Akersposten

De vil ikke vasse i brukte snusposer

Siril Lavoll (Persbråten), Marielle Skajem Atter (Blindern), Fanny Bruun (OHG) og Tia Sidani (Persbråten). Foto: Shawn Arvind

De 27 jentene på russebussen er lei av brukte snusposer og tomme snusbokser. Derfor gjør de noe med problemet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2019 kl 11:26

OSLO VEST: Russebussen «V ice 2019» med elever fra Persbråten, Blindern, Ullern og Oslo Handelsgymnasium inngår et samarbeid med et nettsted.

«V ice 2019» er en ren jentebuss med 27 jenter som ønsker å samle inn brukte snusbokser og sortere ut snusposer fra plastboksen for et bedre miljø i russetiden.

Russejentene skal også oppfordre russ på andre russebusser til å gjøre det samme gjennom sosiale medier og samtidig informere om at de andre bussene kan samle brukte snusbokser når de er ute på dugnadsrulling 25. april og levere inn.

– Dette er noe vi er stolte av og ønsker å gå videre med, sier adm. direktør i snus.com, Peter Grafström, og legger til at de sender en utfordring til russen om å ta et sterkt miljøansvar.

I bussen blir det plassert to «postkasser» som folieres med #brukertopplokket, og her skal alle som skal inn bussen kaste brukte bokser i den ene og brukte snusposer i den andre. Dette er for å oppnå en hyggeligere russetid og en buss som ikke er forsøplet med brukte snusposer.

Rulleruten 25. april går rundt på steder som russen gjerne setter sitt tydelig preg på, som Sognsvann og Tryvann. Runden avsluttes på Huk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...