ANNONSE
Annonse

Den største høyrebydelen får én representant på sikker plass

HVA MED YTRE VEST?: Høyres nominasjon av kandidater gir ikke rom for mange som kan tale Vestre Aker og Ullern sine saker.

Tross enorm velgeroppslutning, er det ikke først gangen at Vestre Aker får få representanter på sikker plass under nominasjonen til kommunevalget. Bydel Ullern kommer også dårlig ut.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2018 kl 19:52

ANNONSE
Annonse

VESTRE AKER/ULLERN: Bydel Vestre Aker er en av de største bydelene i Oslo og Høyre fikk hele 55,8 prosent av stemmene i bydelen. Ingen andre bydeler kunne skilte med tilsvarende tall under forrige kommunevalg.

Tidligere protestaksjon

Høyrefolk i Vestre Aker ville vel tro at denne oppslutningen skulle bidra til at flere kandidater ville bli foretrukket på sikker listeplass, men det er ikke første gangen dette skjer. Ved kommunevalget i 2007, hvor ingen fra Vestre Aker var kumulert eller listet på sikker plass, utløste det en slags protestaksjon blant Høyre-velgerne. Personstemmene førte til at fem av de seks ukumulerte plassene ble inntatt av Vestre Aker-kandidater.

Neste er nr. 21

På kumulert plass står i dag James Stove Lorentzen fra Vestre Aker og er dermed sikret plass i bystyret. I dag har Høyre 19 representanter i bystyret og tar vi utgangspunkt i at plass nr. 19 er «sikker» plass, så er neste Vestre Aker-kandidat og bystyrerepresentant Per-Trygve Hoff listet som nr. 21. Dette er nok Hoff vant til, ettersom han alltid faller utenfor «sikker» plass på nominasjonslisten, men kommer alltid inn med et solid antall personstemmer.

Les også: 32 år siden bommen kom – fortsatt ingen løsning

Etter Per-Trygve Hoff er disse på Høyres liste med totalt 65 kandidater fra Vestre Aker:
Sverre K. Seeberg (nr. 31), Hassan Nawaz (nr. 37), Elisabeth Isachsen Rye-Florentz (nr. 46), Anita Leirvik North (nr. 50), Oscar Christopher Husebye (nr. 55) og Henning Wahlberg (nr. 61).

Plass nr. 12 i Ullern

Heller ikke Ullern Høyre kan slå seg på brystet med flust av kandidater, tross stor velgeroppslutning. I nabobydelen Ullern fikk Høyre 54,7 prosent av stemmene ved kommunevalget i 2015. Ingen kandidater fra bydelen er kumulert, men listet som nr. 12 er Elin Horn Galtung. Hun sitter i dag i bystyret og var i en «menneskealder» leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, men har altså flyttet til Bydel Ullern. Ellers er ingen fra Ullern inne blant de 19, som altså er Høyres antall bystyrerepresentanter i dag.

Fra Bydel Ullern er Hermann Smith-Sivertsen listet som nr. 45, Sara Alexandra Nordvik Juriks (nr. 56) og Oda Røhme Sivertsen (nr. 58).

Les også: Han bryter med partiet etter 33 års tjeneste

På toppen av listen er det ingen store overraskelser. Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg står øverst, fulgt av bystyrerepresentantene Saida Begum, Pia Farstad von Hall og Øystein Sundelin. Nye kandidater topp 10 og kumulert er Jenny Clemet von Tetzchner, Silje Lutro og Anne Haabeth Rygg.

Se hele listen her

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse