Akersposten

Derfor er det trafikkaos helt opp til Røa i helgen

KAOS! Det var overraskende stor trafikk opp og ned Vækerøveien lørdag, og det kan skje søndag også. Det kommer mest av stengt adgang til Ring 3 i retning Smestad og stengt tunneler. Foto: Fredrik Eckhoff

Sto du i kø hele veien fra rundkjøringen i Ullernchausseen i dag?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2016 kl 13:12

ULLERN/RØA: Det var trafikkaos store deler av dagen lørdag både oppover og nedover Vækerøveien. Køen sto til tider nesten stille hele veien fra rundkjøringen på Ullernchausseen, forbi Bjørnsletta, Lysejordet og helt opp til Røakrysset.
(Artikkelen fortsetter under bildet.)

HIT, men ikke lenger! Den ene bilen etter den andre må snu i rundkjøringen på lokket ved Silurveien. De minst lokalkjente kjører også en runde i Silurveien.... Foto: Celine I. Eckhoff


Det samme kan skje i dag, søndag.

Årsaken er at både Granfosstunnelen og Smestadtunnelen er stengt. Men ikke nok med det: Det er ikke mulig å kjøre ut på Ring 3 østover mellom Granfosstunnelen og Smestad, og det er dette som gjør at trafikken blir dirigert om Røa og ned til Smestad via Sørkedalsveien.

Mange prøver seg

Når Akersposten svinger en tur innom søndag formiddag, er det skiltet ved rundkjøringen i Ullernchausseen at det er gjennomkjøring forbudt østover i retning Ring 3, men mange bilister overser skiltet og tar sjansen.

Dette skal altså bare være trafikk til og fra Silurveien i dag... Mange tror de kan "lure" skiltet om gjennomkjøring forbudt som står tydelig plassert i rundkjøringen Vækerøveien/Ullernchausseen.


Ved påkjøringen til Ring3, er det imidlertid en bil fra firmaet Skilt og Vedlikehold som stenger veien for alle unntatt busser i rute. Og dermed må køen av biler fortsette turen videre i rundkjøringen og vende tilbake til utgangspunktet, altså Vækerøveien.

Noen håper det, på mirakuløst vis kanskje, har åpnet seg en mulighet il Silurveien, for køen er til tider tett der også. Men disse bilistene kommer også tilbake etter få minutter.

Når man skal ut og kjøre, og har egentlig kunne tenke seg å kjøre på Ring 3 østover mot Smestad, må man altså legge en ny plan i dag, enten kjøre om Røakrysset, eller nedover Vækerøveien mot Furulund eller ned til E18.

Bedring i kveld?

Mannen i bilen som sperrer for påkjøring, kan opplyse om at slik kommer det til å være helt til søndag kveld, når Smestadtunnelen Granfosstunnelen etter planen åpner igjen. Smestadtunnelen skal åpne for full kapasitet i begge retninger, slik vi har omtalt tidligere.

Det er bare å regne med at ettermiddagstrafikken i dette området, kommer til å bli kaotisk søndag. Dette vil antakelig påvirke trafikken helt fra Vækerø til Røa, og fra Lysaker og Lilleaker til Smestad. Kanskje like greit å ta sykkelen i stedet?

LES OGSÅ: Smestadtunnelen og Granfosstunnelen må stenges i helgen

To skadet, to pågrepet etter mulig knivstikking på Hovseter

Smestadtunnelen og Granfosstunnelen stengt i helgen

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...