Akersposten

De er klare for rekordlang sesong i eliteserien

Trener Lars Abelsen og Marielle Nordvang ser frem til seriestart. Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Om en uke kastes Rema 1000-ligaen i gang for Aker Topphåndball, og Marielle Nordvang er klar for å gå i bresjen for et ungt mannskap. Torsdag arrangerte forbundet «avkast» for elitelagene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2021 kl 17:14

FORNEBU/ULLERN: – Det er tøft i eliteserien, så jeg har selvfølgelig lyst til å stå frem og virkelig være med å bidra til at dette skal gå vår vei, sier Nordvang.

21-åringen har tatt over kapteinsbindet etter at Julie Aspelund Berg (28) forsvant til svenske Skövde HF foran sesongen. Nordvang representerte Aker sammen med trener Lars Abelsen før helgen.

– Det er veldig gøy å ha blitt spurt om det, og det er viktig at vi er et kapteinsteam. Selv om det er jeg som representerer her i dag, så består teamet av meg, Janne (Håvelsrud Eklo) og Marie (Loka). Jeg tror vi kommer til å utfylle hverandre veldig bra, så jeg har troen på at vi sammen skal stå litt foran og lede sånn at vi som lag skal prestere og gjøre det bra i år, sier Nordvang.

Hun kom til klubben i 2017 og debuterte i Eliteserien da Aker rykket opp i sesongen 2019/20. Da ble det 30 scoringer på 21 kamper, mens hun stoppet på 22 fulltreffere på ti kamper forrige sesong før serien ble stoppet i januar.

– Jeg håper det blir noen mål i år også. Det ble litt kortere sesong i fjor, så vi håper virkelig at vi får til en full sesong i år. Det har alle spillerne veldig lyst til. Vi er klare for det, forteller bakspilleren.

Rekordmange lag

Aker er elitesatsingen til Ullern IF i kvinnehåndball. Som flere andre lag har Aker en ung spillertropp, og i år stiller de til sesongstart med en snittalder på cirka 20,8.

– Vi er et veldig ungt lag, men det er mange flere her som er unge, så det blir viktig å ta poeng i de riktige kampene og bare omstille oss hele tiden – ta kamp for kamp. Jeg tror det kommer til å bli veldig jevnt i årets eliteserie, så vi er bare nødt til å kjempe på, og ta steg etter hvert, mener Aker-spilleren.

Hun er forberedt på en lang sesong med mange kamper. Det er i år rekordmange fjorten lag i Rema 1000-ligaen siden forrige sesong ble spist opp av korona-pandemien i januar og ingen lag rykket ned, mens Follo HK rykket opp på kvinnesiden.

– Det kommer til å bli mange kamper, så det blir viktig å passe på belastningen sånn at vi holder oss skadefrie og er med hele sesongen. Men jeg synes vi har en veldig bred spillergruppe i år, så det er mange som har lyst til å komme opp og ta litt ansvar. Jeg tror vi kommer til å finne en fin balanse mellom det og få brukt hele troppen, sier Nordvang.

Sesongen kommer til å bestå av 26 seriekamper og med fjorten lag rykker lagene som blir nummer 12, 13 og 14 etter endt serie ned til 1. divisjon, mens lagene som blir nummer 9, 10 og 11 skal spille «play-off» med dobbel serie for å unngå kvalifisering. De åtte beste lagene spiller sluttspill.

– Hva er målet?

– Som vi har snakket om her, så er hovedmålet vårt å holde oss i eliteserien. Det tror jeg virkelig at vi skal få til. Tar vi flere poeng og gjør det enda bedre, så skal vi selvfølgelig spille for det og gjøre vårt beste slik at det skjer, forteller Nordvang.

Men på grunn av publikumskapasiteten har ikke Aker fått tillatelse til å spille i Ullern Flerbrukshall og får derfor ikke en fast hjemmebane. Men Nordvang lar seg ikke stoppe av det.

– Nå har jeg vært i Aker noen år, så jeg har blitt vant til at vi ikke har noen hjemmearena og det er selvfølgelig veldig kjipt. Men vi får bare gjøre det beste ut av situasjonen og nå ser det ut til at det kommer til å bli kamper i Oppsal Arena og Nadderud Arena, så vi får skape kultur og engasjement, og få opp stemningen der selv om vi kanskje gjerne skulle hatt vår egen hjemmearena, sier midtbacken.

I rute i forhold til forutsetningene

Trener Lars Abelsen ser fram til en sesong i ny klubb. Han kom fra Follo HK foran sesongen.

– Jeg gleder meg veldig nå. Det har vært veldig rart det håndballåret vi har vært igjennom, så bare det å få lov til å spille og komme i gang, kjenner jeg litt på. Det er derfor vi driver med dette, sier Abelsen.

Med 11-målsseieren mot Oppsal friskt i minnet og flere jevne treningskamper i oppkjøringen – tror han at det blir en tøff sesong, men føler seg sikker på at de er sånn noenlunde klare til seriestart.

– Jeg føler at vi er i rute. Vi har visst at det er tidlig sesongstart, og det er de rammene vi har å forholde oss til. Vi har lagt opp et løp, og vi har hatt en fin treningsleir og spilt gode treningskamper. Vi har per nå veldig lite skader og trent godt. Så ja, vi skulle alltid stått bedre rustet til sesongstart, og jeg vil si at vi er bra i rute i forhold til det, forteller Abelsen.

– Hva har dere trent mest på?

– Vi har jobbet mye med å få på plass et spill, et spillkonsept, og det tar mye tid. Det er forsvarsspill, angrepsspill, kontringsspill, og vi har øvd mye etter sommerferien. Vi fikk god tid på det i en uke i Hønefoss. Vi har fått testet det i treningskamper og få spilt mye av det spillet vi ønsker å få på plass, at spillerne forstår det, utvikler – og ser muligheten i det. Og så er det ikke minst en del spillere som får roller som de ikke har vært vant til før. Ved siden av det har det vært mye fysisk trening, avslutter Lars Abelsen.

Onsdag får de testet det ut for alvor når de tar i mot Sola HK med Camilla Herrem i spissen i Nadderud Arena.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...