ANNONSE
Annonse
Akersposten

Alle de nye elbussene skal kjøre i Vestre Aker

TIL VESTRE AKER: Denne bussen blir å se i Vestre Aker neste år. Foto: BYD

Neste år vil samtlige nye elbusser som kommer til Oslo bli kjørt i Vestre Aker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2019 kl 09:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VESTRE AKER: Unibuss øker elbussflåten fra 44 til 67 elektriske busser og velger kinesiske BYD for leveranse av totalt 23 elektriske 12-meter busser i andre kvartal 2020.

31 sitteplasser

Unibuss satser stort på utslippsfrie busser og drifter allerede Norges største elbussflåte. I dag har selskapet 44 elektriske busser i drift. Med den nye kontrakten befester Unibuss sin posisjon innen elbussdrift i Norge. Den 28. juni 2020 starter Unibuss driften og de 23 nye elbussene fra det kinesiske selskapet BYD skal kjøre i Vestre Aker.

De nye elektriske bussene er 12-meter bybusser med tre dører og 31 sitteplasser. Batterikapasiteten er på 348 kWh og bussene skal ha en rekkevidde på minimum 25 mil. BYD-bussene skal lades over natten med plugg og hurtiglades med pantograf på dagtid.

Les også: Oslo blir størst i Norden på el-busser

Lang erfaring

Kontraktinngåelsen fant sted under Zerokonferansen i Oslo 7. november 2019.

- Zerokonferansen er en fin ramme for denne avtalen. BYD leverte den beste løsningen for dette anbudet totalt sett og har lang erfaring med elektriske busser over hele verden. Dette gjør at vi forventer elektriske busser av høy kvalitet som er godt utprøvd. Vi ser frem til videre samarbeid og følge utviklingen av bussene», sier administrerende direktør i Unibuss, Øystein Svendsen.

Svendsen holdt et innlegg på Zerokonferansen den 7. november om gjennombruddet for elektriske busser i Norge, der Unibuss har spilt en viktig rolle.

Ytterligere 130 elbusser

- Vi setter pris på at nye kunder som Unibuss ser fordelene med helelektriske busser som er stillegående, komfortable, klimavennlige for passasjerene, samt effektive i drift,sier Isbrand Ho, Managing Director i BYD Europa

Kjøpet av de 23 nye helelektriske bussene er et viktig skritt i utviklingen mot et mer utslippsfritt samfunn. Unibuss åpner for å kjøpe ytterligere 130 elektriske busser i 2025 som vil lyses ut som en ny konkurranse.