Akersposten

DEBATT: Tryvann trues

Arkivfoto: Vidar Bakken

Det kan være slutt på natursnø i Oslo Vinterpark i løpet av vår levetid ifølge ny rapport. Regjeringen bør gjøre som Oslo: Kutte klimautslippene kraftig.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2017 kl 08:45

Fredag kunne vi lese i Dagens Næringsliv at snøen på mange norske alpinanlegg kan forsvinne i løpet av få tiår. Dette gjelder også Oslo Vinterpark. Rapporten estimerer at antall dager med natursnø vil reduseres fra ca 100 dager pr år som i dag til rundt 60 dager pr år i 2030. I 2080 kan snøen være helt borte dersom vi ikke bremser klimautslippene.

Dette er bare én av mange alvorlige konsekvenser av de globale klimaendringene. For mennesker i andre deler av verden står det om mat, vann og levebrød. Forskerne regner med at millioner av mennesker vil utsettes for livstruende sykdommer og naturkatastrofer utløst av menneskeskapte klimaendringer.

Konklusjonen er at vi må handle nå. Her har Oslo gått foran og legger opp til å halvere utslippene innen 2020. Handlekraften har fått internasjonal oppmerksomhet, og gir håp i kampen mot klimaendringene.

Dessverre ser vi ikke samme handlekraft i regjeringen. Utslippene bare øker. Jeg stiller til valg for å utfordre regjeringens klimapolitikk – eller snarere mangel på klimapolitikk. Regjeringen har mye å lære av Oslo. Hvis alle blir med på dugnaden og stiller opp med samme handlekraft, kan vi unngå store problemer i fremtiden.

Og dersom vi lykkes kan kanskje våre barn og barnebarn også få glede av alpinanlegget på Tryvann.

Kari Elisabeth Kaski
stortingskandidat for Oslo SV

Si din mening, send oss et innlegg! Tips@akersposten.no

LES OGSÅ: Oslo Vinterpark: – Ganske vilt det de får til

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...