ANNONSE
Annonse

– De jobber grundig og godt med barnas språk

PÅ BESØK: Bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen, byråd Tone Tellevik Dahl og bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten i Askeveien barnehage.

– I Askeveien barnehage fikk jeg se hvor grundig og godt de jobber med barnas språk, sier byråd Tone Tellevik Dahl (A).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2016 kl 15:45

ANNONSE
Annonse

SKØYEN: Askeveien barnhage, som ligger bare et lite steinkast opp fra Skøyen trikkeholdeplass, hadde besøk av byråden for oppvekst og kunnskap onsdag, i tillegg til bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten og bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen (H).

Og er det et sted hvor både oppvekst og kunnskap går hånd i hånd, er det jo i barnehagene, der barnesinn formes.

– Jeg legger inn barnehagebesøk i alle bydeler. Jeg er veldig opptatt av å se hvordan de jobber med ulike utfordringer, sier Tellevik Dahl til Akersposten.no.

Ny Oslo-standard

– I Askeveien barnhage fikk jeg se hvor grundig og godt de jobber med barnas språk. Vi har nettopp laget en ny Oslo-standard om språk i barnehagene, hvor det stilles strenge krav til systematikk og oppfølging, sier byråden. Hun understreker også hvor viktig det er med et godt samarbeid også med foreldrene.

I Askeveien barnehage møtte hun mange barn som er flerspråklige, noe som skaper både ekstra utfordringer og muligheter.

– Det var mange ulike språk, som russisk, engelsk og spansk… Bevisstheten rundt språk er viktig, og det var de veldig opptatt av i denne barnehagen, sier hun. – Jeg er glad for å se hvordan de ansatte tilpasser jobbingen med språket til de ulike aldersgruppene.

Hun nevner også at barnehagen har laget en ordbank, hvor de registrerer nye ord som barna lærer seg.

I Bydel Ullern har det i det siste vært litt fokus på de ansattes egne språkkunnskaper, ettersom det er en stor andel som ikke har norsk som sitt førstespråk.

– Vi vet at man ikke sikrer god språkutvikling for barna hvis ikke de voksne kan språket godt selv. I Askeveien barnehage så vi at det er høyt kvalifisert personell, og de var bevisste på at skal være gode rollemodeller også når det gjelder språk, sier Tellevik Dahl.

Utvider i press-strøk

Hele Skøyen-området er i rivende utvikling. Nye boliger kommer til, og i utviklingen er bare såvidt i gang, som vi skrev om nylig. Derfor er det viktig å tenke fremover og øke barnehagekapasiteten. Askeveien barnehage har mulighet til å utvide med tre nye avdelinger, i tillegg til de fire de allerede har. Den har 54 barn i dag.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Skøyen: Like ille to år etter

Skøyen: Nye høyhus og befolkningseksplosjon

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Foreldrenes gave til vennskap på Bestum skole
Ullerntunet: – Hva var det vi sa?

ANNONSE
Annonse