Akersposten

Denne veien heter faktisk...

Etter litt frem og tilbake er etatene i Oslo kommune nå enige om at denne veien heter det som står på skiltene, Harald Løvenskiolds vei, og ikke Melumveien. Foto: Fredrik Eckhoff

Harald Løvenskiolds vei! Og slett ikke Melumveien, som det står på ulike kart og byrådsvedtak.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2017 kl 09:18

RØA: Forvirringen rundt veistykket som går fra Vækerøveien til Melumveien på Røa, startet da Byrådsavdeling for miljø og samferdsel omtalte krysset Vækerøveien/Melum i et vedtak nylig. Akerspostens utsendte stusset umiddelbart, ettersom disse to veiene faktisk ikke krysser hverandre noe sted.

Forvirring

Men Bymiljøetaten sto på sitt, og i en e-post til Akersposten skrev pressevakten i etaten blant annet dette!

(Saken fortsetter under bildet.)

Krysset Vækerøveien/Harald Løvenskiolds vei vil forbli nettopp det.

«Se kartutsnitt fra google. Tiltaket gjelder fra der hvor Melumveien munner ut i Vækerøveien. Kanskje var det litt upresist å si «krysser».»

Etaten var altså fremdeles klar på at Melumveien munner ut i Vækerøveien, noe den altså ikke gjør. En sjekk på flere kart viste imidlertid at etaten hadde støtte.

Spørsmålet var da altså plutselig: Heter denne delen av veien, som i mange tiår har vært skiltet som Harald Løvenskiolds vei, egentlig Melumveien?

Samme navn siden 1955

Bymiljøetatens pressevakt sendte etter hvert spørsmålet videre til Plan- og bygningsetaten. Onsdag kom dommen:

«Harald Løvenskiolds vei har hatt tre ulike veikoder for tre strekninger av veien. I 1955 ble Harald Løvenskiolds vei mellom Melumveien og Griniveien opphevet fordi den gikk over fra å være kjørevei til å bli gangsti. Samtidig ble da veistykket fra Melumveien og til Vækerøveien 204 innlemmet i Harald Løvenskiolds vei. Et utdrag fra saken om gate- og veinavnsetting i bystyret 15.12.1955, viser dette. Oslo gateregister som vi nå har ansvar for, sier også at siste vedtaksdato for Harald Løvenskiolds vei er 15.12.1955, og at lokaliseringen er fra Vækerøveien til Griniveien v/Grini bro.»

Videre skriver Plan- og bygningsetaten at «vi ser på kodingen av veistykket sammen med Kartverket, og tar ansvaret for at dette blir riktig.»
– Mysteriet er løst, og vi kan berolige beboerne i veien med at de slipper å endre sin adresse, skriver pressevakten i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ: Hva heter egentlig denne veien?

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...