Akersposten

– De står sammen og blør sammen

Elselin Øygaarten i aksjon i en tidligere seriekamp. Søndag klokken 18 er det hjemmekamp i førstedivisjon for Aker Topphåndball i håndballhallen på Njård. Foto: Aker Topphåndball

Aker Topphåndball har hatt en brukbar start på 1. divisjon, men nå begynner moroa.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2016 kl 09:14

MAKRELLBEKKEN/ULLERN: Laget startet serien med uavgjort mot serieleder Fredrikstad og Fjellhammer, før de nå møter sitt tredje lag på F, Follo. Legger man til to seire og ett tap, ender Aker på en fjerdeplass i 1. divisjon.

Laget, som i sommer ble til som en sammenslåing av Njård og Ullern – med flere spillere fra konkursrammede Nordstrand – fortalte til Akersposten at de sikter på opprykk i løpet av en to-tre års tid. Nå handler mye om å få laget samkjørt.

Flott innstilling og høye skuldre

Trener Morten Larsen er optimist foran møtet med Follo, men han ser fortsatt forbedringspotensial for laget.

– Laget er relativt nytt, og det er mange mennesker som trenger tid sammen. De må bli mer trygge med hverandre. Akkurat nå er det mer å gå på når det gjelder samkjøring, sier han, og legger raskt til: – Det som er veldig bra med laget, er at de står sammen og blør sammen. De gir seg ikke. Borte mot Levanger greide vi å kjempe oss til seier i sluttminuttene etter at vi rotet bort en seksmålsledelse.

Hittil har Aker slått Molde og Levanger borte, mens hjemme har det blitt to uavgjort.

– Er det vanskeligere å spille hjemme? Fredrikstad er et topplag, men Fjellhammer er vel overkommelige?

– Fjellhammer var et lokaloppgjør, og det var høye skuldre på mange av jentene. Flere har spilt sammen med hverandre, og vi har ganske lik spillestil. Det var vel den dårligste kampen vår hittil. Vi spilte ikke spillet vårt godt.

Spennende kamp

– Med spillerne som er samlet fra blant andre Ullern, Njård og Nordstrand, hva er Akers spillestil?

– Defensivt vil vi ha vi et kompromissløst 6-0-utgangspunkt i forsvar. Offensivt satser vi på å kryss-spill over sone, gå bredt i bane og avslutte fra 6-meter. Men det tar tid til å få ting til å sitte. Det er en positiv utvikling, da.

– Mur i forsvar og etablert spill i angrep med bruk av vinger, altså. Hvordan passer det til søndagens motstander?

– Follo spiller 3-3 i forsvar. Det kan skape åpninger for oss. Vi må derfor være forberedt, men vi har spillere som liker å være bevegelige. Samtidig skaper det muligheter for kontringer for dem. Vi skal satse på å få lagt ned forsvarsrekken deres, og da har vi mye å gå på, sier Larsen.

– Det høres ut som to lag med en forskjellig spillestil. Kan det skape store variasjoner i spill og mye taktikk?

– Ja det kan du godt si. I tillegg tror jeg det blir mye fart, mye løping og mange mål. Vi respekterer motstanderen. Follo holdt nesten mot Fredrikstad, og vi kommer ikke til å undervurdere dem. Vi tar dem seriøst.

Men når det er sagt…:

– Vi spiller for å vinne kampen, selvfølgelig.

Kampen spilles hjemme på Njård søndag 23. oktober klokken 18.

Flere saker om Aker Topphåndball:

Sluttspurt reddet seriepremieren

– Målet på sikt er å bli et topplag

Aker Topphåndball: – Vi skal opp til eksamen

Flere nyheter på Akersposten.no:

Ikke et sete ledig da nye Røa torg ble presentert

Tok smuglere i "Scarfaces" nettverk på Ris

Bydelen krever 10 prosent av utbyggere

– Jeg drømmer om å lage ungdomsklubb på Røa

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Tilbake til forsiden på Akersposten.no

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...