Akersposten

Alle de nye elbussene skal kjøre i Vestre Aker

TIL VESTRE AKER: Denne bussen blir å se i Vestre Aker neste år. Foto: BYD

Neste år vil samtlige nye elbusser som kommer til Oslo bli kjørt i Vestre Aker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2019 kl 09:58

VESTRE AKER: Unibuss øker elbussflåten fra 44 til 67 elektriske busser og velger kinesiske BYD for leveranse av totalt 23 elektriske 12-meter busser i andre kvartal 2020.

31 sitteplasser

Unibuss satser stort på utslippsfrie busser og drifter allerede Norges største elbussflåte. I dag har selskapet 44 elektriske busser i drift. Med den nye kontrakten befester Unibuss sin posisjon innen elbussdrift i Norge. Den 28. juni 2020 starter Unibuss driften og de 23 nye elbussene fra det kinesiske selskapet BYD skal kjøre i Vestre Aker.

De nye elektriske bussene er 12-meter bybusser med tre dører og 31 sitteplasser. Batterikapasiteten er på 348 kWh og bussene skal ha en rekkevidde på minimum 25 mil. BYD-bussene skal lades over natten med plugg og hurtiglades med pantograf på dagtid.

Les også: Oslo blir størst i Norden på el-busser

Lang erfaring

Kontraktinngåelsen fant sted under Zerokonferansen i Oslo 7. november 2019.

- Zerokonferansen er en fin ramme for denne avtalen. BYD leverte den beste løsningen for dette anbudet totalt sett og har lang erfaring med elektriske busser over hele verden. Dette gjør at vi forventer elektriske busser av høy kvalitet som er godt utprøvd. Vi ser frem til videre samarbeid og følge utviklingen av bussene», sier administrerende direktør i Unibuss, Øystein Svendsen.

Svendsen holdt et innlegg på Zerokonferansen den 7. november om gjennombruddet for elektriske busser i Norge, der Unibuss har spilt en viktig rolle.

Ytterligere 130 elbusser

- Vi setter pris på at nye kunder som Unibuss ser fordelene med helelektriske busser som er stillegående, komfortable, klimavennlige for passasjerene, samt effektive i drift,sier Isbrand Ho, Managing Director i BYD Europa

Kjøpet av de 23 nye helelektriske bussene er et viktig skritt i utviklingen mot et mer utslippsfritt samfunn. Unibuss åpner for å kjøpe ytterligere 130 elektriske busser i 2025 som vil lyses ut som en ny konkurranse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...