Akersposten

Den store treningssenterguiden i vest

Godt utvalg av treningssentre i bydelene Ullern og Vestre Aker. Vi har tatt en runde.

Går du og grubler på hvilken treningsform som passer deg best? Om du burde melde deg inn i et treningssenter? Om du kanskje trener helt feil sted? Vi gjør deg forhåpentligvis ikke mer forvirret, men mer opplyst, med denne treningssenterguiden!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2018 kl 12:49

OSLO VEST: Det handler om livskvalitet. Fysisk aktivitet er en sentral del av en sunn livsstil. Regelmessig fysisk aktivitet gir helsegevinster det er vanskelig å argumentere mot. Du vil altså ha mulighet til å leve lenger, ha mindre risiko for å utvikle hjertesykdom og høyt blodtrykk, og du vil få bedre kontroll på vekten din. I tillegg løper det mindre risiko for å utvikle diabetes type 2, og dersom du allerede har diabetes type 2, kan fysisk aktivitet gjøre sykdommen lettere å leve med.

Fysisk aktivitet bidrar med å redusere risikoen for å utvikle enkelte typer kreft, i tillegg til at du kan øke beinstyrken din, samt forebygge beinskjørhet. Du utvikler og vedlikeholder funksjonsdyktighet og motoriske evner, og du får bedre lungekapasitet, bedre balanse, økt energinivået – og en økt følelse av velvære.

Med høsten godt i gang har Akersposten undersøkt deler av treningstilbudet på vestkanten. Kuren for det livsstilsforebyggende og helsefremmende, det finnes! Det heter fysisk aktivitet. De positive effektene av fysisk aktivitet er mange, og lett å følge. For de fleste. Den har ingen fasit på innhold, men du må bevege kroppen.

Leter du etter noen som kan bidra med, og legge til rette for, at du kan forebygge de fleste livsstilssykdommer, gi deg et lengre liv og mer overskudd?

Lurer du på hvilket treningssenter som passer aller best for det? Sjekk ut Akerspostens guide!

EVO

Adresse: Røa Senter, Vækerøveien 207 – Gratis parkering

Medlemskap kr 359.- pr mnd.

https://evofitness.no

Henning Holm, EVO.

EVO har to treningssentre i våre bydeler, på Sjølyst og Røa. Vi valgte å snakke med Røa-avdelingen.

For 10–15 år siden var tilbudet innen personlig trening, PT på folkemunne, noe annerledes enn i dag. Tilbake i tid var det hovedsakelig de unge, godt trente mennene som jobbet som personlig trener. Og de tiltrakk seg gjerne godt trente kunder.

– Slik er det ikke lenger, forsikrer produkt- og HR-direktør i EVO Henning Holm.

For ti år siden var det nesten litt råflott å ha en egen personlig trener. Nå er personlige trenere omtrent blitt allemannseie, og EVO har tatt ansvar for å tilby treningsvillige et produkt som kvalitetssikrer enkel og effektiv trening. Som PT er det viktig med treningsfaglig kunnskap som anatomi, fysiologi og treningslære, kombinert med at man er i stand til å bygge relasjoner, skape god dialog og å motivere kunden.

EVO har bakgrunn i en innovativ idé for det skandinaviske treningsmarkedet hvor 2 av kjedens 35 sentre ligger i vårt område av byen, henholdsvis Røa og Sjølyst. EVO skiller seg fra andre aktører med sin enkle inn- og utmelding der du styrer ditt eget medlemskap på nett, et godt spenn av tilgjengelighet gjennom en åpningstid fra 05.00 til 24.00 hver dag og høy-kvalitetsutstyr til styrke- og kondisjonstrening.

Henning Holm er mektig i treningsbransjen. Han er kjent i media som treningsekspert, og han er en anerkjent foredragsholder innen trening. Ryktet sier en av landets mest erfarne personlig trenere, og med de siste 10 årene ved roret som produkt- og HR-direktør i EVO har Holm banet vei for et konsept som sikrer kundene god tilgang på dyktige PT’er.

En kort prat med den karismatiske lederen gir en orientering om hans tanker rundt produktet PT. Han trekker frem EVO Røa omtales som et spesielt senter. Med et lokale på 470 kvadratmeter fylt av kvalitetsutstyr som åpenbarer seg en godtebutikk med fasiliteter og upåklagelig service.

– Generelt sett er det viktig å trene, men investerer man i en PT, er sjansen meget stor for at man endrer livsstil. Veien til målet er ofte «lett» i våre egne hoder, og målet desto mer storslagent. Eksempler på ambisiøse målsetninger kan være en vektreduksjon på 10 kilo på 10 uker, eller 5 kilo vektoppgang i muskelmasse på tre måneder. Disse ambisiøse målsetningene er noe PT´er hører hver dag, fra mennesker som setter seg urealistiske mål, sier Holm.

Virkelighetens treningsverden er basert på de samme regler som i livet ellers. Hardt arbeid over tid gir gode resultater. Det finnes snarveier, med de gir sjelden et varig og godt resultat.

– PT er den enkleste måten å komme raskt til det målet du har satt deg. Stadig flere finner ut at det faktisk er tidsbesparende å trene med en personlig trener, det forplikter fordi du har en treningsavtale, og det forenkler hverdagen, fortsetter han.

Videre understreker han at en treningsavtale med en personlig trener virker forpliktende. Når du har gjort en avtale om trening, er det vanskeligere å la være. Har du i tillegg betalt for timen, er sannsynligheten større for at du holder avtalen. Sist, men ikke minst, gir trening med en partner motivasjon, for de av oss som trives med å trene sammen med noen, avslutter Holm.

Elixia Røa Bad

SatsElixia er kjeden med en sterk visjon om å spille en viktig rolle for helse og livskvalitet i samfunnet. Ved siden av moderne treningsutstyr, personlige trenere, og et stort gruppetreningstilbud har de også et stort fokus på å støtte medlemmene sine utenfor de fysiske senterne, ved hjelp av online trening og digitale verktøy.

Elixia har tre treningssentre i våre bydeler, på lille CC Vest, på Sjølyst og på Røa. Vi har tatt en prat med Røa-avdelingen.

Barnepass

Adresse: Tore Hals Mejdells vei 18 – Betalt parkering

Medlemskap fra kr 349.-

Bad uten velvære: Voksen: 110,-**, 175,- *

Senior/student: 100,- **, 160,- *
Barn under 12: 90,- **, 150,- *
Familie (2 voksen + 2 barn/1 voksen 3 barn): 320,- ** 520,- *

Bad med velvære:

Voksen 250,-
Senior/student 225,-
Barn under 12: 225,-
Familie (2 voksen + 2 barn/1 voksen 3 barn) 760,-

  • Etter kl. 16.00 på hverdager, lørdager, søndager og alle helligdager
  • ** Før kl. 16.00 på hverdager

Medlemskap (gjelder både bad og velværeavdeling)

Voksen: 700,- per måned m/ 12 mnd binding. 750,- per måned uten binding

Senior: 595,- per måned med 12 mnd binding. 637,50 per måned uten binding

Student: 560,- per mnd med 12 mnd binding. 600,- per måned uten binding.

Barn (opp til 12 år): 350,- per måned med 12 mnd binding. 400,- per måned uten binding

Alle SATSELIXIA-medlemmer får 100,- i rabatt per måned på medlemskap!

www.satselixia.no/treningssentre/oslo/roa-trening-elixia/

Frode Michalsen, Elixia Røa

I høyst moderne lokaler, fra kontraster i grønt og rosa, avansert treningsutstyr og fengende musikk, presenteres senterets fasiliteter av Club Manager Frode Michalsen.

Han har lang fartstid i treningsbransjen. Erfaringen er ervervet gjennom iakttagelser, opplevelser, sansning og handling. Han vet derfor godt hva som er viktig når han skal drive et stort senter med ansvar for mange medlemmer, samt personale.

Michalsen understreker verdien av en aktiv livsstil. Økt fysisk aktivitet er kanskje den aller viktigste faktoren vi kan gjøre noe med mot livsstilssykdommer. Den moderne sivilisasjon har ført til at dagens mennesker bruker kroppen vesentlig mindre enn før. Vi er blitt passiviserte og inaktive. Regelmessig mosjon og bruk av kroppen 30−60 minutter per dag styrker kroppen og forbruker kalorier, noe som bidrar til at dagen i dag blir mer positiv.

– Uansett kjønn, alder eller funksjonsnedsettelser, vil det å trene å gi deg et sunnere og bedre liv. Men man må finne sin form og sitt nivå av trivsel, sier Michalsen.

Et dypdykk i temaer som opptar samfunnet, som helse, forebygging av livsstilssykdommer og kroppspress, sier han at senteret, og ethvert annet treningssenter, har et stort ansvar som bedrift.

– Hos oss bedyrer vi verdien av høy faglig integritet, samvittighet om du vil. Gjennom alle våre gruppetilbud og timer med personlig trener, innehar hver og én instruktør genuin interesse og glede for trening. Dette ønsker vi at våre medlemmer skal få kjenne på kroppen.

– Regelmessig trening forebygger ulike plager, og er en viktig kilde for god helse, livskvalitet og overskudd i hverdagen. Trening gir positive gevinster gjennom hele livsløpet, og det er aldri for sent å begynne, sier Michalsen.

Gruppetreningstilbudet hos SatsElixia er bredt.

– Jeg kan med hånden på hjertet si at vi har timer for alle, sier Mette Linnes.

Hun forteller om de mest populære, som er Indoor Running, styrketimer, Yoga og Aquatimer i badet.

– Løpetimer er veldig i vinden. Det fine er at du kan løpe eller gå. Eventuelt også sykle, og vi er alle i mål samtidig. Løpetimene består av forskjellige intervaller på tid, fortsetter hun.

Det er en rekke styrketimer ved senteret, og den mest populære er crosstraining. Dette er en time som går ut på stasjonsøkter med styrke, hvor du får trent hele kroppen på en runde. Ut fra varighet på timen er det om lag 3 runder. Foruten dette er Yoga en godt besøkt time.

– Vi til byr alt fra Yoga Flow og Vinyasa Flow, som er timer med mild, dynamisk og fysisk yoga. Ellers har vi den roligere og mer meditative yogatimen som Yin Yoga og Klassisk yoga, sier Linnes.

I dag er de rytmiske kroppsbevegelsene for oss alle. Vi trenger altså ikke være en profesjonell danser for å få muligheten til å være med på en av de eldste uttrykkene for kultur og kunst. Dans krever koordinasjon, utholdenhet, fleksibilitet og styrke, like fullt er dans åpent for alle. Dans sies å gi uttrykk for følelser og stemninger, og for å skape et sosialt fellesskap.

– Dansebølgen er fortsatt ikke over, og vår mest populære time her heter Love 2dance, sier hun.

Videre tilbud i badet er alt fra høypulstimer, som Aqua HIIT og Aqua Fit i 25m-bassenget, til roligere timer som Aqua Core og Aqua pilates i velværebassenget.

Treningssenteret Basic

Adresse: Aslakveien 14 – gratis parkering

Medlemskap kr 429.-, pr mnd, etter 9 måneder kr 329.-

http://www.basicnorge.no

Ingeborg Aurdal, Basic

Senterets atmosfære og deres tilbud legger vekt på trening, trivsel og glede, slik at absolutt alle skal føle seg velkommen, samt finne et tilbud som passer for kunden.

– Her skal kunden få den hjelp og motivasjon han eller hun trenger, fra et individuelt ståsted, sier innehaver og daglig leder Ingeborg Aurdal.

Hun har drevet Basic siden tidlig i 2004 og hun fremstår i pakt med senterets profil med hele seg. Lederens altomfattende energi kan gi liv til et ønske om å begynne å trene. Basic holder treningsvillige kvinner og menn, i alle aldre, i form. Her vil muligens alle føle seg som vinnere, enten man er 18 år eller 93 år.

– Hele ideen bak Basic var å lage et treningssenter hvor medlemsmassen speilet befolkningen slik den er i virkeligheten, ikke et senter hvor bare de med masse selvtillit og god fysisk form våget å melde seg inn. Jeg hadde et ønske om at vi skulle være et litt mer «nedpå»-senter hvor fokus er trening for helse, ikke for utseendet, og hvor alle skulle føle seg både velkommen og ivaretatt, uansett form, alder og fasong, sier lederen.

Men Aurdal erkjenner at det er slitsomt, til tider, å klare seg mot alle odds i konkurranse mot de store kjedene i Norge. Men så tenker hun på alle de gangene i løpet av en arbeidsuke hun opplever lykke og glede sammen med medlemmene på gruppetimer.

– Det er ikke mange som har det slik i sin hverdag. Jeg er veldig heldig, smiler hun.

– Det er en ekstrem motivator for oss som jobber her å møte begeistrede medlemmer, som forteller om sine positive opplevelser med treningen og hva det gjør med hverdag og livet ellers. Vi betyr mye for veldig mange, og selv om vi er små og langt fra strømlinjeformede, passer vi godt på at vi ikke blir et «sidrumpa» senter. Vi følger med på trender, har tøffe nok timer for de yngre og sprekere, og vi fornyer oss kontinuerlig, sier Aurdal.

