Akersposten

– Denne gang vant brannen

I FLAMMER: Mandag morgen ble boligen i Dr. Holms vei på Holmenkollen totalskadet i brann. De to beboerne og en hund kom seg velberget ut, men huset klarte Brann- og redningsetaten ikke å redde. Foto: Sigurd Folgerød Dalen, Oslo brann- og redningsetat

– Hulrommene i vegger og tak gjorde det til en utrolig vanskelig brann å få has på, opplyser Brann- og redningsetaten om brannen som la den flotte, gamle villaen i ruiner mandag denne uken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2016 kl 19:19

HOLMENKOLLEN: Mandag brant en flott villa i Dr. Holms vei på Holmenkollen, like ved Holmenkollen restaurant, ned til ruiner. Nå har Brann- og redningsetaten lagt ut bilder fra redningsarbeidet på sine Facebook-sider.
– Vi ønsker å bruke hendelsen til å minne folk om hvor forferdelig brann er, skriver etaten på Facebook.

Drøyt to døgn

"Onsdag ettermiddag kunne vi endelig avslutte innsatsen i Doktor Holms vei i Holmenkollen. Den ærverdige villaen begynte å brenne klokken 09.00 på mandag, noe som førte til en stor utrykning og dagevis med intens brannslokking," skriver etaten og fortsetter:

SLUKNING: Arbeidet med å slukke brannen var vanskelig, blant annet på grunn av hulrom i tak og vegger, ifølge etaten. Foto: Sigurd Folgerød Dalen, Oslo brann- og redningsetat


"Denne gang vant brannen, og vi må dessverre konstatere at det bare er rykende ruiner igjen av den en gang så stolte villaen. Alle skal vite at vi gjorde alt vi kunne for å redde den. Men hulrommene i vegger og tak gjorde det til en utrolig vanskelig brann å få has på.

Røykdykkerne klarte heldigvis å berge ut to beboere og en hund, samt store verdier. Vi føler med beboerne, som mistet hjemmet sitt og mye de var glad i."

Brannsikringstips

Brann- og redningsetaten legger ut denne meldingen for å rette fokus mot brannsikkerhet og hva du selv kan gjøre for å redusere faren for brann.

LANG JOBB: To netter måtte tas til hjelp for å slukke og sikre brannstedet. Foto: Lars Magne Hovtun, Oslo brann- og redningsetat

"Se på bildene fra slokkearbeidet, og gjør alt du kan for å unngå brann i ditt hjem. De fem punktene under bør alle klare å etterleve. Del gjerne tipsene med alle du er glad i", skriver etaten.

Her er tipsene:
1. Ha røykvarslere, aller helst seriekoblede. Husk å bytte batteri, test røykvarslerne ofte.

2. Ikke lag varm mat når du er ruspåvirket eller trøtt. Vær til stede ved komfyren, og installer helst komfyrvakt.

3. Ikke forlat rom med levende lys.

4. Ikke bruk vaskemaskin, oppvaskmaskin og tørketrommel når du sover eller er borte.

5. Ha slokkemiddel tilgjengelig. Husbrannslange eller brannslokkingsapparat.

Se flere tips på www.sikkerhverdag.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...