Akersposten

«Den er dessverre kommet for å bli»

Russen har ingenting med russekålen å gjøre. Sistnevnte sprer seg som ild i tørt gress.

Ikke før er russetiden over, som har satt sitt røde preg på distriktet, så dukker russekålen opp, med sin gule farge. (Uten sammenligning forøvrig).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2018 kl 09:41

For noen år siden så jeg denne høyreiste, flotte blomsten, og tenkte det var da en stor åkersennep? Tror kanskje fler enn meg har tenkt det samme. På mine mange vandringer i distriktet, ser jeg senere at den har spredd seg mer og mer.

Fikk da vite at planten heter Russekål, med opprinnelse i Russland, og at den er svartelistet, da den fortrenger enhver annen vekst. Der hvor den gror, fins det ikke lenger noen markblomster. Stien mellom Sollerud og Lilleaker er overtatt av denne planten, og på Lysejordet «lyser» det gult imot en, når en skuer utover den gamle skibakken. Selv er jeg ingen botaniker, men syns det er trist å se hva som skjer i nærområdet, når det gror til, og lurer på om det er tenkt noe tiltak i dets henseende fra kommunens side?

Men uansett så er det jo et fantastisk turområde vi har her i bydelen, så gleden ved det, skal ikke ødelegges av den stadig økende Russekålen. Den er nok dessverre kommet for å bli.

Cecilie K. Myklestad

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...