Akersposten
Annonse: Eie Eiendom Ullern, Røa og Skøyen

Derfor bør Siv lette på boligbremsen

Boliglånsforskriften var ment å bremse markedet – og det har den gjort i en mye større grad enn det som nok var tiltenkt. Nå bør den justeres.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2018 kl 14:15

Boligprisene i vårt nærområde sank med 0,2 prosent i Ullern og 0,2 prosent i Vestre Aker i november.

I Ullern er kvadratmeterprisen i gjennomsnitt på 70.872 kroner for november. Det er en nedgang på 1.701 kroner pr kvadratmeter fra oktober. Gjennomsnittsprisen for en solgt bolig i bydel Ullern er på 6.224.254 kroner. Gjennomsnittsboligen i Ullern har blitt 47.627 kroner billigere i november, enn i oktober i år.

I Vestre Aker er kvadratmeterprisen i gjennomsnitt på 64.267 kroner for november. Det er en nedgang på 1.536 kroner pr kvadratmeter fra prisene i oktober.

Gjennomsnittsprisen for en solgt bolig i bydel Vestre Aker er på 6.055.296 kroner. Gjennomsnittsboligen i Vestre Aker har blitt 582.142 kroner billigere i november enn i oktober.

Det tok i november cirka 32 dager i Ullern og 28 dager i Vestre Aker å selge en bolig.

I både Ullern og Vestre Aker er det solgt litt færre boliger enn i november 2016, henholdsvis 13 og 13 færre boliger.

Oppsummert er det blitt solgt litt billigere (mindre) boliger i november i Vestre Aker som er årsaken til den store nedgangen i gjennomsnittsprisen for solgte boliger i Vestre Aker. Av de boligene som er solgt har det tatt cirka én måned fra boligen blir lagt på nett til den er solgt. Det er fremdeles noen boliger som har ligget til salgs en stund og som ikke er blitt solgt ennå. Ullern har pr d.d. 66 boliger for salg. Røa har pr d.d. 182 boliger for salg.

Selv om prisene i våre bydeler ikke har gått spesielt mye ned, er det et kresent marked som i mange tilfeller har tid til å vente med å kjøpe. Dette skaper høyt stressnivå for enkelte selgere, og noen selgere er nå nødt til å få solgt.

Vi ser at det fortsatt kommer interessenter på visning selv om vi nærmer oss jul. Markedet stopper ikke opp selv om det er mye hyggelig og sosialt som skjer i desember. Det er alltid noen som gjerne vil «bli ferdig» med bolighandelen før nyttår, både kjøpere og selgere så markedet er fortsatt i bevegelse.

Er du på boligjakt og er interessert i å gjøre en handel kan det være muligheter der boligene har ligget en stund på finn.no. Ikke tenk at «denne boligen vil ingen andre ha, så da vil ikke jeg heller ha den». Markedet i 2017 er i en særstilling på grunn av boliglånsforskriften som kom som et svar fra myndighetene på den voldsomme oppgangen i 2016. Den var ment å bremse markedet – og det har den gjort i en mye større grad enn det som nok var tiltenkt.

Konsekvensen av boliglånsforskriften ble at bankene mistet mye av fleksibiliteten sin og at bankene ikke kunne gi lån til kunder som tidligere ville fått lån. Denne bremsen er det vi opplever i dagens boligmarked hvor det på enkelte objekter går litt tregt. Boliglånsforskriften er ute på ny høring, og vi håper at en eventuell endring vil lette litt på bremsen slik at vi får et marked tilbake i likevekt.

Går du med planer om å selge boligen din? Sett opp en spesialsydd fremdriftsplan sammen med din eiendomsmegler. Vi som har jobbet som eiendomsmeglere en stund vet at markedet kan svinge litt av og til. Ingenting er uselgelig – noen ganger tar det bare litt mer tid. Det beste du kan gjøre om du blir stresset i salgsprosessen er å bruke en erfaren megler som ikke mister motivasjonen, men som er like motivert til å få til et salg for deg dersom markedet krevet flere visningsrunder.

Ønsker du boligråd? Vil du vite hva din bolig er verdt? Kontakt vårt kontor eie Ullern, eie Røa eller eie Skøyen.

Ellen Maxine Onsum
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Daglig leder In-Vest Eiendomsmegling AS, Eie Ullern, Eie Røa, Eie Skøyen

Her finner du boligene Eie har for salg i vårt nærområde nå

Eie: Nå synker boligprisene i vest

Eie: Slik påvirkes vi av et tregere boligmarked

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...