ANNONSE
Annonse

Denne skolegården skal bli splitter ny

Bogstads skolegård skal fornyes i sommer. Her fra sykkeltrening på allidretten til Røa IL i mai. Foto: Fredrik Eckhoff

Nytt kunstgress, naturgress, landhockey-, fotball-, basket-, og volleyballbane, nytt aktivitetsapparat og flere sittemiljøer. Bogstad skoles skolegård skal fornyes i sommer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2017 kl 11:10

ANNONSE
Annonse

BOGSTAD: Byrådet la i forrige uke frem forslag til revidert budsjett for Oslo kommune.

– Nå øremerker vi tre millioner kroner til oppgradering og rehabilitering av skolegården på Bogstad skole. Skolegården har i dag store mangler, og i tillegg er uteområdet i dårlig stand. Elevene fortjener et uteområde som er godt tilrettelagt for lek og fysisk utfoldelse, sier byråd for oppvekt og kunnskap, Tone Tellevik Dahl.

I sommer settes arbeidet i gang på skolen som ble innviet i 2005 og har rundt 400 elever.

– Gode kombinasjoner

Uteområdet på skolen er stort, men arealet er i dag dårlig utnyttet. I tillegg har overvann skapt mye problemer på flere steder. Dette har hatt gitt negativ påvirkning for elevene og miljøet. I den nye løsningen for skolegården har elevene, lærere og skolens ledelse kommet med innspill og vært med på valg av løsninger.

– Målet har vært å komme fram til gode kombinasjoner av apparater, rom og natur som tar hensyn til alle årstider. Det har vært viktig å sette elevenes interesser i sentrum slik at løsningene og innholdet gir et variert tilbud, som vil inspirere alle aldre/nivåer, jenter som gutter, til fysisk aktivitet hvor sosialt samvær med andre er drivkraften, sier kommunikasjonsrådgiver Karin Steenstrup byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap.

Rehabiliteringen vil blant gi skolegården kunstgress, naturgress, landhockey,- fotball,- basket.- og volleyballbane, nytt aktivitetsapparat og flere sittemiljøer.

(Saken fortsetter under bildet.)

Her er oversikten over de fem miljøene omtalt i planen.

Slik beskrives fornyelsene på Bogstad skole:

Skolegården er delt inn i fem miljøer:

Miljø 1: Dette miljøet består bl.a. av en stor haug. Løsningen er at østre del av haugen beholdes og vestre del blir en flatet ut. Dette reduserer overvannsproblematikken. Her monteres Supernova, supplert med en voltrekke i flere høyder i sirkel.

To trebenker etableres med utsyn mot skolegården. Underlag med kunstgress og naturgras.

På asfaltflate etableres en landhockeybane med en integrert ballvegg. I tillegg merkes eksisterende basketbane opp på nytt.

Miljø 2: Dette er området hvor skolen sliter mest med overvann som på vinteren resulterer i mye is og skader. Overvannet har også ført til setninger i amfiet.

Som løsning for overvann, etableres en overvannsrenne i brostein på nedsiden av nåværende amfi.

Skråningen dekkes med hybridgress og opprettholdes som akebakke om vinteren.

Miljø 3: Dette området var opprinnelig innredet med vegitasjon, men alt er fjernet grunnet overvannsproblematikk. Her bygges det en pergola med letak. Det tilføres nye drenerende masser og det legges plasstøpt gummi i flere farger/motiver på toppen.

Miljø 4: Dette området brukes i dag av klassetrinn 1-4. Eksisterende flerhuske i sirkel beholdes og det etableres et kompakt aktivitetsapparat med et innhold og sammensetning som har kvittert ut alle ønskede funksjoner, med svært mange forskjellige variasjonsmuligheter innen disse.

Apparatet er supplert med de eksisterende piruettene og en voltrekke i sirkel. Underlaget vil bestå av en kombinasjon av plasstøpt gummi og kunstgress, som får egne lekefunksjoner med farger og motiver. I dette miljøet, etableres også et par plassbygde sittemiljøer

Miljø 5: Disse ballflatene tar stor plass og har gitt lite tilbake. Av den grunn har det vært ønskelig med nye løsningen med større fleksibilitet som kan aktivisere flere interessegrupper.

Her etableres 2 landhockeybaner med vant (som kan brukes til flere ballaktiviteter), 1 basketbane, 1 fotballbane og 1 volleyballbane. Alle vil få et tilpasset dekke.

Følg Akersposten.no på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse