Akersposten

De fire svaneungene var søkk borte

De fire små nøstene var etter noen timer på avveie igjen tilbake hos sine foreldre natt til tirsdag. Foto: Nina Jonsson

– Noen må ha flyttet på stokkene, sier Nina Jonsson, etter at det måtte leteaksjon til sent mandag kveld for å finne de fire små svaneungene som holder til på Smestaddammen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2019 kl 10:38

SMESTADDAMMEN: Det var i 21-tiden Røa-kvinnen Nina Jonsson, som besøker svanene ved Smestaddammen nesten daglig, var innom for å sjekke om svanefamilien på to voksne og fire unger hadde det fint.

– Da oppdaget jeg at svaneungene var borte. Jeg kom tilbake igjen klokken 23, sier hun til Akersposten. Da hadde hun meg seg blant andre Frode og Jan fra Fuglehjelpen.

Stokkene som har ligget foran fossen ved Hoffsveien, som skal hindre svaneungene å falle i fossen, var søkk borte, og dermed fryktet de at de fire svaneungene hadde falt utfor det fire-fem meter høye fossefallet.

To timer senere fant de alle svaneungene, rundt 20 meter nedenfor fossen.

– De var heldigvis uskadet, det er utrolig at de ikke har brukket noe. Svaneungene ble gjenforent med familien sin, sier en lettet Jonsson.

Hva med stokkene?

Nå lurer hun på hvordan stokkene kan ha løsnet fra toppen av fossen.

– Til tross for høy vannstand, har de ligget der siden 21. mai, og de har ikke vist tegn på å flytte på seg. Det kan ikke ha vært vannet som har gjort det. Noen må ha flyttet på stokkene, sier hun.

– Jeg har forklart hvorfor det er så viktig at de ligger der, sier Jonsson, og hendelsen mandag viser akkurat hvorfor det er lurt å ha en hindring foran fossefallet.

Nå håper Nina Jonsson at det er mulig å finne en mer permanent løsning. I mellomtiden har hun fått lagt ut en stokk igjen.

Samtidig ønsker hun å minne trafikanter i Hoffsveien om at det hender titt og ofte at de krysser veien, og det er ikke nødvendigvis slik at de ser seg godt til venstre, høyre, så venstre igjen, før de krysser...

Til høyre: Stokker hindret fuglene fra å rase utfor fossefallet. Til venstre: Slik så det ut da Nina Jonsson kom til Smestaddammen mandag kveld, og svaneungene var borte.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...