Basic har egen fysioterapiavdeling, både for behandling, men også med tanke på de som ønsker å trene trygt med fysioterapeut som PT. Utover dette jobber fysioterapeutene både med rehabilitering og behandling, med fokus på en hverdag der man kommer seg raskere ut av pasientrollen.

I tillegg har Basic tett samarbeid med Røa Kampsport, som ligger vegg i vegg. Alle medlemmer over 16 år hos RK får inkludert et fullt medlemskap ved Basic og mange foreldre velger å trene på Basic, mens deres barn er på kampsporttimer. En god løsning på tidsklemma i forhold til egen trening.

– Gruppetilbudet vårt er nok det som trekker mest kunder. Det er en klar motivasjon å trene sammen, der man deler på en instruktør. Det kan være utfordrende å finne motivasjon til hvert eneste løft eller hver eneste kilometer på mølla for de som velger å trene helt på egenhånd. Når vi setter opp timeplanen søker vi alltid etter å legge opp til at kundene kan finne timer som passer etter hverandre i størst mulig grad, slik at man etter hvert når formen kommer, kan delta på både for eksempel en styrketime og en kondisjonstime rett etter hverandre. Mange kombinerer også de litt roligere timene som yoga, stretching og Pilates med en annen time som kanskje gir litt høyere puls eller lignende.

Populære timer omfatter alt fra Zumba, Bodypump og "Mage-Rumpe-Lår" til Seniortening og Mensendieck. Vi er også så heldige å ha noen suverene instruktører i yoga, som underviser i autentisk yoga, hvor alle godt utdannet innen sitt felt.

– Jeg har et stort hjerte, fullt av energi for Basic, i alt fra opplæring av alle nyansatte til håndtering av kundehenvendelser. Jeg tror det gjør en forskjell, og at dette er noe man lett kan miste som bedrift om man blir for stor. Jeg tror mange vil være enig i at det er en atmosfære her som gjør at man gleder seg til å komme hit, selv om man ikke alltid er like motivert til selve treningen, sier Aurdal med ett smil.

Sats Njård

Barnepass

Adresse: Sørkedalsveien 106 – 2 h Gratis parkering

Medlemskap fra kr 349.- er minste priset

https://www.satselixia.no/treningssentre/oslo/njardhallen-sats/

Cecilia Engstrøm, Sats Njård

Sats her flere treningssentre i vest, blant annet på Sjølyst og på Makrellbekken (Njårdhallen). Vi tok en prat med sistnevnte.

Mye har blitt sagt om nødvendigheten av livsstilsendringer for å forebygge sykdom. En livsstil som innebærer sunt kosthold, trening, ingen røyking og et håndterbart stressnivå er forbundet med et godt liv, og har vist seg å holde mange sykdommer på avstand. Ikke bare er forebygging bedre enn behandling, det er også kostnadsbesparende og mer komfortabelt for den enkelte å gjennomføre.

– Hos oss beveger medlemmene seg i god atmosfære, noe vi har jobbet bevisst med, smiler daglig leder Cecilia Engstrøm.

Hun bedyrer at medlemmer skal få komme som man er, og hun har et sunt engasjement knyttet til kroppspress. Lederen ønsker seg aktive medlemmer, fordi vi som samfunn trenger en sunnere livsstil. Hun har tiltro til hvert enkelt menneskes potensiale.

– Det er viktig at medlemmene våre får igjen for pengene, fortsetter hun.

Lederen har bakgrunn som helsepedagog og idrettspsykologi, og hun er opptatt av å møte mennesker, både kolleger og medlemmer, med åpenhet og forståelse.

– Vi møter medlemmer der hun eller han er, og hjelpe dem videre mot sine mål, sier hun.

Kompetansen hennes er grunnlaget for all menneskelig utvikling. Derfor er respekt, delaktighet og ansvar i forhold til menneskets individuelle skjebne utgangspunktet for vår holdning til hverandre og de mennesker vi prøver å gi utviklingsmuligheter.

På Sats Njård har de medlemmer i alle aldersgrupper. De mellom 12 og 15 år kan trene sammen med sine foresatte. Videre underbygger hun den høye kompetansen senterets instruktører, personlig trenere og ansatte innehar.

Skulle du ønske at du var mer motivert til å trene? At det var noen rundt deg som pushet deg til å yte ditt beste? Det er mange som unngår å trene på grunn av manglende motivasjon og kunnskap om hvordan man skal trener, mens andre presser seg til å løfte tungt og løpe langt på egenhånd bare fordi det har blitt en rutine.

– Det er svært motiverende å trene sammen med andre i gruppetimer. Med en instruktør som driver motivasjonen og gleden gjennom hele økten, kombinert med fengende musikk, smiler Engstrøm.

