ANNONSE
Annonse
Akersposten

De gleder seg til å flytte inn i Røahagan

GLEDER SEG: Peder Godager og Linn Schøyen skal få flytte inn i hver sin nye leilighet i Røahagen 1. Peders mor, Lise Godager, gleder seg på sin sønns og de andre beboernes vegne. Foto: Boligbygg

Boligene tilpasset personer med spesielle behov i Røahagan 1, er endelig klare. De nye beboerne gleder seg til å flytte inn i topp moderne leiligheter med utsikt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2018 kl 10:12

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Det nærmer seg innflytting for Peder Godager og Linn Schøyen i Røahagan 1. De gleder seg veldig til å få hver sin nye leilighet med balkong og utsikt mot grøntområdet Mærradalen på Røa. Det skriver det kommunale foretaket Boligbygg i sin pressemelding.

Åtte leiligheter

I Røahagan 1 bygger Boligbygg åtte tilpassede boliger for personer med spesielle behov for Bydel Vestre Aker. I tillegg til de åtte leilighetene får bygget en personalbase med fellesarealer.

Peder Godager og Linn Schøyen er to av beboerne som gleder seg til å flytte inn i hver sin leilighet i det flotte nybygget til høsten. 14. mars fikk de komme inn i råbygget, og fikk samtidig informasjon om valgmulighetene de får som beboere.

Personlig preg på egen bolig

Boligbygg må ivareta alle tekniske krav når det gjelder sikkerhet, miljø og universell utforming. Det vil si at mange valg er gitt, men i dette prosjektet har foretaket valgt å prosjektere med litt ekstra kvalitet og valgmuligheter.

- I Røahagan bygger vi boliger for unge voksne med spesielle behov, som trolig skal bo her lenge. Derfor har vi valgt å legge inn noen ekstra kvaliteter i materialvalgene, forteller Boligbyggs prosjektleder Samra Karahasan.

For å fjerne institusjonspreget er det blant annet valgt en holdbar parkett på gulvet i stedet for vinyl som er standard gulv i omsorgsboliger.

- Beboerne får i tillegg velge farge til en fondvegg i stuen og til veggen mellom under- og overskapene på kjøkkenet, før boligene ferdigstilles for innflytting i september, sier Karahasan.

Les også: Se hva som skal bygges i Røahagan 1

Godt sted å bo for unge voksne

På befaringsmøtet deltok også bydelen som skal tildele boligene og bemanne og drifte personalbasen.

- Bydelen er glad for å få på plass nye, moderne og funksjonelle samlokaliserte boliger for utviklingshemmede i Røahagan, sier Anne Lexow, avdelingsdirektør ved avdeling bo- og dagtilbud i Bydel Vestre Aker. Hun sier videre at de ved tildelingen av disse nye boligene legger vekt på at beboerne skal ha omtrent samme funksjonsnivå og alder, for å få et godt bomiljø her.

Fornøyde fedre

Fedrene til Peder og Linn, Tor Godager og Finn Terje Schøyen forteller at det har vært en lang vei med arbeid for at barna skal få et bra sted å bo. Når de nå for første gang får komme inn i bygget er de veldig fornøyde med det de får se.

- Dette er et kvalitetsbygg, som ikke bare er bygget etter minimumsstandarder. Her er det lagt inn kvaliteter som gagner de funksjonshemmede, og gjør bygget funksjonelt. Så har det en fantastisk beliggenhet, sier Finn Terje Schøyen, som selv har erfaring fra eiendomsbransjen.

Tor Godager er helt enig, og fremhever nærheten til Røa sentrum, offentlig kommunikasjon, og mot det unike friområdet.

- Selve konseptet er veldig bra, størrelsen på bygget med åtte leiligheter, og at det ligger så fritt og fint til et friområde.

Les også:

Boliger for funksjonshemmede i kvikkleiretrøbbel

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord