Akersposten

- Den beste bursdagspresangen

FORNØYD: Daglig leder Frederik Bjørnstad gleder seg sammen med barn og personale til hver eneste dag i den nye barnehagen. Foto: Vidar Bakken

Etter lang ventetid kunne den nye barnehagen åpne, til stor glede for barn, foreldre og ansatte og ikke minst for styrer Frederik Bjørnstad.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2021 kl 18:09

VOKSENTOPPEN: Det dreier seg om Norlandia Voksentoppen ski- og friluftsbarnehage, som sto klar til bruk i august i fjor. Barnehagen fikk ikke brukstillatelse på grunn av manglende fortau i Ullveien. Ny og gammel regulering, kombinert med andre byggeprosjekter i området, førte til en svært komplisert saksgang med hensyn til når og hvordan fortauet skulle opparbeides. Selv om Norlandia garanterte for at fortauet ville bli bygget, fikk ikke den nye barnehagen brukstillatelse.

Det vakte reaksjoner, i og med at foreldre og barn allerede brukte Ullveien som den var, til den midlertidige, provisoriske barnehagen like ved siden av. Da var det vel ingen grunn til å nekte barna å flytte inn i den nye barnehagen? Jo mente kommunen, fortau skulle på plass først.

Les saken: Ny stor barnehage får ikke brukstillatelse

Sto på

- Etter det ble det et veldig effektivt og godt samarbeid med de gjeldende etatene i Oslo kommune, slik at opparbeidelsen av vei og fortau kunne starte. I andre halvdel av april kom gladnyheten – midlertidig brukstillatelse, etter at Bymiljøetaten hadde godtatt skiltingen til den delen av veien som skal bli ferdig opparbeidet fortau. Planene for innflytting var klare og personalet sto på fra fredag til søndag. Mandag morgen den 26. april, kunne vi ta imot barna i den nye barnehagen. Det var samme dag som min bursdag og det var den beste bursdagspresangen jeg kunne ha fått, sier styrer i barnehagen, Frederik Bjørnstad.

Saken fortsetter under bildet

STRIDENS EPLE: Midlertidig brukstillatelse kom på plass, etter at det ble en trygg vei å gå opp til barnehagen

Berømmer alle

Barna var også en naturlig del av flytteprosessen.

- PÅ den måten ble de litt kjent og trygge på den nye barnehagen. De bar bøker og bilder til plassene sine. På den tiden var vi på rødt nivå, så foreldrene måtte levere ved porten. Jeg må berømme både barn og foreldre som har vært så tålmodige i ventetiden og ikke minst personalet, som hele tiden har hatt fokus på å gi barna den beste opplevelsen de kan gi i de midlertidige lokalene vi disponerte, sier Bjørnstad.

Har landet

De store barna er ute på tur når Akersposten er på besøk. De minste sitter ute og spiser og noen nysgjerrige glipper med øynene.

- Vi skal ikke forstyrre dem. De skal snart inn og sove, forteller Bjørnstad.

Han er strålende fornøyd med barnehagen og ikke minst med plasseringen ute i naturen på Voksentoppen.

- Nå har vi bodd oss inn i en velfungerende barnehage. Det er en arbeidsplass vi gleder oss til å gå til, hvor vi endelig kan ha fullt fokus på det pedagogiske. Det gikk bra også med den innsatsen de ansatte gjorde i de midlertidige lokalene. Det tyder tilbakemeldingene fra foreldrene på, men det er likevel noe helt annet å komme hit. Nå har vi landet og gleder oss til arbeidet videre.

Foreløpig har barnehagen 80 barn, fordelt på fire småbarnavdelinger og to storbarnavdelinger.

- Vi tar ikke inn flere barn nå, før vei med fortau er helt ferdig, avslutter Bjørnstad.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...