Akersposten

Den største høyrebydelen får én representant på sikker plass

HVA MED YTRE VEST?: Høyres nominasjon av kandidater gir ikke rom for mange som kan tale Vestre Aker og Ullern sine saker.

Tross enorm velgeroppslutning, er det ikke først gangen at Vestre Aker får få representanter på sikker plass under nominasjonen til kommunevalget. Bydel Ullern kommer også dårlig ut.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2018 kl 19:52

VESTRE AKER/ULLERN: Bydel Vestre Aker er en av de største bydelene i Oslo og Høyre fikk hele 55,8 prosent av stemmene i bydelen. Ingen andre bydeler kunne skilte med tilsvarende tall under forrige kommunevalg.

Tidligere protestaksjon

Høyrefolk i Vestre Aker ville vel tro at denne oppslutningen skulle bidra til at flere kandidater ville bli foretrukket på sikker listeplass, men det er ikke første gangen dette skjer. Ved kommunevalget i 2007, hvor ingen fra Vestre Aker var kumulert eller listet på sikker plass, utløste det en slags protestaksjon blant Høyre-velgerne. Personstemmene førte til at fem av de seks ukumulerte plassene ble inntatt av Vestre Aker-kandidater.

Neste er nr. 21

På kumulert plass står i dag James Stove Lorentzen fra Vestre Aker og er dermed sikret plass i bystyret. I dag har Høyre 19 representanter i bystyret og tar vi utgangspunkt i at plass nr. 19 er «sikker» plass, så er neste Vestre Aker-kandidat og bystyrerepresentant Per-Trygve Hoff listet som nr. 21. Dette er nok Hoff vant til, ettersom han alltid faller utenfor «sikker» plass på nominasjonslisten, men kommer alltid inn med et solid antall personstemmer.

Les også: 32 år siden bommen kom – fortsatt ingen løsning

Etter Per-Trygve Hoff er disse på Høyres liste med totalt 65 kandidater fra Vestre Aker:
Sverre K. Seeberg (nr. 31), Hassan Nawaz (nr. 37), Elisabeth Isachsen Rye-Florentz (nr. 46), Anita Leirvik North (nr. 50), Oscar Christopher Husebye (nr. 55) og Henning Wahlberg (nr. 61).

Plass nr. 12 i Ullern

Heller ikke Ullern Høyre kan slå seg på brystet med flust av kandidater, tross stor velgeroppslutning. I nabobydelen Ullern fikk Høyre 54,7 prosent av stemmene ved kommunevalget i 2015. Ingen kandidater fra bydelen er kumulert, men listet som nr. 12 er Elin Horn Galtung. Hun sitter i dag i bystyret og var i en «menneskealder» leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, men har altså flyttet til Bydel Ullern. Ellers er ingen fra Ullern inne blant de 19, som altså er Høyres antall bystyrerepresentanter i dag.

Fra Bydel Ullern er Hermann Smith-Sivertsen listet som nr. 45, Sara Alexandra Nordvik Juriks (nr. 56) og Oda Røhme Sivertsen (nr. 58).

Les også: Han bryter med partiet etter 33 års tjeneste

På toppen av listen er det ingen store overraskelser. Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg står øverst, fulgt av bystyrerepresentantene Saida Begum, Pia Farstad von Hall og Øystein Sundelin. Nye kandidater topp 10 og kumulert er Jenny Clemet von Tetzchner, Silje Lutro og Anne Haabeth Rygg.

Se hele listen her

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...