ANNONSE
Annonse

«Den er dessverre kommet for å bli»

Russen har ingenting med russekålen å gjøre. Sistnevnte sprer seg som ild i tørt gress.

Ikke før er russetiden over, som har satt sitt røde preg på distriktet, så dukker russekålen opp, med sin gule farge. (Uten sammenligning forøvrig).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2018 kl 09:41

ANNONSE
Annonse

For noen år siden så jeg denne høyreiste, flotte blomsten, og tenkte det var da en stor åkersennep? Tror kanskje fler enn meg har tenkt det samme. På mine mange vandringer i distriktet, ser jeg senere at den har spredd seg mer og mer.

Fikk da vite at planten heter Russekål, med opprinnelse i Russland, og at den er svartelistet, da den fortrenger enhver annen vekst. Der hvor den gror, fins det ikke lenger noen markblomster. Stien mellom Sollerud og Lilleaker er overtatt av denne planten, og på Lysejordet «lyser» det gult imot en, når en skuer utover den gamle skibakken. Selv er jeg ingen botaniker, men syns det er trist å se hva som skjer i nærområdet, når det gror til, og lurer på om det er tenkt noe tiltak i dets henseende fra kommunens side?

Men uansett så er det jo et fantastisk turområde vi har her i bydelen, så gleden ved det, skal ikke ødelegges av den stadig økende Russekålen. Den er nok dessverre kommet for å bli.

Cecilie K. Myklestad

ANNONSE
Annonse