotball-Norge ble Kristine hedret for kampene hun har kjempet det seneste året; på skole og i praksis, på styrkerommet og på fotballbanen. Alltid med et mål om å bli en bedre fotballspiller og om å fullføre utdanningsløpet for å bli sykepleier.

For da hun ble nektet utreise til landslagssamling i sommer av skolen, brettet Kristine opp ermene og satte ord på et større problem som er utbredt i kvinnefotballen.

Til slutt ble det så vanskelig å kombinere skole og toppidrettssatsing på både klubb- og landslag at hun måtte gi opp skolegangen.

Resten av gårsdagens vinnere ser du her

Utdrag fra nominasjonsteksten:

«Å kombinere jobb og studier er en vanskelig kunst og en krevende oppgave. I lengre tid kjempet Kristine iherdig på flere fronter; på skole og i praksis, på styrkerommet og på banen. Alltid med et mål om å bli en bedre fotballspiller og om å fullføre utdanningsløpet for å bli sykepleier. Det viste seg å bli en kamp som var for tøff.
Noen løsning som ga mening og arbeidsro kom aldri på banen. Da kom det til et punkt hvor Kristine tok et tøft valg mellom studiene og fotballen, hvor enden på visa ble å gi seg med sykepleiestudiene.

Dette er ikke en særegen opplevelse eller situasjon som kunne berører Kristine. I kvinnefotballen er det mange slike skjebner. Kristine har turt å tale sin sak og hun har gjort det med bravur. Der andre har tiet, har Kristine, i samarbeid med Hege Jørgensen og Michelle Hermandsen i Toppfotball Kvinner, satt søkelyset på en bredere tematikk som må opp og frem skal man som kvinnelige fotballspiller i Norge kunne leve av det man driver med, både mens man er aktiv som fotballspiller, men også i etterkant i ny yrkeskarriere. Økonomien i kvinnefotballen er ikke sterkt, men den er i vekst. At Kristine da tørr å ta et slikt valg står det umåtelig stor respekt av.»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...