Hvorfor trene i gruppe? Dette skriver Sats Njård på sine nettsider:

  • Det er trygt
  • Man trenger ingen forkunnskap
  • Det er morsomt å trene med andre
  • Treningsgleden, og resultatene, kommer ofte når du trener sammen med andre.

Sats Njård tilbyr effektive og inspirerende gruppetimer som skal passe kundens nivå.

– For de som ikke liker å trene i gruppe har vi flinke personlig trenere som hjelper deg å nå dine mål og trene trygt, fortsetter hun..

Videre har SatsElixia har også snudd opp ned på hele betalingsmodellen for medlemskap. Nå trenger man ikke lenger å betale for alt. Dersom man ikke benytter deg av barnepassordningen, så skal du heller ikke belastes for det. Og ønsker du kun å delta på enkelte nisjer, så kan du det også. Dette inne bærer at de tilbyr ett fleksibelt medlemskap, man betaler for de man trener.

– Du kan endre på medlemskapet undervis, og legge til produkter eller trekke fra. SatsElixia sin misjon er at vi hver dag skal jobbe for å gjøre Nordens befolkning sunnere og lykkeligere. Velkommen inn til oss, avslutter Engstrøm.

Ullern Trening

Adresse: Silurveien 2

Medlemskap fra kr 299.- pr. mnd.

Ullerntrening.no

Ullern Trening.

– Vi vil motivere og engasjere deg til å yte ditt beste. Ullern Trening tilbyr ikke bare flotte treningsfasiliteter, men vi ønsker også å være en tilrettelegger for trening. Vi ønsket å starte en lokal møteplass hvor vi bidrar til å bedre hverdagen til lokalbefolkningen. Der vi også ser hele deg, sier senterleder Tonje Skistad.

Skistad har lang fartstid fra bransjen, og sammen med daglig leder Terje Hammerborg, har de med seg kompetanse fra blant annet Condis på Lørenskog, som de gikk ut av i 2015 for å starte opp Ullern Trening samme år.

De opplevde at de ikke var mange treffpunkter i bydel Ullern da de startet opp, dørene deres ble heller ikke løpt ned. Men målet deres var like fullt å holde fast ved å skape en møteplass med fysisk aktivitet i fokus, innenfor det normale.

– I dag har vi store grupper med godt voksne som trenger opp til fem ganger i uken, sier Skistad. Vårt fokus er fysisk aktivitet. Vi skal levere kvalitet og vi skal skape trivsel. Vi har kakefest flere dager i uken. Miljøet er mer hjemmekoselig, enn at det ligner et treningssenter.

Våre personlige trenere og fysioterapeuter har høy kunnskap innen menneskekroppen, treningslære og kosthold, fortsetter senterets profil.

Treningsfasilitetene tilbyr ekspress sone, funksjonell sone, kondisjonspark, spinningssal og treningssal med muligheter for Hot Yoga.

– Vi tilbyr det siste innen teknologi og treningsapparater fra blant annet Technogym og Mywellness Cloud, hvor man som medlem kan følge med på enge økter og resultater, sier hun.

Senteret har gode tilbyd rettet mot ungdom, og de samarbeider blant annet tett med Ullern Videregående skole og andre idrettslag. De tilrettelagte ungdomskursene for de mellom 12 og 15 år tilbyr trening i en «hvit tid», hvor ungdommene først må gjennomføre et kurs. Her gjennomgås alt fra løfteteknikk til skikk, bruk og holdninger.

– Vi tilbyr gruppetrening med Zumba og Salsation, som begge er opplevelsesbaserte dansetimer, alltid populært. I andre enden er både medisinsk Yoga og Yin Yoga veldig populære klasser, det samme går for Pilates, fortsetter lederen. Videre er Omnia PT og Pink Gloves, bokse timer for kvinner, klasser som trekker mange deltakere.

Det følger en god følelse av å leve sunt. Helse kan ikke måles i penger, og hvis man har valget er det heller ingen dårlig motivasjon å endre livsstil, for å ha det bedre med seg selv.

Så hva er egentlig best for deg selv og ditt liv? Hva er det som gjør deg lykkelig – og hvilket liv ønsker du deg? Dette er spørsmål som kan være nyttig å tenke over hvis du har planer om å legge om livsstilen din til det bedre. Og når du først bestemmer deg, vet du at Oslo vest har suverene tilbud som bør passe enhver smak.

God trening!

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å forbedre nettstedet. Ved å godkjenne aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...