Akersposten

Derfor dropper Ullern-gutten lukrativ ingeniørjobb i to år

Fra venstre: Mathias Gustum og Espen Stokkereit.

Mathias Gustum fra Ullern er 1 av 13 elever som til høsten skal bruke sin masterutdannelse til å øke matte og naturfagslysten blant elever i ungdoms- og videregående skole.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2018 kl 10:14

ULLERN: I stedet for prestisjetung ingeniørjobb skal Ullern-gutten bruke den anerkjente Teach First-metoden som lærer på Bjøråsen Skole i Oslo de neste to årene, og inspirere elevene som skal bli morgendagens ingeniører.

Dette skriver Teach First og Equinor Morgendagens Helter i en pressemelding.

Behovet for flinke folk som brenner for realfag og teknologi er nødvendig for å holde takten med utviklingen av ny teknologi. Teach First Norges misjon er å møte store utfordringer innen utdanning og realfag ved å utvikle dyktige nyutdannede, til effektive og inspirerende lærere og ledere. Det var dette som inspirerte ham til å velge vekk ingeniørjobb for å kunne være lærer i Oslo-skolen.

– Jeg ser på dette som en mulighet til å utvikle meg selv for å bli en fremtidig leder, enten i næringslivet eller i Oslo-skolen. Teach First-programmet kan gi meg mye erfaring og kunnskap når det kommer til hvordan man skal håndtere lederrelaterte situasjoner. Det er alltid gøy å ha et unikt stempel som viser til at man har gjort noe utenom normalen, sier Mathias.

Mathias er en av få kandidater som kom igjennom nåløyet i prestisjeprogrammet Teach First. I sommer har han sammen med de andre kandidatene gjennomgått en intensiv opplæring i England, med støtte fra Equinor Morgendagens Helter og med tett oppfølgning fra mentorer og veiledere.

– For meg har sommeren vært veldig nyttig og givende. Oppholdet i England har gitt oss et godt utgangspunkt for hvordan vi skal mestre lærerrollen og inspirere morgendagens helter. Jeg synes temaet atferdsmønstre i klasserommet, og strategier for å håndtere ulike situasjoner har vært spesielt interessant. Dette har også gitt meg et større perspektiv på hvor komplisert et klasserom kan være, både når det gjelder individuelle elever og klassen som helhet. Det blir en utvilsomt et utfordring, sier Mathias.

Norge vil trenge flere ingeniører i fremtiden

Det er viktig å skape nysgjerrighet for realfagene hos unge tidlig, slik at de blir inspirerte til å ta høyere utdanning innen realfag og med det kan bidra til å løse morgendagens utfordringer. En del av utdanningsdirektoratets strategi er også at flere barn og unge skal prestere på et høyere nivå i realfag. For å styrke interessen, kunnskapen og resultatene samarbeider Oslo Kommune med Equinor om Teach First.

– Teach First-kandidatene har en sterk indre glød for realfag og legger ned en enestående innsats i Oslo-skolen, slik at elever på et tidlig stadium føler de kan mestre matematikk- og naturfag. Jeg tror de dyktige lærerne inspirerer og motiverer de som kan bli fremtidens ingeniører, og det er derfor Equinor støtter Teach First-programmet åttende året på rad, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.

Mathias og de andre Teach First-kandidatene har et fremragende akademisk nivå, men også et engasjement og en læringsvilje for bringe kunnskapen og glede for realfag videre til elever i Oslo-skolen.

– Årets kull kan faget sitt og de har vist en enorm lærervilje og et stort engasjement. Vi har høye forventninger til at deltakerne vil overføre denne gleden til elevene de skal møte ved skolestart, sier Ragnfrid Kiplesund Brandt, prosjektleder for Teach First Norway Utdanningsetaten.

Ragnfrid har fulgt kandidatene gjennom «Summer Institute» som er et fem ukers intensivt opplæringskurs i England.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...