Akersposten

«De «grønne» ønsker ikke et attraktivt bymiljø på Skøyen»

«Vi må kreve at byplaner lages for å skape attraktiv og velfungerende bebyggelse, ikke for å oppnå andre mål,» skriver Audun Engh.

"Ideen om å øke høydene på frittstående bygninger for å kunne ha litt natur rundt omkring er samme antiurbane byplanmodell som styrte byggingen av drabantbyer på 60-70-tallet."

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Innlegget fra Martin Hill Oppegaard om planene for Skøyen signaliserer at De «Grønne» ønsker flere høyhus a la Orklas nye hovedkontor i bydelen. Deres forretningsmodell er åpenbart at «grønne lunger» skal kjøpes med høyhus. MDG vil selge byens kvaliteter og overkjøre befolkningen for å oppnå egne politiske mål.

Det er samme spekulative mentalitet som preger utbyggerne: Byplaner lages ikke for å skape vakre og attraktive nærmiljøer, på beboernes premisser, men for å håve inn profitt, økonomisk eller politisk.

Vi må kreve at byplaner lages for å skape attraktiv og velfungerende bebyggelse, ikke for å oppnå andre mål. Ideen om å øke høydene på frittstående bygninger for å kunne ha litt natur rundt omkring er samme antiurbane byplanmodell som styrte byggingen av drabantbyer på 60-70-tallet. Men «lungene» man vil skape nå blir langt mindre, og blokkene vil stå tettere enn i drabantbyene. Man skaper dermed ikke bymessig bebyggelse med sammenhengende kvartalsbebyggelse og attraktive møteplasser.

Høyhusmonstret Orkla Grandiosa skal tydeligvis være forbilde for byggehøyde, men man vil pynte litt på de nye høyhusene. Martin Hill Oppegaard skriver: «Skøyen tåler høyere utnyttelse enn i dag. Vi kan diskutere om Orklabygget er vellykket, men faktum er at det var et tverrpolitisk flertall som vedtok det. Vi er opptatt av at nye bygg skal hensynta omgivelsene bedre enn Orkla-bygget har gjør«.

Dette snedig formulerte sitatet signaliserer flere høyhus.

Stem heller Venstre eller Senterpartiet hvis du er opptatt av å utvikle Oslo og Skøyen på stedets og befolkningens premisser. AP og MDG er besatt av grønnvasket stabling av miljøfiendtlig betong i høyden, nær knutepunkter. Det er deres teknologiske modell for «bærekraftig» fortetting. Sosial og kulturell bærekraft er uinteressant. Beboerne er tilbakestående surpomper og må derfor overkjøres i Det Godes tjeneste. De «grønne» profetene i Partiet vet best for alle.

Befolkningens budskap til partiene ved valget bør være at en grønn by må skapes på en langt mer organisk og grasrotbasert måte.

Audun Engh
Styremedlem i Oslo Velforbund og INTBAU Norge

LES OGSÅ: "Skøyen skal bli en foregangsbydel for klima og miljø"

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...