Akersposten

– De jobber grundig og godt med barnas språk

PÅ BESØK: Bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen, byråd Tone Tellevik Dahl og bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten i Askeveien barnehage.

– I Askeveien barnehage fikk jeg se hvor grundig og godt de jobber med barnas språk, sier byråd Tone Tellevik Dahl (A).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2016 kl 15:45

SKØYEN: Askeveien barnhage, som ligger bare et lite steinkast opp fra Skøyen trikkeholdeplass, hadde besøk av byråden for oppvekst og kunnskap onsdag, i tillegg til bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten og bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen (H).

Og er det et sted hvor både oppvekst og kunnskap går hånd i hånd, er det jo i barnehagene, der barnesinn formes.

– Jeg legger inn barnehagebesøk i alle bydeler. Jeg er veldig opptatt av å se hvordan de jobber med ulike utfordringer, sier Tellevik Dahl til Akersposten.no.

Ny Oslo-standard

– I Askeveien barnhage fikk jeg se hvor grundig og godt de jobber med barnas språk. Vi har nettopp laget en ny Oslo-standard om språk i barnehagene, hvor det stilles strenge krav til systematikk og oppfølging, sier byråden. Hun understreker også hvor viktig det er med et godt samarbeid også med foreldrene.

I Askeveien barnehage møtte hun mange barn som er flerspråklige, noe som skaper både ekstra utfordringer og muligheter.

– Det var mange ulike språk, som russisk, engelsk og spansk… Bevisstheten rundt språk er viktig, og det var de veldig opptatt av i denne barnehagen, sier hun. – Jeg er glad for å se hvordan de ansatte tilpasser jobbingen med språket til de ulike aldersgruppene.

Hun nevner også at barnehagen har laget en ordbank, hvor de registrerer nye ord som barna lærer seg.

I Bydel Ullern har det i det siste vært litt fokus på de ansattes egne språkkunnskaper, ettersom det er en stor andel som ikke har norsk som sitt førstespråk.

– Vi vet at man ikke sikrer god språkutvikling for barna hvis ikke de voksne kan språket godt selv. I Askeveien barnehage så vi at det er høyt kvalifisert personell, og de var bevisste på at skal være gode rollemodeller også når det gjelder språk, sier Tellevik Dahl.

Utvider i press-strøk

Hele Skøyen-området er i rivende utvikling. Nye boliger kommer til, og i utviklingen er bare såvidt i gang, som vi skrev om nylig. Derfor er det viktig å tenke fremover og øke barnehagekapasiteten. Askeveien barnehage har mulighet til å utvide med tre nye avdelinger, i tillegg til de fire de allerede har. Den har 54 barn i dag.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Skøyen: Like ille to år etter

Skøyen: Nye høyhus og befolkningseksplosjon

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Foreldrenes gave til vennskap på Bestum skole
Ullerntunet: – Hva var det vi sa?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...