Akersposten

– Den mest unike arenaen vi arrangerer konserter på

Thomas Borgvang (t.v) og Chris Collings. Foto: Sigmund Røsås

– Jeg lovet Erik Sture Larre at det skulle bli innhold på denne scenen, og det har det blitt, forteller generalsekretær i Oslo Omland Friluftsråd (OOF) Tom Fremstad. For tredje år på rad arrangeres «Live i marka».

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

FROGNERSETEREN: Fredag 16. august kan publikum la seg trollbinde i det intime amfiet på Frognerseteren til toner fra den folkekjære og ettertraktede visesangeren Ingebjørg Bratland fra Edland i Vinje. Hun entrer utearealet som ligger rett over veien for Frognerseteren Restaurant. Det brukes til amfiteater og har kapasitet til å ta imot 1000 gjester, i en drakt av fantastisk utsikt. Og en strykekvartett.

En gavepakke

– Nå er det gjennomført konserter på sensommeren, og om vinteren er det nesten bare fantasien som setter begrensninger. En gavepakke til bydelen og kommunen, der den byr på uendelig med marka opplevelser, legger Fremstad til.

Fremstad snakker entusiastisk om mulighetene denne scenen byr på. Men det er sønnen til Sture Larre, Sten, som har tatt over stafettpinnen etter sin far. Det var Erik som fikk etablert dette, etter en avtale med Oslo kommune, men det er Sten som er motoren i dag, og han driver stiftelsen videre med samme entusiasme og pågangsvilje som faren sin, ifølge Fremstad.

Erik Sture Larre Stiftelse – til friluftens fremme har det økonomiske ansvaret, men det er OOF som fyller senteret med innhold. Fremstad kommer fra rollen som daglig leder for Bislett Alliansen, som står for Bislett Games, Norges største friidrettsstevne.

– Nå er det vår oppgave å fylle dette med innhold, både friluftsliv og annet, sier Fremstad.

Samarbeid med Nordic Beats

– Dette falt seg naturlig ettersom vi kjenner hverandre fra tidligere erfaringer, blant annet Bislett Alliansen. Thomas Borgvang og Chris Collings er idémakere, og de utviklet dette konseptet på Frognerseteren i fellesskap, sier Fremstad. Det er både spennende, og helt naturlig for oss, å søke samarbeid med disse to, fortsetter han og legger til at duoen er driftige på ledelse av idéarbeid, og de har kunnskap.

– Vi trengte hjelp til å arrangere konserter, og har nå jobbet sammen i tre år med «Live i marka». Vi er begge parter innstilt på et langsiktig samarbeid, og i år ser vi at «Live i marka» slår rot, fortsetter Fremstad og legger til at lørdagens konserter ble utsolgt allerede før jul.

– Det er første gang i år at vi arrangerer konserter på fredagen også, sier han.

Bli kjent med marka

Videre er OOF opptatt av at befolkningen i bydelene Vestre Aker og Ullern skal bli kjent med nærmiljøet i skogen, og hvor de også kan benytte seg av den muligheten som ligger her. En scene i friluft, i et praktfullt miljø og atmosfære. Blant frisk luft og det naturen ellers har å by på.

– Prøvetiden er over, vi har fått vise frem dette unike amfiet. Litt av poenget er å få spredt det glade budskap, dette er jo en godt bevart hemmelighet, som nesten ikke sees fra veiene rundt. Amfiet kan benyttes hverdag som fest. Bruk det, fortsetter Fremstad.

Sensommeren 2018 rumlet toner fra hele landets orkester, Kringkastningsorkesteret, og budbringeren Bjørn Eidsvåg. Der han med sin tekst, og musikk, alltid viser en sterk evne, og gave, til å kommunisere med alle. Da sola var i ferd med å gå ned i horisonten, som om den hadde kapret og plyndret regnværet for all sin kraft, sang Bjørn Eidsvåg sang «Eg ser». Og det var nærliggende å tro at alle så, og lyttet, der de velkjente strofene fant veien inn i sjela.

«Eg ser at du e trøtt, men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg. Du må gå de sjøl, men eg vil gå de meg deg, eg vil gå de med deg.»

Nye, gode opplevelser

I år igjen følger Nordic Beats opp med særs gode opplevelser i det skogkledde og kuperte, på toppen av byen. Blant høyreiste stolte furutrær, krokete greiner, mose og duften av skog er lørdag 17. august fullsatt med KORK i akkompagni med lyden av norsk 90-talls-pop, Di Derre. Kultband som ble allemannseie, ­alt på grunn av en sang om jenter.

– Med fjorårets suksess og tre utsolgte konserter de siste tre årene, hvor vi har funnet store norske artister som spiller sammen med KORK, er vi sikkert på en storslagen musikkopplevelse i år også, sier Managing director i Nordic Beats Chris Collings.

– Rammen rundt, med skog og Oslo by, er uten tvil den mest unike arenaen vi arrangerer konserter på, fortsetter han og legger til at de er veldig fornøyd med at de gjennomfører en konsert på fredagen også.

Vernet om marka

Erik Sture Larres Stiftelse og Nordic Beats presenterer «Live i marka». Musikken nytes i et praktfullt amfi av italiensk granitt som «markalovens far», den drevne advokaten Erik Sture Larre finansierte og fikk bygget i 2010.

Markalovens far, forkjemper og motstandsmann døde i 2014, 100 år gammel. Han var hele livet svært engasjert i friluftsliv, og en god tid etter krigen tegnet han opp grensene for marka rundt Oslo, den såkalte «markagrensen». Omtrent slik vi kjenner den i dag.

Mer enn 20 års erfaring

Gründer og manager Chris Collings, med en erfaringsbase fra blant annet stiftelse av Tribe Records og prosjektledelse i Sony BMG, driver i dag Nordic Beats sammen med Thomas Borgvang. Et av ikonene fra nittitallets Reset, med gjennombrudd singlen i 1999 Blue, forteller om «Live i marka» med iver.

Duoen har over 20 års fartstid med store kommersielle arrangementer og konserter. Musikk, dette kan de.

Nordic Beats produserer alt fra store show i utlandet til konsertopplevelser i det intime amfiet høyere opp i Oslos skog. De er mest kjent for suksessene «We love The 80s» og «We love The 90s», som begge har solgt ut Telenor Arena.

– Kontrastene fra «We love the 90s» i Telenor Arena til «Live i marka» er store. Vi jobber ikke bare med laser og pyro, smiler Collings. Og trekker frem verdiene av å få jobbe med, og frem, opplevelser som kan bli sjelsettende for mange i ulike aldersgrupper.

– Vi arrangerer 23 festivaler under er periode på 12 måneder, «Live i marka» regnes som én av disse. Arrangementet går over tre dager i år. Konserten med Ingebjørg Bratland har allerede solgt godt over halvveis, tross for at dette nylig ble lansert, og vi går for utsolgt denne dagen også, sier Collings avslutningsvis og legger til at de har fått utrolig flotte tilbakemeldinger fra publikum etter hver konsert.

– Denne dagen blir intet mindre, smiler han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...